Τι εξυπηρετεί η προβοκάτσια του «εθνικιστικού» Ε.ΠΑ.Μ.;

 

Γράφει η Ελένη Γούλα*

Το  Ε.ΠΑ.Μ έχει επανειλημμένως δεχτεί ανοίκειες επιθέσεις  που αποσκοπούν είτε στην πολιτική καπήλευσης των θέσεων του, είτε στη διαστρέβλωση και παραποίηση τους, επιδιώκοντας τη σκόπιμη δημιουργία  σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Το τελευταίο διάστημα, με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, επιχειρείται εσκεμμένα ταύτιση του Ε.ΠΑ.Μ. με εθνικιστικά, ρατσιστικά κι ακροδεξιά μορφώματα. Κι αυτό μεθοδεύεται από διάφορους πολιτικούς χώρους και με ποικίλα μέσα.

Απ’ τη μια εκ των «αριστερών»,  δηλαδή ακροαριστερά και συριζογενή μορφώματα, που υπό ένα δήθεν «ανθρωπιστικό» κι «αντιφασιστικό» προσωπείο υπερασπίζονται σθεναρά έναν κίβδηλο, έναν ψευδεπίγραφο διεθνισμό: τον εθνομηδενιστικό κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης! Δηλαδή το νέο πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού!

Απ’ την άλλη, εκ της ακροδεξιάς, αμιγώς εθνικιστικά και φασιστικά στην πρακτική και ιδεολογία τους μορφώματα, που με διχαστική συνθηματολογία μίσους καπηλεύονται κι αλλοιώνουν τις πατριωτικές, δημοκρατικές κι ενωτικές θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. Οι μέθοδοι ποικίλλουν από επίδειξη τραμπουκισμού, φραστικές επιθέσεις, μέχρι την προβοκατόρικη παρουσίαση του Ε.ΠΑ.Μ. μέσω των συστημικών ΜΜΕ.

Πρόσφατο παράδειγμα η προπαγανδιστική προσπάθεια καθεστωτικών εντύπων και blogs  που υπηρετούν την κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσουν το Ε.ΠΑ.Μ. ως εθνικιστική παράταξη,  με αφορμή  τη συγκέντρωση συμπαράστασης  στον αρχιλοχία Β. Φώτη και στον υπολοχαγό Μ. Τοκατλίδη, οι οποίοι δικάζονταν στις 30/11/2017 επειδή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών.

Η σκηνοθεσία της προβοκατόρικης παρουσίασης  είναι ομολογουμένως αριστοτεχνική, άξια βραβείου! Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στα συνθήματα και στις θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. που δημοσίως ακούστηκαν, χωρίς να μνημονεύονται  άλλες οργανώσεις που παρευρίσκονταν, γίνεται λόγος μόνο για την παρουσία του «εθνικιστικού» Ε.ΠΑ.Μ.  και άλλων πολιτών, αλλά προβάλλονται τα σύμβολα άλλων οργανώσεων με δικέφαλους αετούς και τονίζονται τα δικά τους εθνικιστικά συνθήματα («Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας»). Κι έτσι το επιδιωκόμενο μήνυμα καταγράφεται στο ασυνείδητο της κοινής γνώμης κι ο στόχος έχει επιτευχθεί!

Και στόχος είναι να περιθωριοποιηθεί κάθε πολιτική δύναμη που μάχεται κατά της προσφυγιάς και της μετανάστευσης,  κατά της σύγχρονης υποδούλωσης λαών κι ανθρώπων. Έτσι θα μπορέσουν να επικρατήσουν εκείνες οι δυνάμεις που για να  επιτείνουν τον φανατισμό, την ανασφάλεια, την κοινωνική αναταραχή, πολεμούν τον πρόσφυγα και τον μετανάστη, τον θυσιάζουν στα δουλεμπορικά δίκτυα των παγκόσμιων αγορών ως φτηνή, αναλώσιμη εργατική δύναμη,  τον καθιστούν δούλο χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα. Καλλιεργώντας το δίπολο «ανθρωπιστής – φασίστας», «αλληλέγγυος – ξενοφοβικός», στόχος είναι να ενισχυθεί παντίω τρόπω ο διχασμός του ελληνικού λαού, για να μπορέσει ανερμάτιστα να ολοκληρωθεί η άλωση της χώρας και η υποδούλωση του λαού της από τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιημένων Αγορών.

Στόχος, να  φιμωθεί, να αφανιστεί  κάθε φωνή του υπάρχοντος πολιτικού γίγνεσθαι  που διακηρύσσει την επιτακτική ανάγκη ένωσης του ελληνικού λαού στον αγώνα ανατροπής της Κατοχής που του έχει επιβληθεί από απολυταρχικούς, υπερεθνικούς  οργανισμούς∙ στον αγώνα  αποκατάστασης της Δημοκρατίας∙ στον αγώνα προάσπισης του πρωταρχικού δικαιώματος Αυτοδιάθεσης των Λαών!

Σ’ αυτόν τον πόλεμο, η θέση του Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Είναι η θέση κάθε γνήσιου πατριώτη, κάθε γνήσιου δημοκράτη, κάθε πραγματικού διεθνιστή! Το Ε.ΠΑ.Μ. μάχεται   για την κατάργηση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και κάθε λαού να έχει Πατρίδα και να την προασπίζεται.

Γιατί, τα ίδια συμφέροντα που έχουν υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα μας, επιβάλλουν τους πολέμους, μετατρέπουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πρόσφυγες ή μετανάστες, τους καθιστούν ομήρους παγκόσμιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τους χειρίζονται ως όπλο εδαφικών ανακατατάξεων και αναθεώρησης συνόρων. Σ’ αυτή την αδυσώπητη μάχη, το έσχατο καταφύγιο, το τελευταίο οχυρό των λαών είναι η Πατρίδα, το εθνικό κράτος. Μόνο αυτό το πλαίσιο μπορεί να εγγυηθεί  και να προασπίσει τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που σήμερα ανελέητα καταπατούνται.

Γι’ αυτό το Ε.ΠΑ.Μ. είναι, πρωτίστως, στο πλευρό του ελληνικού λαού και κάθε Έλληνα Πολίτη, που – πέρα και πάνω από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές και πρόσημα-   μάχεται να υπερασπιστεί την Πατρίδα του  από κάθε κίνδυνο και απειλή∙ ν’ απελευθερώσει τη χώρα του από τα δεσμά της Κατοχής, ώστε  ν’ αποκαταστήσει την Δημοκρατία, να διασφαλίσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  του και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.

*Η Γούλα Ελένη, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.

ΠΗΓΗ: epamhellas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.