Τα «απόνερα» του τέλους μιας Ομηρίας! Γράφει ο Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Κυπριώτης


Γράφει ο Δημήτρης Κυπριώτης

Η υπόθεση ΟΜΗΡΙΑΣ των δύο στελεχών του Στρατού μας μπορεί να έληξε με τη χθεσινή απελευθέρωσής τους από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και αυτό ήταν πολύ σημαντικό και για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους και για όλους τους Έλληνες και για αυτό το χαιρετήσαμε. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα σημάδια που άφησε αυτή η ενέργεια  της Τουρκίας, κράτους τρομοκράτη, δεν έχει αφήσει τα δικά της σοβαρά «απόνερα» στις σχέσεις των δύο χωρών μας, άσχετα αν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί  να κρύψει τη γύμνια της και θριαμβολογεί για μια νέα περίοδο καλής και εποικοδομητικής φιλίας και συνεργασίας

Το παρασκήνιο που ξετυλίχθηκε γύρω από την περιπέτεια της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας, μπορεί να μην το μάθουμε σύντομα, όμως τα αποτελέσματα αυτής της συναλλαγής σίγουρα θα τα δούμε πολύ γρήγορα. 

Και να μην απορεί κανένας ότι πρόκειται για συναλλαγή, αφού όταν έχει καταγραφεί επίσημα αυτή η ενέργεια της Τουρκίας του Ερντογάν ως ΟΜΗΡΙΑ, ακόμη και από τους ελληνικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, μόνο η συναλλαγή ή η ανταλλαγή έχει θέση. Το επόμενο λοιπόν διάστημα  εδώ θα είμαστε για  να παρακολουθήσουμε το επόμενο στάδιο αυτής της τραγωδίας. 

Το πρώτο στάδιο   είχε να κάνει με την πλήρη αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία και το πέτυχε, χωρίς η Ελλάδα να αντιδράσει στην πειρατική ενέργεια, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέτρο και μέσο που είχε στη διάθεσή της.

Το είχαμε τονίσει βέβαια και άλλες φορές από τις στήλες αυτές εδώ,  ότι η απαγωγή και η εν συνεχεία φυλάκιση  στρατιωτικών εν ενεργεία, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία, με όποιον τρόπο και αν παραβίασαν το νόμο ξένου κράτους, ειδικά δε αν πρόκειται για συμμαχικό, κράτος δεν έχει καμία σχέση με τη σύλληψη και φυλάκιση κανενός πάστορα και κανενός δημοσιογράφου, χωρίς υποτίμηση των επαγγελμάτων ή των λειτουργημάτων. 

Απλά  το καθεστώς μεταχείρισης στρατιωτικών είναι διαφορετικό και προβλεπόμενο από Διεθνείς Συνθήκες, γεγονός που δεν λήφθηκε καθόλου υπόψη από την Τουρκία.

Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο έργο συνέχειας που θα παιχτεί από την Τουρκία και έχει να κάνει με τις προκλήσεις,  την επιθετικότητα και τις παραβιάσεις κάθε έννοιας Διεθνούς  Δικαίου στο Αιγαίο , στην  Κύπρο και στη Θράκη. 

Όλα τα μέτωπα της Ελλάδας είναι ανοικτά και η Ελληνική Διπλωματία του κ. Κοτζιά  κοιτιέται στον καθρέπτη και καμαρώνει το πόσο ισχυρή και αποτελεσματική είναι χωρίς καμία ντροπή. Θαυμάστε τον! 
« Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντι μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα». Αυτόν άκουσε ο Ερντογάν και φοβήθηκε……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.