Η Απάτη Και Η Ανοχή Της

 

Του Αντώνη Παπαντωνίου*

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της Ελληνικής Κοινωνίας τα τελευταία επτά τουλάχιστον χρόνια είναι ότι έχει αποδείξει μια απίστευτη ανοχή, έως και εθισμό, στην Απάτη και έχει επιβραβεύσει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο αυτούς που εφαρμόζουν την απάτη, δηλαδή τους λεγόμενους Απατεώνες.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Αυτό το σύμπτωμα παρουσιάστηκε, τουλάχιστον στην έκταση αυτή, από το 2010 όταν για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ιστορία, αν δεν με απατά η μνήμη μου, κλήθηκε από μια Εθνική,υποτίθεται, Κυβέρνηση μια Συμμορία από Ξένες Κυβερνήσεις, Τραπεζίτες και λοιπούς Εγκληματίες να καταλάβει στην κυριολεξία την Ελλάδα δίνοντάς τους το ελεύθερο να αρπάξουν και να καταστρέψουν κατά βούληση όχι μόνον τα υλικά αγαθά που είχαν δημιουργηθεί από τον κόπο των Παππούδων, των Πατεράδων μας αλλά και των σημερινών Ελλήνων Πολιτών αλλά να καταστρέψουν και τη ίδια τη ζωή των κατοίκων αυτού του ευλογημένου Τόπου.

Γίναμε λοιπόν όλοι μάρτυρες ενός μαζικού και ατέλειωτου ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού αλλά και μιάς πρωτοφανούς καταπάτησης όλων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με μια ποταπή παραβίαση όχι μόνον του Εσωτερικού Δικαίου σε όλα τα επίπεδα του Θετού Δικαίου αλλά και αυτών που προστατεύονται από το Διεθνές Δίκαιο, όπως από τον Ο.Η.Ε., το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Διεθνή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρώμης, από την Διεθνή Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων FIDHE και, εν τέλει, από την ίδια την Θεωρία της Ανθρώπινης Ζωής!

Όλα τα πιο πάνω είναι πια, νομίζω, «κοινός τόπος» και δεν χρειάζεται κάποια ειδική επιχειρηματολογία για να πειστεί κανείς. Εκείνο όμως που πρέπει να αποτελεσει, κατά την άποψή μου, αντικείμενο σχολιασμού είναι η αποδοχή όλης αυτής της απάτης που από την αρχή αυτής της ξέφρενης κατάπτωσης κάθε αξίας επιβιώνει και μεγαλουργεί.

Γιατί πως αλλιώς μπορώ να χαρακτηρίσω την αντίδρασή μας η μάλλον την μη αντίδρασή μας στο ότι αποδεχόμαστε όλα αυτά κοροιδεύοντας τον εαυτό μας ότι τάχα μου δεν συμβαίνει και τίποτα το εξαιρετικό, ότι έχουμε Δημοκρατία γιατί πηγαίνουμε όταν μας φωνάξουν και ψηφίζουμε και έχουμε και λειτουργεί και……Κοινοβούλιο και ….Κυβέρνηση εκλεγμένη απ το Λαό;

Έχουμε όμως σκεφθεί ποτέ ότι Εκλογές σημαίνει μια διαδικασία συγκεκριμένη που ορίζεται ο τρόπος πραγματοποίησης από Σύνταγμα και τους Νόμους και όχι από τον «Κουλοχέρη» που αν σου «κάτσει» παίρνεις 50 έδρες BONUS και…καθάρισες, και πώς να μην σου «κάτσει» όταν η ελευθερία του λόγου και η διάδοσή του ελέγχεται από τα «Κανάλια» και αποφασίζει τελικά μια Ιδιωτική Εταιρεία για το αποτέλεσμα;;; Θα ήμουν πολύ γραφικός αν επικαλούμην την Δημοκρατία που δίδαξε πρίν μερικές χιλιάδες χρόνια ο Μέγας Φιλόσοφος ΙΣΣΟΚΡΑΤΗΣ και που έμεινε στην Ιστορία με τον χαρακτηρισμό η Δημοκρατία των 3Ι, δηλαδή ΙΣΟΚΡΑΤΙΑ-ΙΣΗΓΟΡΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ!!!

Όμως επειδή όταν ξεκινήσει ο κατήφορος και έχουν σπάσει τα φρένα, το όχημα της απάτης δεν σταματά με τίποτα από την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και την άτυπη ΚΑΤΟΧΗ που βιώνουμε από την 6-5-2010 το 2015 περάσαμε και στην DE JURE KATOXH με τον…..Ν.4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ. 94Α(ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ΄1014), όπου τα πράγματα ξεκαθαρίζονται πλήρως και το θράσος και ο Δωσιλογισμός περισσεύουν δεδομένου ότι ορίζεται πως δεν μπορεί να συζητηθεί καν Νομικό Κείμενο για ψήφιση από την….. Βουλή, αν προηγουμένους δεν υπάρξει έγκριση από το Δ.Ν.Τ, την Ε.Κ.Τ. και την Ευρωπαική Επιτροπή!!!

Και εδώ πιά μπαίνουμε στο μεγάλο ερώτημα, στη μεγάλη απορία μου όπως και κάθε στοιχειωδώς νοήμονα Ανθρώπου. Εμείς τι κάνουμε γι αυτό;; πως αποδεχόμαστε μια τέτοια τεράστια απάτη που συστηματικά εφαρμόζεται από όλους διαχρονικά μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων;; Πως αποδεχόμαστε να ξευτιλίζεται κάθε Ανθρώπινο δικαίωμα με τα γνωστά αποτελέσματα (φτώχια, αυτοκτονίες, άστεγοι,τρόφιμοι των σκουπιδιών η των υπολοίπων των λαικών αγορών, κ.λ.π.) και εμείς να διαπληκτιζόμαστε για το ποιόν θα…. Ψηφίσουμε στις επόμενες Εκλογές ανάμεσα πάντα από εκείνους που μας ξευτίλισαν και ξευτιλίζουν;;; Αλλά ξέρω. Αυτούς ξέρουμε γιατί αυτοί και μόνον υπάρχουν αφού μέχρι και οι Τηλεοράσεις αυτό λένε. 

Έτσι λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε το πιο αποτελεσματικό και συνεπή απατεώνα-σφαγέα, γιατί πώς να το κάνουμε, αυτούς έχουμε δοκιμάσει και αυτούς ξέρουμε! Η απόλυτη τρέλα. Δεν μας περνάει καθόλου απ το μυαλό ότι πρέπει να τους στείλουμε όλους εκεί που πρέπει, δεν το λέω για να μην με πούν κάποιοι «ακραίο», αλλά εσείς οι πολλοί με καταλαβαίνετε, και ακόμα περισσότερο δεν μας περνάει καθόλου απ το μυαλό ότι εκεί πρέπει να στείλουμε όχι μόνον αυτούς που ψηφίσανε τα πάντα και εφαρμόσανε τα πάντα αλλά και όσους περάσανε από τα «Μεγαλεία» και δεν αντιδράσανε παραιτούμενοι όταν ο Λαός παραμιλούσε προβάλλοντας ότι αντιδρούσαν με το να μην ψηφίζουν και να διαπιστώνουν και να καταγγέλλουν, εισπράττοντας βέβαια κάθε μήνα την αμοιβή τους.

Νομίζω λοιπόν ότι καιρός πλέον είναι να τελειώνουμε με τους Απατεώνες-Δωσίλογους και να μην αναγκαστούμε να θυμηθούμε τους στίχους του Στρισμέχιστου Ποιητή μας ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ:

Δεν έχεις Όλυμπε Θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γή, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι κι οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των Αρχαίων παλιάτσοι!!!

*Ο Αντώνης Παπαντωνίου είναι Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.) & Νομικός
 

ΠΗΓΗ: seisaxthia-epam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.