Αναβάλλει η Ελλάδα την έκδοση 10ετούς ομολόγου, γιατί σε κάποια χώρα εκλέχτηκε κυβέρνηση που δεν άρεσε σε μια άλλη χώρα


Σύμφωνα με το Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η Ελλάδα θα αναβάλλει για λίγους μήνες την έκδοση νέου ομολόγου, εξαιτίας της αναταραχής που προκάλεσε στις αγορές ο σχηματισμός της νέας ιταλικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Τους προηγούμενους μήνες, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην έκδοση 7ετούς και 5ετούς ομολόγου και μαζί με το 10ετές που επρόκειτο να εκδοθεί, θα χρησιμοποιούνταν σαν “μαξιλάρι ρευστότητας”.

Τώρα με αφορμή τα παρατράγουδα που ακολούθησαν τις προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία και το βέτο του προέδρου στο διορισμό του υπουργού Οικονομικών στις 27 Μαΐου, τα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα, πήραν την ανιούσα.

Η Αθήνα, θα πρέπει να βρει 15 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2019, με αξιωματούχους να επισημαίνουν πως η χώρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι το 2020 χωρίς την έκδοση κάποιου ομολόγου.
Η έκδοση ομολόγου, θα μπορούσε να αποτελέσει για την κυβέρνηση ένα εργαλείο προκειμένου να αποφύγει την προληπτική πιστωτική γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει επιπλέον μέτρα.
Οπότε ναι, είμαστε στο σημείο όπου το αν θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας, εξαρτάται από το αν μια χώρα, θα εκλέξει την κυβέρνηση που αρέσει σε μια τρίτη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.