Τι είναι το αμαρτωλό Υπερταμείο και ποιοι ξένοι το διοικούν


Το Υπερταμείο, επίσημα «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» είναι ένα κατασκεύασμα των δανειστών το οποίο θα υποθηκεύσει τη σημερινή και μελλοντική κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου για 99 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς σαφή λόγο, για έναν αιώνα προκύπτει από τον ιδρυτικό νόμο του ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα διατίθενται κατά 50% για την αποπληρωμή χρέους και κατά 50% για επενδύσεις οι οποίες όμως θα αφορούν στη δημιουργία υπεραξίας για τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στις τέσσερις θυγατρικές του ταμείου.

Άμεσες Θυγατρικές του Υπερταμείου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), το Ταμείο Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ), η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ)
Έμμεσες θυγατρικές του Υπερταμείου είναι οι εταιρείες ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του (ΟΣΥ Α.Ε.- ΣΤΑΣΥ Α.Ε.), ΟΣΕ ΑΕ, ΟAKA, ΕΛΤΑ, Ε.Υ.Α.Θ., Ε.ΥΔ.Α.Π, ΔΕΗ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α. ΑΕ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. ΑΕ), ΔΕΘ -HELEXPO τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών και η εταιρεία Folli Follie.

H διοίκηση του Υπερταμείου αποτελείται από τους Γιώργο Διαμαντόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ουρανία Αικατερινάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Στέφανος Γιουρέλης, Διευθύνων Επιχειρησιακών Λειτουργιών (COO) & Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ηρώ Αθανασίου, μη εκτελεστικό μέλος .

Το διοικητικό συμβούλιο είναι το δεύτερο όργανο του Υπερταμείου, καθώς κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει το πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο στο οποίο προεδρεύει ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ. Το Εποπτικό Συμβούλιο στην ουσία καθορίζει τη γενικότερη στρατηγική αξιοποίησης του συνόλου της κρατικής περιουσίας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που θα περάσει στο Υπερταμείο.

Τα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου είναι οι Γεώργιος Σταμπουλής, Γεώργιος Σπύρος Ταβλάς, Όλγα Χαρίτου και David Vegara Figueras.

Ο Γεώργιος Σπύρος Ταβλάς τυγχάνει να αποτελεί και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.