ΘΑΝΑΤΟ ΚΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ


Γράφει ο Λεωνίδας Βατικιώτης

Μια δυσάρεστη, η πιο δυσάρεστη, έκπληξη περίμενε τους χιλιάδες έλληνες καθηγητές που από το υστέρημά τους συνέδραμαν ώστε η ΟΛΜΕ να χτίσει στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη ένα σχολείο για τους μικρούς μαθητές της Παλαιστίνης, που στερούνται ακόμη κι αυτού του στοιχειώδους δικαιώματος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εισέβαλαν νύχτα στη νότια περιοχή της Χεβρόνας, στη Ζανούτα, πριν καν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από τα εγκαίνιά του στις 25 Μαρτίου και το κεταδάφισαν! Μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού ισοπέδωσαν το δημοτικό σχολείο δείχνοντας όχι μόνο την περιφρόνησή τους απέναντι στα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να φτάσουν μέχρι τέλους την πολιτική εθνοκάθαρσης που εφαρμόζουν σχεδιασμένα κι επί χρόνια εναντίον των Παλαιστινίων.
Η κατεδάφιση από τον ισραηλινό στρατό με τη συνοδεία πάνοπλων στρατιωτών του σχολείου που χρηματοδότησε η ΟΛΜΕ (η οποία τίμησε έμπρακτα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών) δεν είναι το μοναδικό αντίστοιχο περιστατικό στα παλαιστινιακά εδάφη που παράνομα κατέλαβε το Ισραήλ με τον πόλεμο του 1967 κι επιχειρεί συστηματικά να προσαρτήσει παρά κι ενάντια σε δεκάδες αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Αμέτρητα είναι τα περιστατικά των κατεδαφίσεων στη Δυτική Όχθη σε βάρος Παλαιστινίων, με το επιχείρημα ότι δεν είχαν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια ανέγερσης, επισκευών ή μικροεργασιών. Αυτό όμως που ποτέ δεν αναφέρουν οι αρχές κατοχής είναι ότι συστηματικά δεν εγκρίνουν άδειες στους αιτούντες, όταν είναι Παλαιστίνιοι. Το 2015 για παράδειγμα δε δόθηκε ούτε μία άδεια. Κι έτσι οι μπουλντόζες του ισραηλινού στρατού με το που αντιλαμβάνονται οποιασδήποτε κλίμακας οικοδομικές εργασίες προβαίνουν στην κατεδάφιση όλης της οικοδομής. Ζητούμενο αυτής της πολιτικής είναι, μέσω της εκδίωξης των Αράβων, να αλλάξει η εθνική σύνθεση της Δυτικής Όχθης και δη της Ιερουσαλήμ έτσι ώστε ο κάθε Νετανιάχου να επικαλείται την κυριαρχία του εβραϊκού στοιχείου για να δικαιολογεί τα τετελεσμένα της κατοχής και προσάρτησης. Μόνο που αυτή η πολιτική, των συστηματικών διακρίσεων και διώξεων σε βάρος μιας εθνότητας η οποία δε σταματά στις άδειες οικοδομής όπως βεβαιώνουν οι 6.500 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές (εκ των οποίων 350 παιδιά, 60 γυναίκες, 400 χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία και 1.800 με άμεση ανάγκη ιατρικής περίθαλψης) αποκαλείται εθνοκάθαρση. Έχει δε, κατ’ επανάληψη αποδοκιμαστεί τις τελευταίες δεκαετίες. Στη Γιουγκοσλαβία μάλιστα, για όσους θυμούνται, το ΝΑΤΟ προέβη ακόμη και σε στρατιωτική εισβολή και βομβαρδισμό της Σερβίας, επικαλούμενο την εθνοκάθαρση σε βάρος των Αλβανών. Με ποιά κριτήρια λοιπόν η εθνοκάθαρση των Αλβανών είναι καταδικαστέα κι αιτία πολέμου κι η εθνοκάθαρση σε βάρος των Παλαιστινίων κάτι σαν φυσικό φαινόμενο;
Η προσπάθεια του Ισραήλ να εδραιώσει και να διαιωνίσει την κατοχή του στα παλαιστινιακά εδάφη συμπληρώνεται με τη συνεχή επέκταση των παράνομων εβραϊκών επικοισμών, όπου κατοικούν περισσότεροι από 600.000 Εβραίοι. «Εβραίοι μόνον» μάλιστα, καθώς όχι απλώς απαγορεύεται σε οποιονδήποτε πολίτη άλλης εθνικότητας να κατοικήσει εντός τους, αλλά φιλοξενώντας τα πιο ακραία σιωνιστικά στοιχεία έχουν μετατραπεί σε εστίες διαρκών επιθέσεων και προσβολών απέναντι στους Παλαιστίνιους, με στόχο να τους διώξουν από τα πατρογονικά τους εδάφη. Κι όλα αυτά με την ανοχή, την ενθάρρυνση και τη χρηματοδότηση του κράτους του Ισραήλ. Είναι ενδεικτικό ότι η ισραηλινή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Yesh Din ανέφερε πώς μόλις για το 8% των επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Για το 92% επιφυλάχθηκε η ατιμωρησία, που ισοδυναμεί με πράσινο φως στις πάνοπλες ομάδες των παρακρατικών ώστε να επιτίθενται στους άοπλους Παλαιστίνιους μέχρι να τους αναγκάσουν κι αυτούς να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Η κατάσταση είναι απείρως πιο δραματική στη Γάζα, την μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου, όπου σχεδόν 2 εκ. Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό διαρκή αποκλεισμό, με ευθύνη όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και της Αιγύπτου που κρατά σχεδόν μόνιμα κλειστό το μοναδικό συνοριακό πέρασμα εκτός Ισραήλ. Το 2017 άνοιξε μόνο για 30 ημέρες κι αυτό με ευθύνη του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που εντελώς αδικαιολόγητα υιοθετεί πλήρως την πολιτική του Ισραήλ που επιλέγει να κρατά απομονωμένους τους Παλαιστίνιους, τιμωρώντάς τους για τη στήριξη που συνεχίζουν να προσφέρουν στη Χαμάς, την οποία όχι μόνο εξέλεξαν με ισχυρή πλειοψηφία στις τελευταίες ελεύθερες εκλογές αλλά εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να στηρίζουν. Αδιαφορώντας παντελώς για την εμμονική επιλογή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας να χαρακτηρίζει τη Χαμάς, τρομοκρατική οργάνωση. Μια επιλογή που στην καλύτερη περίπτωση αποξενώνει τον Παλαιστινιακό λαό από διεθνούς οργανισμούς κι ενώσεις, αν δεν τους θεωρεί όλους συνένοχους του Ισραήλ.
Κι η απάθεια τους απέναντι στα αλλεπάλληλα ισραηλινά εγκλήματα δεν πείθει εύκολα για το αντίθετο. Κι εδώ στο κάδρο όσων οπλίζουν το χέρι του Ισραήλ δεν είναι μόνο η κυβέρνηση του Τραμπ (που την κατηγορεί για φιλοφασιστική στροφή ακόμη κι η υπουργός Εξωτερικών του Κλίντον, Μαντλίν Ολμπράιτ, στο νέο τη βιβλίο) η οποία με το ένα χέρι υποδεικνύει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκονται όλες οι διπλωματικές αντιπροσωπείες του κόσμου στην Ιερουσαλήμ και με το άλλο χέρι μειώνει δραστικά (κατά 300 εκ. δολ.) τη διεθνή βοήθεια από την οποία ελέω ανεργίας και αποκλεισμού εξαρτάται ο μισός Παλαιστινιακός λαός. Ευθύνες αναλαμβάνει κι η ΕΕ όπως έδειξε η σκανδαλώδης απάθειά της κατά τις πρόσφατες δολοφονίες άοπλων διαδηλωτών στη Γάζα, από ελεύθερους σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού, οι οποίοι σε μια έξαρση …γενναιότητας και απαράμιλλου …θάρρους δολοφόνησαν εν ψυχρώ διαδηλωτές που πλησίασαν τη συνοριακή γραμμή με το Ισραήλ. «Όπως οι Βρετανοί στην Ινδία και οι λευκοί ρατσιστές στις ΗΠΑ, η ισραηλινή κυβέρνηση αγνοεί πώς να χειριστεί άοπλους διαδηλωτές», έγραψε ο βετεράνος Ισραηλινός φιλειρηνιστής Γιούρι Αβνερί.

Συνολικά, από τις 30 Μαρτίου μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές έχουν σκοτωθεί 28 Παλαιστίνιοι κι έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 1.500. Το μένος των Ισραηλινών είναι τέτοιο ώστε επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις ακόμη και στους ιδιοκτήτες των λεωφορείων που μετέφεραν τους Παλαιστίνιους στα σύνορα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατοχή και την εξαθλίωση που τους έχουν επιβάλλει οι αρχές κατοχής, τιμωρώντας τους επειδή είναι Παλαιστίνιοι. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι στη μαρτυρική Γάζα (όπου τα δύο τρίτα των κατοίκων της είναι πρόσφυγες από άλλα σημεία του Ισραήλ), ηλεκτρικό έχουν μόνο 4 ώρες περίπου την ημέρα, ακόμη δεν έχουν επισκευαστεί οι περισσότερες καταστροφές που προκάλεσαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί από τον τελευταίο πόλεμο του 2014 (όταν τα θύματα από τη μεριά των Παλαιστινίων έφτασαν σε αναλογία 1 στους 1.000 κατοίκους) επειδή απαγορεύεται η είσοδος οικοδομικών υλικών με το αιτιολογικό ότι θα χρησιμοποιηθούν για πολεμικό υλικό από τη Χαμάς, ότι απαγορεύεται ακόμη και το ψάρεμα στα ανοιχτά της Γάζας όπου διαρκώς περιπολούν ισραηλινά και αιγυπτιακά σκάφη πυροβολώντας όποτε κάνουν κέφι Παλαιστίνιους ψαράδες με το επιχείρημα ότι βγήκαν εκτός χωρικών υδάτων, κοκ.
Δοθέντων όλων των παραπάνω η «Νάκμπα» (καταστροφή) που έπληξε τους Παλαιστίνιους 70 χρόνια πριν, όταν οι Εβραίοι επέλεξαν να συνοδεύσουν την εγκατάστασή τους στην Παλαιστίνη με την ολοσχερή καταστροφή 400 παλαιστινιακών κοινοτήτων και τον ξεριζωμό 1 εκ. Παλαιστινίων δεν τελείωσε. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα, όπως συνεχίζονται και οι βαρβαρότητες σε βάρος των Παλαιστινίων. Υπό αυτό το πρίσμα σωστά έπραξε το Ισραήλ που με νόμο το 2011 απαγόρευσε και ποινικοποίησε οποιαδήποτε αναφορά στη «Νάκμπα»: Για να συγκαλύψει τα παλιά και σημερινά εγκλήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.