Κρήτη: Η «ιδανική» απόφαση Δικαστηρίου για υπερχρεωμένο δανειολήπτη – Τον «υποχρέωσε» σε… μηδενικές δόσεις


Μια απόφαση που πολλοί θα ζήλευαν πήρε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα... υποχρέωσε δανειολήπτη που ήταν χρεωμένος μέχρι το "λαιμό" σε... μηδενικές δόσεις.


Σύμφωνα με το ekriti.gr, ο 57χρονος δανειολήπτης χρεώθηκε σε μία τράπεζα και σε ένα δάνειο συνολικού ποσού 16.796 ευρώ, προ κρίσης, όμως έχασε την δουλειά του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στη δόση του δανείου του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών της οποίας είναι μέλος, δεν είχε καμία πηγή εισοδήματος, .

Ο άνδρας είναι άγαμος, ζει με τη σύντροφο και με το εγγόνι της, χωρίς κανένα εισόδημα και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο είναι ένα ΙΧ αυτοκίνητο χαμηλής αξίας.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφού έλαβε υπόψη του ,τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη , αλλά και τις οικονομικές του δυνατότητες, για την κάλυψη των χρεών του, και παρά τις ενστάσεις που προέβαλε η πιστώτρια τράπεζα, εξέδωσε την υπαρ.146/2017 απόφαση χωρίς επανασυζήτηση όπου ρυθμίζει τα χρέη του αιτούντος ορίζοντας, » μηδενικές μηνιαίες καταβολές «


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.