Καταλονία: 90% ψήφισε ανεξαρτησία -Ραχόι: Δεν έγινε δημοψήφισμα [εικόνες&βίντεο]- ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ: 844 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Συντριπτική υπέροχή του "ναι" στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που εξελίχθηκε σε αιματοκύλισμα με την ισπανική αστυνομία να τραυματίζει 844 πολίτες.


Η κυβέρνηση της Καταλονίας, ανέφερε ότι η Καταλανοί υπερψήφισαν συντριπτικά υπέρ της ανεξαρτησίας με ποσοστό 90%. Στις κάλπες προσήλθαν περί τα 2,26 εκατ. ψηφορόροι, ήτοι το 42.3% των συνολικά 5 εκατ. 340 χιλιάδων ψηφοφόρων της περιφέρειας, παρά την απαγόρευση της Μαδρίτης. 

Η ισπανική αστυνομία προχώρησε σε αγριότητες, χτυπώντας αδιακρίτως, ηλικιωμένους, γυναίκες και ψηφοφόρους. Σύμφωνα με την περιφερειακή καταλανική κυβέρνηση 761 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

Η Μαδρίτη έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει το δημοψήφισμα που χαρακτηρίζει παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά οι Καταλανοί, αποφασισμένοι να ψηφίσουν, σχημάτισαν από τα ξημερώματα ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάννο Ραχόι δήλωσε ότι «δεν έγινε κανένα δημοψήφισμα σήμερα».

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας Κάρλε Πουτσδεμόν δήλωσε ότι «η περιφέρεια της Καταλονίας κέρδισε το δικαίωμα στην ανεξαρτησία μετά το σημερινό δημοψήφισμα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.