Δεκάδες Ελληνες άστεγοι στη Μελβούρνη


Όσο απίστευτο και αν ακούγεται στο κέντρο της Μελβούρνης υπάρχουν Έλληνες που ζουν άστεγοι.
Αυτό λέει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, η ομογενής νοσηλεύτρια, Ελένη Ανδρικάκη, η οποία φροντίζει άτομα που είναι άστεγα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η κα Ανδρικάκη πρόσφατα, μαζί με συναδέλφους της και την αστυνομία μοίρασαν κουβέρτες σε άτομα που κοιμούνται στους δρόμους της Μελβούρνης τα κρύα βράδια του Χειμώνα, αναφέροντας τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πρωτοβουλία.
«Είχαμε συνεννοηθεί με τα νοσοκομεία να μας δώσουν κουβέρτες, αλλά και από γνωστό κόσμο φυσικά και συγκεντρώσαμε πάνω από 200 κουβέρτες», είπε η κα Ανδρικάκη, συμπληρώνοντας σχετικά με το προφίλ αυτών των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους:
«Είναι νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, που έχουν προβλήματα εθισμού σε ουσίες ή το ποτό, που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα όπως σχιζοφρένεια».
Μάλιστα τονίζει πως ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν άστεγοι στο κέντρο της πόλης της Μελβούρνης είναι και πολλοί συμπατριώτες μας.
«Πάρα πολλοί Έλληνες είναι άστεγοι στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Fitzroy και στο St Kilda ειδικά. Τουλάχιστον 30 με 40 Έλληνες ζουν εκεί. Είναι νεομετανάστες που έχουν έρθει από την Ελλάδα και για κάποιο λόγο δεν ταίριαξαν με τους συγγενείς τους, επιλέγοντας να μείνουν στον δρόμο», είπε.
Πηγή: www.sbs.com.au

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.