Ρόδος: «Νεκροθάφτης» του τουρισμού η Fraport για τους ντόπιους


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της Fraport Greece να προβεί σε έξωση των σταντ των τουριστικών πρακτορείων από το χώρο αφίξεων του αεροδρομίου της Ρόδου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ''Δημοκρατικής'', την περασμένη Πέμπτη, μετά την απομάκρυνση όλων των σταντ δημιουργήθηκε τεράστια αναστάτωση στο αεροδρόμιο με τους τουρίστες να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές μέχρι να επιβιβαστούν στα λεωφορεία. Είχε δε προκληθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα, με τα τουριστικά λεωφορεία, τα μινι βαν και τα ταξί να μένουν ακινητοποιημένα για ώρες!
Μετά από αυτό το κομφούζιο, η Fraport έδωσε «διορία» μέχρι και χθες, προκειμένου να αποφασίσουν οι πράκτορες εάν θα αποδεχθούν ή όχι τη σύμβαση που προτείνει.
Σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Fraport ζητά για κάθε τροχήλατο σταντ (booth) το ποσό των 2.500 περίπου ως μίσθωμα. Είχε ζητήσει μάλιστα από την Ένωση των τουριστικών πρακτόρων να ρυθμίσει τα διαδικαστικά για την αποδοχή της σύμβασης και την είσπραξη από κάθε γραφείο του οφειλόμενου ποσού. Είχαν προηγηθεί στις 17 Μαΐου και στις 15 Ιουνίου 2018 συναντήσεις στην Αθήνα και στη Ρόδο αντίστοιχα με εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης τουριστικών πρακτόρων με βασικό θέμα τον ορισμό ενός πλαισίου συνεργασίας για την παραμονή των σταντ στην αίθουσα αφίξεων.

Κι ενώ ακόμη οι τουριστικοί πράκτορες δεν είχαν καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη απόφαση, η διαχειρίστρια εταιρεία, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση, προέβη στην έξωση.



Χθες το βράδυ, οι τουριστικοί πράκτορες συνεδρίαζαν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα πορευθούν. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, κανείς δεν αρνείται να πληρώσει στην Fraport το μίσθωμα που απαιτεί για κάθε σταντ. Αυτό με το οποίο δεν συμφωνούν οι επαγγελματίες, είναι η απαίτηση της εταιρείας, να βγουν όλα τα σταντ των πρακτορείων εκτός του αεροδρομίου σε ένα χώρο μόλις 78 τετραγωνικών μέτρων!



Ουσιαστικά, ζητά από τους πράκτορες να εξυπηρετούν τους τουρίστες στο πεζοδρόμιο, αφού αυτός ο εξωτερικός χώρος δεν επαρκεί για όλα τα τροχήλατα σταντ. Τις μέρες και ώρες αιχμής η εξυπηρέτηση των τουριστών, θα είναι αδύνατη και θα δημιουργείται το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο, όπως συνέβη και αμέσως μετά την «έξωση».



Από τη μεριά της η Fraport φαίνεται να επιμένει στην υπογραφή της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την «αυθαίρετη» κατάληψη των χώρων του αεροδρομίου από ιδιώτες. Οι πράκτορες λένε όμως ότι είναι έξω από κάθε λογική η απαίτηση να πληρώνουν ένα τόσο υψηλό μίσθωμα χωρίς να τους παρέχει η εταιρεία κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους εντός του αεροδρομίου και όχι στο πεζοδρόμιο!

Πηγή, μέσω topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.