Νεοφιλελεύθεροι, δεξιοί και ακροδεξιοί, ψήφισαν τελικά την κατάργηση της 8ωρης εργασίας στην Αυστρία


Σίγουρα με πόνο ψυχής, συμπαρατάχθηκαν νεοφιλελεύθεροι, ακροδεξιοί και δεξιοί στην Αυστρία, προκειμένου να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο που θα δίνει τη “δυνατότητα” στους εργαζόμενους να εργάζονται μέχρι και 12 ώρες τη μέρα.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όπως υποστηρίζουν οι κυβερνώντες, το 8ωρο θα παραμείνει ο κανονικός χρόνος εργασίας και απλά θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, να εργάζονται μέχρι και 12 ώρες τη μέρα, δείχνοντας το πόσο ηλίθιο θεωρούν το ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναμένεται να φέρνει τους εργάτες μπροστά σε νέες πιέσεις από τους εργοδότες, οι οποίοι δε θα χουν κανένα λόγο να κρατήσουν για πολύ καιρό στη δουλειά, εργαζόμενους που δεν είναι πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τη “δυνατότητα” να δουλέψουν για ένα 12ωρο.
Ο νόμος θα ισχύσει από 1η Σεπτέμβρη και εγκρίθηκε μετά από πολύωρη συζήτηση στη Βουλή.
Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κατέθεσε αίτημα για να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Βουλής.
Ο Κρίστιαν Κερν, αρχηγός της κοινβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, ανέφερε πως μπορεί κάποιος να καταλάβει ποιος ωφελείται από το συγκεκριμένο νόμο, βλέποντας τους βιομήχανους να πανηγυρίζουν.
Πρόκειται για μία επίθεση κατά των εργαζόμενων και εσείς θα περάσετε στην ιστορία όχι μόνον ως προδότες των εργαζομένων, αλλά γιατί κάνετε την αδικία πρόγραμμα σας
τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Αντιδράσεις

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχε προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη της Αυστρίας, με περίπου 80.000 πολίτες να διαδηλώνουν ενάντια στην ψήφισή του.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδικάτων Wolfgang Katzian, είχε αναφέρει πως “θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα που έχουμε”, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για την ενδεχόμενη κατάργηση του 8ώρου.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, κατάφεραν να αναρριχηθούν στην εξουσία, πατώντας πάνω στο προσφυγικό, λέγοντας πως θα κλείσουν τα σύνορα, ενώ ο αντικαγκελάριος είχε υποσχεθί πως θα βάλει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα που δε χρησιμοποιούνται και από όπου θα τους απαγορεύεται η βραδινή έξοδος.
Πιστή στο ρόλο της, η ακροδεξιά της Αυστρίας, έφτασε στην εξουσία, ακολουθώντας την πεπατημένη για κάθε φασιστικό κόμμα, που είναι η στοχοποίηση όσων δε συμπαθούμε, το κυνήγι τους και η στοχοποίησή τους, ενώ με την ανάληψη της εξουσίας, δείχνουν τι πραγματικά επιδιώκουν, που δεν είναι άλλο από το να δώσουν περισσότερα λεφτά και εξουσία στους πλούσιους.
Καμία εντύπωση δεν προκαλεί και η σύμπλευση των νεοφιλελεύθερων στο νομοσχέδιο του εργασιακού μεσαίωνα, αφού αν υπάρχει κάτι που ενώνει ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους, είναι το πάθος για το δίκιο του εργοδότη.
Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.