Επεισόδιο στον Έβρο: Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Έλληνες ψαράδες


Σοβαρό επεισόδιο φαίνεται πως σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (16/07) στο Δέλτα του Εβρου όταν τέσσερις στρατιώτες από την Τουρκία απείλησαν με τα όπλα τους δύο Ελληνες ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οι δύο ψαράδες έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν ότι οι Τούρκοι στρατιώτες τους σημάδευαν με τις κάννες των όπλων τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν.
«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 – 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», αναφέρει ο κ. Θανάσης Καμηλάρης. Εκφράζει δε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι υφίσταται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού.
Οι Τούρκοι στρατιώτες, όπως αποκαλύπτει, ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», περιγράφει ο κ. Καμηλάρης.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχία των αρχών. Οι συνεχείς περιπολίες της 12 Μεραρχίας με τα πλωτά έχει κάνει τους Τούρκους να περιορίσουν αυτές τις παρενοχλήσεις. Ωστόσο, το βράδυ φαίνεται πως βρήκαν την ευκαιρία που έψαχναν για να προκαλέσουν επεισόδιο.
Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν το περιστατικό, λέγοντας ότι το συμβάν έλαβε χώρα την ώρα που άλλαζαν βάρδια τα περίπολα με τα πλωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.