Τη ζωή του φαίνεται πως κάνει με λεφτά φορολογούμενων, νεοφιλελεύθερος πρόεδρος


Ο λόγος για το Μακρόν, τον πρόεδρο της Γαλλίας, που χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροπλάνο για αποστάσεις 110 χιλιομέτρων και αγοράζει σερβίτσια, η αξία των οποίων μπορεί να φτάνει και τα 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόεδρος, συγκέντρωσε πάνω του τα βέλη της κοινής γνώμης, αφού για να διανύσει μια απόσταση 110 χιλιομέτρων χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροπλάνο, όταν θα μπορούσε να είχε πάει οδικώς στον προορισμό του. Η προεδρία, δικαιολόγησε αυτή την επιλογή, αναφέροντας πως “Ο πρόεδρος δεν είναι ένα πρόσωπο σαν όλα τα άλλα” και πως υπάρχουν ανάγκες ασφάλειας και χρονοδιαγράμματος που επιτάσσουν τέτοιες επιλογές.
Μία άλλη υπόθεση που αφορά το Γάλλο πρόεδρο, είναι αυτή της αγοράς σερβίτσιων αξίας 50.000 ευρώ για το Ελιζέ. Για την ακρίβεια, αγοράστηκαν 1200 πιάτα, ενώ για το κόστος υπάρχουν φήμες ότι έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που έχει δηλωθεί και μπορεί να φτάνει ακόμα και το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Την ίδια ώρα, σε ένα δίλεπτο βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, ο Γάλλος πρόεδρος, αποκαλεί “τρελά λεφτα”, τον προϋπολογισμό για τα κοινωνικά επιδόματα και την πρόνοια. Όπως λέει ο ίδιος:
Ρίχνουμε τρελά λεφτά στα κοινωνικά επιδόματα και οι φτωχοί παραμένουν φτωχοί
Έτσι, πήρε την απόφαση να τα πετσοκόψει.
Ο Μακρόν, ο οποίος αποκαλείται και “πρόεδρος των πλουσίων”, μέχρι τώρα έχει χαλαρώσει την εργατική νομοθεσία, έχει κόψει επιδόματα ανεργίας και μείωσε τη φορολογία στις επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει τη Γαλλία, σε ένα “start-up έθνος”.
Η αντιπολίτευση περιορίστηκε στο να σημειώσει πως όσοι λαμβάνουν κάποιο επίδομα και άκουσαν τον πρόεδρο να λέει όσα λέει, μάλλον θα πληγώθηκαν.
Όπως και να ‘χει, τίποτα δε φαίνεται πως μπορεί να σταματήσει το Γάλλο πρόεδρο από το να δώσει κι άλλα λεφτά στους πλούσιους, παίρνοντάς τα από τους φτωχούς, ενώ ο ίδιος ζει το όνειρό του στα ανάκτορα του Ελιζέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.