Σε "καραντίνα" οι Έλληνες που ταξιδεύουν στη Γερμανία


Το υπουργείο Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εξέδωσε διάταγμα που θέτει σε ειδικό καθεστώς τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα, από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 11 Μαΐου 2018. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Σύμφωνα με το διάταγμα, οι επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων θα περνούν από πολύωρο εξονυχιστικό έλεγχο σε ειδικές αίθουσες που θα διαμορφωθούν στα γερμανικά αεροδρόμια. 

Το Βερολίνο επικαλείται ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση χωρίς θεώρηση Σέγκεν, ατόμων που έχουν τα χαρακτηριστικά προσφύγων ή μεταναστών.

Ουσιαστικά, η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης καταργεί τη Συνθήκη Σένγκεν, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων από χώρες-μέλη της Ε.Ε. 

Τα μέτρα που λαμβάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι τόσο σκληρά, που οι επιβάτες από την Ελλάδα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη γνωστή «φυσούνα» και τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους, ενώ οι επιβάτες θα μεταφέρονται σε χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά. 

Οι επιβάτες, πριν ακόμα φτάσουν στο σημείο παραλαβής αποσκευών ή στον χώρο επιβίβασης της επόμενης πτήσης τους εάν ο τελικός προορισμός τους δεν είναι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, θα περνούν στις ειδικές αίθουσες, όπου θα ανακρίνονται από τη γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο για αυτή την απόφαση.


ΠΗΓΗ: enallaktikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.