Φασιστική επίθεση της αστυνομίας στο Κουκάκι - Έξαλλοι οι τουρίστες


Σε βίαιη επίθεση στελεχών των ΜΑΤ προς πολίτες κατέληξε μια απλή διαδήλωση στο Κουκάκι για το Airbnb το βράδυ της 11ης Ιουλίου. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως ενώ πολλοί αυτόπτες μάρτυρες διαψεύδουν την εκδοχή της αστυνομίας, που ισχυρίζεται πως αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Ένας περαστικός τουρίστας μάλιστα αποτροπιασμένος από την εικόνα τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν («Stop doing this»).

Όπως σημείωσε ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης σε σχόλιό του που συνόδευε το σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο πρόκειται για «Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη».
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές πηγές έκαναν λόγο για "επίθεση των διαδηλωτών" κατά των ΜΑΤ που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δύο άτομα ενώ η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη. Στο βίντεο φαίνεται πως τα ουρλιαχτά των γυναικών και οι παρεμβάσεις των διερχόμενων ανάγκασαν τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν.
Όπως σχολίασε το κ. Κάσδαγλης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Μόλις έμαθα ότι στη γειτονιά μου στο Κουκάκι έγινε νωρίτερα ειρηνική διαδήλωση σχετικά μικρής κλίμακας με θέμα την Airbnb και τις επιπτώσεις της στη ζωή της συνοικίας. Η αστυνομία υπεραντέδρασε με μεγάλη βιαιότητα και το θέμα πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις. Πολύ κακό δείγμα γραφής που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα του δόγματος περί ασφάλειας και τάξης. Κακό ποδαρικό και για τον κ. Χρυσοχοΐδη. Έχω κι άλλες πληροφορίες αλλά επειδή είμαι μακριά και δεν τις έχω διασταυρώσει επιφυλάσσομαι. Όποιος ξέρει περισσότερα ας ενημερώσει. Ποστάρω κι ένα βιντεάκι που μου έστειλαν, το οποίο δίνει μια μικρή γεύση. Το περιστατικό εξελίσσεται γωνία Βεΐκου και Δράκου, 50 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παρεμβαίνει και ένας τουρίστας που εκλιπαρεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν το έργο τους».
Σε σχετικό ρεπορτάζ της LiFO.gr παρουσιάζεται μαρτυρία κατοίκου της περιοχής που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού από το μπαλκόνι της. «Τα παιδιά φώναζαν συνθήματα κατά του Airbnb και μοίραζαν φλάιερς. Δεν είδα κανένα παιδί να κρατάει καδρόνι (...) Δεν ξέρω αν έγινε κάποια λεκτική διαμάχη ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνόμους. Ακόμα και αν έγινε, δεν δικαιολογεί δακρυγόνα και ξύλο (...) Δεν μιλάμε ούτε για αντιεξουσιαστές, ούτε για παλιούς αναρχικούς Εξαρχειων. Για παιδιά που διαμαρτύρονται που δεν μπορούν να μείνουν στη γειτονιά τους μιλάμε. Αυτό μόνο».
Υπάρχει επίσης κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στο άτομο που ξυλοκόπησαν έξω από τη ΓΑΔΑ. «Το άτομο που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ματ, στην πορεία ενάντια σε βραχυχρόνια μίσθωση και τουριστική ανάπλαση, και είχε προσαχθεί είναι πλέον συλληφθέντας. Του αποδίδουν 5 κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε οι κατηγορίες είναι αντίσταση, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορές. Ώρες μετά τον ξυλοδαρμό του αφού τέλειωσαν με την απόδοση κατηγοριών τον έχουν μεταφέρει σε νοσοκομείο. Αύριο περνάει από εισαγγελέα στις 11:00 στο κτήριο 16 Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης».

Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση, αν θέλει πράγματι να εξυγιάνει τον δημόσιο τομέα θα πρέπει να ξεκινήσει επειγόντως από απομακρύνσεις αστυνομικών, επικίνδυνων για τους πολίτες.

1 σχόλιο:

Από το Blogger.