Έλληνες φορολογούμενοι θα δώσουν 27 εκατ. ευρώ σε γερμανική εταιρεία, για ανακαίνιση σε τουαλέτες γερμανικών αεροδρομίων


Συγκεκριμένα, το ελληνικό κράτος θα καταβάλλει μέσα στο 2018, 27 εκατομμύρια ευρώ στη Fraport, στην οποία παραχωρήθηκαν 14 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Τσίνελ, όταν η εταιρεία παρέλαβε τα αεροδρόμια, τα πυροσβεστικά οχήματα δε λειτουργούσαν, ενώ χρειάστηκε να δώσει και 3 εκατομμύρια ευρώ για να βελτιώσει τις τουαλέτες.
Η αρχική αποζημίωση που διεκδίκησε η εταιρεία έφτανε τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι περίπου το μισό των ακαθάριστων κερδών της για το 2017.
Υπενθυμίζεται πως η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.




Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες. 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια.
Οι όροι μάλιστα με τους οποίους παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια, θυμίζουν κωμική ταινία, αφού η γερμανική εταιρεία δεν είχε όλα τα λεφτά τα οποία χρειαζόταν για να τα αγοράσει, δανείστηκε ένα μεγάλο μέρος από ελληνικές τράπεζες και εγγυητής σε αυτά τα δάνεια μπήκε το ελληνικό κράτος.
Μάλιστα στους όρους της παραχώρησης, προβλέφθηκε η απαλλαγή της εταιρείας από ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη και έξοδα περιβαλλοντικών μελετών.
Το ελληνικό κράτος, προέβλεψε και για την πυροπροστασία των γερμανικών πλέον αεροδρομίων, τοποθετώντας 540 πυροσβέστες σε αυτά, με αποτέλεσμα διάφορες πυρκαγιές του 2017, να μη μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα.
Η δε πορεία της διαχείρισης των αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία, δε φαίνεται να πηγαίνει και πολύ καλά, αφού ακόμα και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζουν ως άθλια την κατάσταση που επικρατούν σε αυτά. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, είχε δηλώσει τον Ιανουάριο για το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, πως η εικόνα που παρουσιάζει, είναι:
τουλάχιστον ντροπιαστική και υπονομεύει ευθέως τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας
Για το συγκεκριμένο μάλιστα αεροδρόμιο, η EasyJet είχε ακυρώσει το περασμένο φθινόπωρο της πτήσεις της.

Αν υπάρχει κάτι παρήγορο στην όλη κατάσταση, είναι πως πλέον τα λεφτά των φορολογούμενων πηγαίνουν σε εταιρείες και ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας και όχι σε τεμπέληδες συνταξιούχους, όπως γινόταν μέχρι τώρα, πράγμα που σημαίνει πως η ανάπτυξη είναι κοντά και θα τη δούμε πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.