Αναφορά Μεντβέντεφ για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»



Για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, με αφορμή την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant, ο ρώσος πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην ένταξη της Γεωργίας στη Συμμαχία αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό. Είναι ένα πράγμα εάν αυτό αποτελεί ένα διπλωματικό τέχνασμα και λένε απλώς ότι θα δεχθούν τη Γεωργία αλλά δεν θα κάνουν στην πράξη οποιαδήποτε πρακτικά βήματα προς αυτό».

«Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, προτείνουμε οι συνάδελφοί μας στο ΝΑΤΟ μάς πουν πού αλλού μπορεί να εφαρμόσουν αυτό το τέχνασμα. Για παράδειγμα, μπορεί να προσκαλέσουν το Κόσοβο να γίνει μέλος της Συμμαχίας ή την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Θα βελτιώσει αυτό την κατάσταση στον κόσμο;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μεντβέντεφ προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο σύγκρουσης στην οποία να εμπλακεί η Ρωσία εάν επιτραπεί στη Γεωργία να γίνει τελικά μέλος της Βορειοανατολικής Συμμαχίας. Όπως υποστήριξε, η απόφαση του ΝΑΤΟ για ένταξη της Γεωργίας αποτελεί μια «απολύτως ανεύθυνη στάση και μια απειλή για την ειρήνη».

«Υπάρχει πιθανότητα σύγκρουσης με τη Ρωσία εάν επιτρέπεται στη Γεωργία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Θεωρούμε την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία ως ανεξάρτητα κράτη, διατηρούμε φιλικές σχέσεις και έχουμε στρατιωτικές βάσεις εκεί. Καταλαβαίνουμε ότι αν οποιαδήποτε άλλη χώρα ισχυριστεί ότι αποτελούν μέρος της εθνικής της επικράτειας, αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Επομένως, ευελπιστώ ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα διαθέτει επαρκή κοινή λογική για να μην κάνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

«Όλοι γνωρίζουν για τις εσωτερικές εντάσεις στη Γεωργία, που πιστεύει ότι τα γειτονικά εδάφη, τα οποία εμείς θεωρούμε ως ανεξάρτητες χώρες, ακόμη ανήκουν σε αυτήν», σημείωσε.

(πηγή: skai.gr) μέσω πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.