Τώρα σειρά έχουν τα κόκκινα δάνεια και η περιουσίες των Ελλήνων! Γράφει ο Στρατηγός Ε.Α. Δημήτρης Κυπριώτης

 

Το βρώμικο παιχνίδι ξεκίνησε . Η περιουσία των Ελλήνων που αποκτήθηκε με χίλιους κόπους και θυσίες και αφορά είτε σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, είτε σε βιοτεχνίες και εργοστάσια, είτε σε σπίτια απλών νοικοκυριών, παραδίνονται τζάμπα στα ξένα κερδοσκοπικά  κεφάλαια ή σε συγκεκαλυμμένα ελληνικά μέσω των offshore   εταιρειών που έχουν συστήσει, σε δόξα της πρώτης φοράς αριστεράς.

Έτσι πολλοί τραπεζίτες και άλλοι διαπλεκόμενοι παράγοντες της οικονομικής ελίτ, στήνουν με ελάχιστα χρήματα, σε σχέση με αυτά που θα εξασφαλίσουν, διάφορα επενδυτικά σχήματα με εταιρείες μαϊμού και διεκδικούν να πάρουν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια, αυτά δηλαδή που δεν εξυπηρετούνται.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η βρώμικη υπόθεση που στήνεται σε βάρος των περιουσιών των Ελλήνων, που γονάτισαν από την μεγάλη οικονομική κρίση και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις που ανέλαβαν μέσω δανείων, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορά περιουσίες πολλών δισεκατομμυρίων, που έγιναν με ιδρώτα και αίμα, για να καταλήξουν με συνοπτικές διαδικασίες  σε ξένα κοράκια, γύπες στην οικονομική ορολογία, σε συνεργασία με τα γνωστά ντόπια κοράκια του εσωτερικού.

Και όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία η ζήτηση στα ακίνητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα και φτάνει σε ύψος 50% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, οι δε τιμές τους βρίσκονται κάτω ακόμη και από τις τιμές των ακινήτων της Τουρκίας, όπως μας πληροφορούν τα σχετικά περιοδικά. Στο περιβάλλον αυτό οι τραπεζίτες σε στενό αλισβερίσι με τα κοράκια του είδους κάνουν πάρτι , αφού διεκδικούν μεγάλα μερίδια από τα υπερκέρδη.

Να γιατί μεσιτικά γραφεία στη Γερμανία σπρώχνουν τους Γερμανούς να επενδύσουν σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από το να κάνουν όποια άλλη τοποθέτηση των χρημάτων τους. Να γιατί τα νησιά μας έχουν στην κυριολεξία πήξει από μόνιμους συνταξιούχους κυρίως Γερμανούς, αφού οι αντίστοιχοι Εγγλέζοι προτιμούν την Κύπρο, για να περάσουν τα συντάξιμα χρόνια τους στο καλλίτερο κλίμα του κόσμου, με τα λιγότερα χρήματα επένδυσης.

Η βιασύνη αυτή των Τραπεζών για να δώσουν μπιρ - παρά τα οικόπεδα φιλέτα, τα ξενοδοχεία, τα εργοστάσια και τα σπίτια των Ελλήνων, ολοκληρώνει την αποσάθρωση της ελληνικής οικονομίας και τη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας που είχε μπει στα μάτι των δανειστών από την αρχή αυτής της κρίσης.

Το έγκλημα που διαπράττουν οι Τράπεζες, αλλά και η ανοχή που δείχνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στη λεηλασία αυτή, δεν μπορούν να περάσουν έτσι, όταν η κατάσταση θα εξισορροπηθεί και η διακυβέρνηση της χώρας έρθει στα χέρια μιας  πατριωτικής δημοκρατικής εξουσίας. Τότε όλοι δεν θα ξέρουν που να πάνε να κρυφτούν και τότε είναι που θα  ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.

Μετά από τη λεηλασία που επιχειρείται τώρα, το επόμενο βήμα είναι γνωστό. Οι τιμές των ακινήτων θα ανέβουν στα «ουράνια» αφού η αγορά τους  θα συνδεθεί με το ρεύμα των τουριστών που σημειώνει συνεχώς άνοδο. Και το απλό ερώτημα του κάθε Έλληνα είναι, γιατί οι τράπεζες δεν κρατάνε τα ακίνητα και δεν κάθονται να  συμφωνήσουν λογικές προτάσεις  με τους ιδιοκτήτες , να πληρώσουν ότι και τα ξένα ή τα ελληνικά κεφάλαια  και να κρατήσουν τις περιουσίες τους;

Και όμως αντί  να γίνει αυτό που είναι αυτονόητο και δίκαιο , οι τράπεζες κάνουν τα εντελώς αντίθετα και παραδίδουν τις περιουσίες  στους ξένους τοκογλύφους, αφού έτσι έχουν εξασφαλίσει τα δικά τους μερίδια.

Και το έργο των κοινοβουλευτικών κομμάτων; Πώς και  δεν παίρνουν καμία απολύτως πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτό το έγκλημα, ενώ με ευκολία ισχυρίζονται ότι παλεύουν για τα συμφέροντα του ‘Έλληνα πολίτη;

Πάντως και αυτοί που πουλάνε και αυτοί που αγοράζουν να ξέρουν και να το βάλουν καλά στο μυαλό ους. Όταν αναλάβει εξουσία η πραγματική κυβέρνηση των Ελλήνων, τότε όλα επιστρέφονται στους παλιούς ιδιοκτήτες και όσοι έπαιξαν σε βάρος του λαού θα πρέπει να δώσουν λόγο στην ελληνική Δικαιοσύνη για τις ανίερες πράξεις που έκαναν.

*Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.