Ζήτημα εθνικής ασφαλείας η "μαφία" στην Κύπρο - Κλοπή εγγράφων του Προέδρου!


Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Η επιθετικότητα που επιδεικνύει η Οργάνωση OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project) εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη σχέση του δικηγορικού του γραφείου με Ρώσους ολιγάρχες, πρέπει να προβληματίσει για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ο χρόνος (το timing) που επιλέχθηκε γι’ αυτή την επίθεση. Ο δεύτερος είναι γιατί η οργάνωση, που ενισχύεται από τον Τζορτζ Σόρος και το Φόρειν Όφις, δεν ασχολήθηκε και με το σύνολο των δικηγορικών γραφείων, που έχουν την ίδια δραστηριότητα με το γραφείο του κ. Αναστασιάδη. Δεν υπάρχουν δικηγόροι, ας πούμε, που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ; Ή σε κάποιο άλλο κόμμα; Ακατάγνωτα, που λέμε και στην Κύπρο. Πώς δεν υπάρχουν… Και χρησιμοποιούν τη δύναμη των κομμάτων τους, βεβαίως!
Με ένα πέρασμα από την Κύπρο μπορείς να μάθεις τα πιο απίθανα πράγματα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για αλήθειες. Και αναχωρείς απογοητευμένος, διότι πάνω απ’ όλα και απ’ όλους είναι το χρήμα και τα συμφέροντα. Η Κύπρος και το εθνικό της πρόβλημα ας …περιμένουν. Για το Κυπριακό συνεχίζουν να παλεύουν οι ρομαντικοί ομογενείς, οι οποίοι -για την ελίτ της Λευκωσίας και της Λεμεσού- είναι γραφικοί. Και ομιλούμε για νέους τρίτης και τέταρτης γενιάς, οι οποίοι γεννήθηκαν στο εξωτερικό και τρέφουν μεγάλη αγάπη για την Πατρίδα.
Στο νησί δρα μία "μαφία", με πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα. Και είναι ακραία επικίνδυνη, όταν θίγονται αυτά τα συμφέροντά της. Το βασικό συμπέρασμα για την ιστορία με τους ολιγάρχες, μετά από συζητήσεις με φίλους και αντιπάλους του κ. Αναστασιάδη, είναι ότι τη «δουλειά» του την έκαναν δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα φέρονται να έκλεψαν τα έγγραφα από το Προεδρικό Μέγαρο. Πρόκειται για φοβερή καταγγελία και αντιλαμβάνομαι ότι και ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει αυτό τον φόβο σε σημερινούς συνεργάτες του. Αν όντως πρόκειται για κλοπή προσωπικών εγγράφων του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τότε το ερώτημα που τίθεται είναι αυτό:
Έκλεψαν και άλλα έγγραφα; Και τι αφορούν αυτά τα έγγραφα; Το Κυπριακό; Και ποια η σχέση της ΚΥΠ με τούτη την ιστορία; Και μήπως τα έγγραφα αφορούν την εθνική ασφάλεια της Κύπρου; Και πού τα έδωσαν; Βασανιστικά ερωτήματα… Είναι ερωτήματα που απαιτούν άμεσα απάντηση και ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να ενημερώσει τον λαό. Διότι αν βρίσκεται υπό εκβιασμό από πρώην φίλους του μάλιστα, το πρόβλημα είναι τεράστιο και αφορά το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού.

Τεράστιο σκάνδαλο

Δεν γίνεται να συνομιλεί υπό εκβιασμό διότι θα πάρει αποφάσεις που ούτε ο ίδιος επιθυμεί και πολύ περισσότερο απορρίπτει η πλειοψηφία του λαού. Πριν προχωρήσει σε οτιδήποτε πρέπει να βγει «καθαρός» από αυτή την ιστορία: Ποιοι νομίζει ότι τον εκβιάζουν με τους ολιγάρχες; Και δεν πρέπει να αποκαλύψει αν τα έγγραφα κλάπηκαν από το Προεδρικό Μέγαρο; Διότι, όπως προαναφέραμε, πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, αλλά και πρόβλημα για την εθνική ασφάλεια της Κύπρου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

από slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.