15 χρόνια με αναστολή στην έφεση, σε υπουργό ΠΑΣΟΚ για τοκογλυφία


Ποινή κάθειρξης 15 ετών για τo αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της τοκογλυφίας επέβαλε το δικαστήριο στον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο, με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστολή στην έφεση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους, εκτός από τον πρώην υφυπουργό και τους 3 συγκατηγορούμενους του, επιβάλλοντας τους την ίδια ποινή των 15 ετών, για συνέργεια σε τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.
Αποφασίστηκε επίσης και η κατάσχεση της περιουσίας τους μέχρι του ποσού που αποτελεί προιόν του εγκλήματος της τοκογλυφίας, δηλαδή 1,7 εκ ευρω για τον Γιαννη Ανθόπουλο συμπεριλαμανομενου του σπιτιου του στη Βούλα και 5,7 εκ ευρώ για τους υπόλοιπους τρεις.
Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για 5 χρόνια, ενώ στον πρώην υπουργό και σε δύο ακόμη κατηγορούμενους επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη από την καπνέμπορο Οδέττη Πετρίδη, η οποία κατήγγειλε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατα τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.
Το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι το Εφετείο με ψήφους δυο έναντι μιας, της Προέδρου που έκρινε ότι πρέπει να φυλακιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.