Σέριφος, το νησί των αντιθέσεων


Την αποκαλούν το νησί των αντιθέσεων γιατί, παρά την «άγρια» φύση της, με το πλούσιο σε κοιτάσματα υπέδαφος, οι διακοπές εκεί είναι μία ανάπαυλα ηρεμίας και ησυχίας. Το βλέμμα γαληνεύει, με θέα στα άλλα Κυκλαδονήσια, την Κύθνο, τη Σύρο, την Πάρο, τη Μήλο και τη Σίφνο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Η μυθολογία λέει πως στη Σέριφο μεγάλωσε ο Περσέας, γιος του Δία και της Δανάης. Από εδώ πέρασε ο Οδυσσέας, στον γυρισμό για την Ιθάκη.

Πολλοί λένε πως η Χώρα της είναι η πιο όμορφη στις Κυκλάδες. Αν και οι απόψεις είναι υποκειμενικές, είναι αναμφίβολο πως θα μαγέψει τον επισκέπτη, με τα πλακόστρωτά της και τους ανεμόμυλούς της. Η Κάτω Χώρα είναι μια ολόλευκη πινελιά, με καλαίσθητα σπιτάκια και ανθοστόλιστες αυλές, ενώ συνδέεται με την Πάνω Χώρα με σκαλιά.

Μην παραλείψετε μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του νησιού, για να δείτε όλη την ιστορία της Σερίφου να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας. Ανηφορίστε μέχρι το Κάστρο, για να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στις Κυκλάδες. Και κάντε μία στάση στο Καστρομονάστηρο των Ταξιαρχών, μονή που θυμίζει φρούριο, με πολεμίστρες, που στέκει αγέρωχη από το 1572 στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Οι δεκάδες παραλίες της Σερίφου θα κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό παραθεριστή. Με βαθιά ή ρηχά νερά, με άμμο ή με βότσαλο, σκιερές ή όχι, αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά του ξεχωριστού νησιού, που κάνουν πολλούς επισκέπτες να επιστρέφουν στη Σέριφο ξανά και ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.