Ο «τσαλακωμένος» Αριστερός και το καλό παιδί της Ευρώπης


Του Γιώργου Αναλυτή*
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, και τον Αντώνη Σρόιτερ,  ο φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραδέχτηκε ότι είναι το καλό παιδί της Ευρώπης (έτσι τον αποκάλεσε πρόσφατα ο Γερούν Νταϊσεμπλούμ ).
«Αυτά που έχουμε συμφωνήσει θα τα κάνουμε και ο λόγος μας είναι συμβόλαιο ,  γι αυτό έκλεισε γρήγορα η 3η αξιολόγηση»
Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι ήταν καλά παιδιά και υπάκουα.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα
Για «αρκετά καθαρή έξοδο» από το πρόγραμμα φέτος τον Αύγουστο, μίλησε ο υπουργός λέγοντας πως προσδοκούν η βασική διαφορά θα είναι η μετάβαση από ένα καθεστώς στο οποίο η επιτήρηση αφορά και στους στόχους αλλά και στο πώς αυτοί επιτυγχάνονται (το «πώς να το κάνετε»), σε ένα καθεστώς επιτήρησης το οποίο θα αφορά μεν στους στόχους, αλλά το πώς αυτοί θα επιτυγχάνονται θα καθορίζεται με βάση το ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν θα υπάρχει μια κατάσταση, που είχαμε επιτήρηση και μετά δεν θα έχουμε» τόνισε, προσθέτοντας ότι « αυτή σιγά- σιγά θα μειώνεται» και αναφέροντας, παράλληλα, πως υπάρχουν και πολλές δυνάμεις μέσα στην ευρωζώνη που λένε «αρκετά με τη λιτότητα». ( Επικαλέστηκε  την αντζέντα  Μακρόν, η οποία θα βοηθήσει την Ελλάδα. )
Κι ενώ θα έχουμε επιτήρηση, ταυτόχρονα   η χώρα θα έχει το δικό της πρόγραμμα με αναπτυξιακούς στόχους και άσκηση κοινωνικής πολιτικής.  Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο υπουργός, θα τεθεί στον λαό στις βουλευτικές εκλογές το 2019, προκειμένου «να ξέρει ο λαός τι έχει μπροστά του»
Πόσο υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο ‘’κύριος’’ αυτός  ;;
Όταν θα είμαστε σε επιτήρηση και δεν θα έχουμε δημοσιονομικό έλεγχο αλλά θα εκτελούμε εντολές, μπορούμε να έχουμε δικό μας πρόγραμμα; Θα μας παρουσιάσουν πάλι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης για ψηφοθηρία.
Μίλησε για ανάπτυξη, ανάκαμψη και δείκτες ανοδικούς, αλλά ταυτόχρονα τόνισε ότι  ‘’Μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση , το αισθανόμαστε , το ξέρουμε και δεν το κρύψαμε ποτέ. Ξέρουμε ότι η ανάπτυξη θα πάρει καιρό να επηρεάσει πλατιά κομμάτια της κοινωνίας , θα υπάρχει κάποια χρόνοκαθυστέρηση ανάμεσα στους δείκτες και το πώς θα το αισθανθεί στην τσέπη του ο πολύς κόσμος‘’    Η κοροϊδία στο μεγαλείο της !
Ληξιπρόθεσμα χρέη
4 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία (σε σύνολο 6,2 εκατομμυρίων που κάνουν δήλωση) , αυτό είναι στα όρια της κατάρρευσης μιας κοινωνίας.
Η απάντηση του ‘’υπουργού’’ :    ‘’ Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί που χρωστούν 50 και 100 Ευρώ, αλλά καθώς θα έρθει η ανάπτυξη, ευελπιστούμε ότι θα ανέβουν οι ρυθμοί και θα είναι εύκολο να πληρωθούν ‘’
Όταν πολλοί χρωστούν 50 ως 300 Ευρώ, δεν είναι ότι τα έχουν και δεν τα δίνουν, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ !  Προτεραιότητα έχει η επιβίωσή τους.  Πρόσφατη έρευνα , λέει ότι το 78% (όσων εργάζονται) , με το εισόδημά του μπορεί να εξασφαλίσει μόνο τα βασικά είδη ανάγκης.
Χρέος και προληπτική γραμμή στήριξης
Τάχθηκε κατά της προληπτικής γραμμής στήριξης, λέγοντας πως «το σημαντικό είναι να βγει η χώρα από την τεχνική βοήθεια, να είναι μια κανονική χώρα χωρίς πρόγραμμα. Μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα για να βγεις από αυτό. Χρηματοδότηση θα πρέπει να έχουμε από τις αγορές και τον ESM.»  Πρόσθεσε ότι και οι αγορές συμφωνούν και  θέλουν να είναι η Ελλάδα μια κανονική χώρα.
Μιλούν για κούρεμα και μείωση του χρέους και την ίδια στιγμή θα δανείζονται και θα μεγαλώνει το χρέος. Δε χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις ότι με δανεικά δεν γίνεται να πληρώνεις το χρέος. (αυτό το γνωρίζει και η κάθε νοικοκυρά στο σπίτι της).
Τσαλακωμένος Αριστερός
Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται λιγότερο Αριστερός, μετά τη θητεία του στο υπουργείο και τους συμβιβασμούς, απάντησε: «Λίγο τσαλακωμένος μπορεί να είμαι…».
Μετά, στην ερώτηση αν νιώθει «συμβιβασμένος αριστερός», εκτίμησε πως κάτι τέτοιο «είναι πιο βαρύ» και δεν το δέχθηκε.
Με το «τσαλακωμένος» (και αριστερός… φυσικά) ήταν ικανοποιημένος.  Τσαλακωμένος χωρίς τύψεις.
Όταν έχεις τσαλακώσει την αξιοπρέπεια  ενός λαού, όταν έχεις προσκυνήσει τους τοποτηρητές της αποικίας χρέους, όταν βάζεις προτεραιότητα να σώσεις τις τράπεζες και το ΕΥΡΩ  εις βάρος του λαού,  τότε σίγουρα δεν είσαι ‘’Τσαλακωμένος Αριστερός’’  αλλά κάτι χειρότερο.
Και για να είμαστε ακριβείς, δεν είναι ούτε υπουργός, ούτε Αριστερός.  Εντολοδόχος είναι, που εκτελεί τις εντολές που του δίνουν οι τοποτηρητές στη χώρα μας. Ένα καλό παιδί της Ευρώπης που υπακούει και είναι πιστό.   Τίποτα λιγότερο , τίποτα περισσότερο.
*Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.