Αλέξης Παπανδρέου: Νέα, ηχηρή υποψηφιότητα για την Κεντροαριστερά-Παθολογικός ψεύτης, λαοπλάνος και υβριστής


Νέα, ηχηρή υποψηφιότητα, αλλάζει τα πάντα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο νέος μνηστήρας μπορεί να σαρώσει τα πάντα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Και το όνομα αυτού… Αλέξης Παπανδρέου.


Ο πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής της… ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέχρι που η Μέρκελ του πήρε τα σώβρακα, προχώρησε σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού. Στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ έγραψε άρθρο για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και το δημοσίευσε μάλιστα στην εφημερίδα του αγαπημένου του Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος είχε μια χαρά μισθάρες στην ΕΡΤ με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ανεπανάληπτη αυτή κίνηση, δείγμα του τακτικισμού, της αναίδειας και της αλαζονείας που τον διακατέχει, έχει πολύ μεγάλη σημασία για το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Και συνδέεται άμεσα με τις παρεμβάσεις του Κώστα Λαλιώτη ο οποίος εκθείασε το βαθύ ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει εμμέσως ότι η κακή δεξιά πρέπει να εξολοθρευτεί. Ο Αλέξης Παπανδρέου αποθέωσε τον κανονικό Παπανδρέου τον Ανδρέα, λες και ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι έγινε στην πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τότε… μαζί τα φάγαμε τα κοινοτικά κονδύλια που εισέρρεαν στη χώρα, μαζί τα διορίσαμε, μαζί τα κάναμε κω…μπαρα στην Εθνική οδό. Μαζί εννοείται αν ήσουν πρασινοφρουρός.

Ο Τσίπρας λοιπόν είχε καλά λόγια για τον Ανδρέα και για το… πρώτο ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι καλό και το κατάντησαν έτσι οι διάδοχοι. Φταίνε οι διάδοχοι άραγε που το παλαιό ΠΑΣΟΚ και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ ρήμαξαν τη χώρα.

Όμως, ο πρωθυπουργός τέτοιος είναι τέτοιες κυβερνήσεις και ηγέτες ξέρει να αποθεώνει. Και σ’ αυτούς ακριβώς θέλει να μοιάσει. Αυτό είναι το όνειρό του, η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ. Απλά να του θυμίσουμε να αλλάξει το όνομα γιατί ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Γράφει ο Τσίπρας: «Η χαρισματική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, που συμβόλιζε το αίτημα της Αλλαγής και της ρήξης με το τότε κατεστημένο. Επισημαίνει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δέχτηκε τα σφοδρά πυρά του κατεστημένου της εποχής, ως "λαϊκιστής", "λαοπλάνος", "ψεύτης", "επενδυτής σε απάτες και αυταπάτες", για να τονίσει πως η αλήθεια είναι ότι "διέθετε το πολιτικό αισθητήριο να διαγνώσει την ιστορική στιγμή της Μεταπολίτευσης, τα ζητούμενα και τις μεγάλες δυνατότητες που αυτή άνοιγε".

Ολοκληρώνοντας το άρθρο του, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι "σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα-συνέχεια του ΠΑΣΟΚ". Σημειώνει ότι οι διαφορές του με τον ΣΥΡΙΖΑ διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού, για να προσθέσει: "Ωστόσο, αν καθαρίσει κανείς όλη αυτή την καμπάνια από τη γνωστή λάσπη περί λαϊκισμού, δημαγωγίας, ψέματος, που δήθεν αποτελούν κοινό τόπο μεταξύ του "παλιού" ΠΑΣΟΚ και της νέας Αριστεράς, θα καταλάβει ότι πίσω της κρύβεται ο ίδιος μεγάλος φόβος. Ο φόβος του κατεστημένου, των επικυρίαρχων, της διαπλοκής και της επιτροπείας: ο φόβος μην τυχόν και επανέλθουν στο προσκήνιο και την επικαιρότητα των λαϊκών αγώνων τα μεγάλα και διαρκή αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας εκείνης που θα επιτρέπει στον λαό πραγματικά να ασκεί εξουσία". Και καταλήγει: "Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια".

Το πιάσαμε το νόημα. Το τότε ΠΑΣΟΚ χτυπούσε το κατεστημένο, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και γι’ αυτό έχει μπει στο στόχαστρο.

Το άρθρο του Αλέξη Παπανδρέου έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τον διεμβολισμό του κέντρου και του χώρου γενικότερα που θέλει να εκφράσει η Κεντροαριστερά. Να διαλύσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν αυτή συγκροτηθεί και πριν αποκτήσει αρχηγό. Να βάλει τους ψηφοφόρους του χώρου αυτού στο δίλημμα «με μένα ή με τον Κυριάκο. Με τον συνεχιστή του Ανδρέα ή με τον κακό δεξιό».

Ανεξαρτήτως της απέχθειας που αισθάνεται κανείς προς την Πασοκίλα η οποία σιγά – σιγά μετατρέπεται σε Συριζίλα, αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει το 6%, 7% ή 10% που ανήκει στο χώρο του Κέντρου είναι ένα: Ότι ο Αλέξης Παπανδρέου εκτός από παθολογικός ψεύτης και λαοπλάνος είναι και υβριστής αυτών που καλώς ή κακώς πίστεψαν κάποια στιγμή για το ΠΑΣΟΚ. Και θα πρέπει να του δώσουν μια ηχηρή απάντηση, στις κάλπες ή έξω από αυτές. Άλλωστε, ό,τι κι αν κάνει ο Τσίπρας, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.


πηγή:  antinews μέσω gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.