Κόκκινης πιπεριάς λόγος πολιτικός. Γράφει ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος


Προς 


Τους 12 αποστόλους  της Υμών πίστεως  
Κόκκινης πιπεριάς λόγος πολιτικός

Αγαπητοί , 

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον πρωτότυπο τρόπο να με αποκαλέσετε ανάξιο και σεβόμενοι πράγματι τον εαυτό σας να με ανακαλέσετε από την ΠΓ και να καταργήσετε και τη θεσμική μου υπόσταση, εκλεγμένος από συνέδριο γαρ, για τις αποφάσεις του οποίου  κατά τα άλλα κόπτεσθε. Δηλαδή ως  δώδεκα «απόστολοι» της υμών πίστεως, από τους 35 που εξέλεξε το 6ο Συνέδριο, συνήλθατε  σε δείπνο μυστικό με απύθμενο θράσος το οποίο είναι καθόλα ανέκκλητο!!. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Μόνο που θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο σκοπός μπορεί να αγιάζει τα μέσα αρκεί να  ξέρει κανείς, τι είναι πράγματι αυτό που αγιάζει το σκοπό, και ότι η αλήθεια ποτέ δεν βλάπτει έναν σκοπό που είναι δίκαιος!!   

Διότι όπως τόνιζε ο Λένιν, μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική και εγώ προσωπικά το μόνο τύραννο που δέχομαι είναι η σκληρή φωνή που έχω μέσα μου. Στην πολιτική  δε, διόλου δεν  δέχομαι  την ηθική ως άλλοθι  γιατί την  θεωρώ τον πιο αποτελεσματικό μηχανισμό να σέρνει τους ανθρώπους απ’ τη μύτη και να διαιρεί ακόμη και τους  συναγωνιστές  σε υποχείρια και σε εχθρούς, όταν όπως θα έλεγε ο Νίτσε, για την καινούρια μουσική χρειάζονται και καινούρια αφτιά!   


Μου δίνετε βέβαια  την ευκαιρία να σας τονίσω, γιατί μάλλον σας διαφεύγει, ότι η Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε. Ενώ στον πόλεμο της πολιτικής μάχης  δεν υπάρχει μέση οδός και η αλήθεια είναι τόσο πολύτιμη, που πάντα πρέπει να συνοδεύεται από μια σωματοφυλακή από ψέματα, όταν  μάλιστα ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα, γίνεται αλήθεια.   

Μάθε λοιπόν εσύ φίλε συναγωνιστή που με αποκάλεσες  ανάξιο, ότι δεν  με συντάραξε το γεγονός ότι μου είπες ψέματα, αλλά το ότι δε σε πιστεύω πια!!. 

Για το λόγο τούτο λοιπόν σου επαναφέρω στη μνήμη τα λόγια του   Κ. Μαρξ , ότι: «Η ιστορία  επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα», εγώ  θα πρόσθετα ε,  την επομένη αποτελεί και τα δύο μαζί!!.  Έτσι, είναι προτιμότερο λοιπόν όπως μας διδάσκει ο Μαρξ ένα «άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος» και ότι η πιο μεγάλη τέχνη είναι να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή.  
Μετά την δήθεν «κάθαρση», πράγματι το ΕΠΑΜ βρίσκεται σε άξια Χέρια και βεβαίως θα εξασφαλισθεί τουλάχιστο να εκφράζονται οι θέσεις του με καθαρότητα  και θα μπορεί άνετα να θέτει πυρ κατά της απέναντι  Τουρκίας . 

Όσο για σένα δε, «φίλε συναγωνιστή», υπεύθυνε της  υπερμέγιστης δύναμης που για την  ανασυγκρότηση του ΕΠΑΜ δήθεν σοφιστήκατε, την ψευδό ΟΕΣ, άνθρωποι κατωτέρων πολιτικών αισθημάτων είναι  είτε πολύ αυστηροί είτε πολύ δύστροποι, να μην  ανησυχείς λοιπόν καθόλου όταν  οι άλλοι δεν σε καταλαβαίνουν, όπως και τους ομοίους σου. 

Πολύ όμως να ανησυχείτε πρέπει επειδή εσείς  δεν καταλαβαίνετε τους άλλους. Τούτο  άλλωστε  είναι και η αιτία που σας οδηγεί  συχνά  να ισχυρίζεστε πράγματα έξω από κάθε αλήθεια στην εκφορά του λόγου σας, όπως στο άθλιο πρακτικό σας τονίζετε, όταν μάλιστα πολλάκις σας έχω συστήσει να μπείτε στον κόπο να ακούσετε τα όσα δημοσίως διατυπώνω.  Μόνο, που για να τα ακούσετε, τη μουσική αυτή  όπως  τονίζω παραπάνω, χρειάζονται  νέα αυτιά.  

Είχα γράψει πρόσφατα,  ότι  το ΕΠΑΜ χρησιμοποιείται ως «Εμόν Παίγνιον», με τις πράξεις σας λοιπόν το πιστοποιήσατε, μάθετε  όμως ότι  «η τροφή του πραγματικού επαναστάτη είναι η κόκκινη πιπεριά» και πως  αν κάτι δεν είναι, δεν μπορεί να γίνει ποτέ τίποτα, όσο και αν το τίποτα είναι  ο προνομιακός χώρος του  ανθρώπου  να κάνει  κάτι.  Τούτος άλλωστε είναι και ο τραγικός λόγος της ύπαρξής του και  ομορφιά της ζωής που της περιποιεί  ενδιαφέρον και αισιοδοξία  για τα έμπροσθεν ορώμενα!! 


Μαλανδρίνο , 5 Αυγούστου 2018 
Δημήτρης Π. Παναγιωτόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.