«Παλιό» σχέδιο, νέο «φονικό όπλο»: Το τρομακτικό κινέζικο βομβαρδιστικό Η-6Κ (Photos)


Παρότι στηρίζεται σε σοβιετικό σχέδιο της δεκαετίας του 1950, το νέο βομβαρδιστικό της Κίνας κάθε άλλο παρά γέρικο είναι. Αντιθέτως, η παρουσία μοίρας των Η-6Κ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας προκάλεσε αναστάτωση και διαμαρτυρίες από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Με νέους κινητήρες, εξωτικά υλικά στην άτρακτο, ολοκαίνουργια ραντάε και ένα απολύτως σύγχρονο πιλοτήριο, το Η-6Κ έχει αποκτήσει βεληνεκές ακτίνας 2.200 μιλίων, 30% περισσότερο από την προηγούμενη εκδοχή του.
Αν και σχεδιάστηκε κυρίως ως μεταφορέας πυραύλων κρουζ, το Η-6Κ έχει τεράστιο καταστροφικό δυναμικό, καθώς μπορεί να μεταφέρει πυραύλους αέρος-εδάφους και κατά πλοίων στα φτερά τους, τα οποία είναι μεγάλης ακρίβειας.
Παράλληλα, το αεροσκάφος εκτελεί και το έργο του βομβαρδιστικού με τα όπλα που κουβαλά στο εσωτερικό του. Ωστόσο, η μεγάλη ανησυχία ειδικών στις ΗΠΑ προκαλούν τα βλήματα κατά πλοίων.
Όπως αναφέρουν, το υπερηχητικό βλήμα κατά πλοίων YJ-12 μπορεί να χτυπήσει πλοίο από απόσταση 400 μιλίων και η ταχύτητα και ακρίβειά του καθιστούν την απόκρουσή του σχεδόν αδύνατη.
Πληροφορίες: National Interest ΜΕΣΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.