ΕΛΛΕΙΜΜΑ 8,8 δις. ευρώ το… πρωτογενές πλεόνασμα των 6,9 δισ. για το 2016-Την… «οφθαλμαπάτη» με τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2016 και το δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα», αποκαλύπτει το Ε.ΠΑ.Μ.


Τα παπαγαλάκια των MΜΕ, έτοιμα είχαν τα σκονάκια για να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη, αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τη δήθεν επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016. Βέβαια, η κυβέρνηση που μετέτρεψε το «ΌΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ», δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να βαφτίσει και το έλλειμμα σε… πρωτογενές πλεόνασμα! Ακόμα και έτσι, όμως, το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο προήλθε από τη βάναυση φορολογία, δεν διανέμεται πίσω στους φορολογούμενους, ούτε σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως ψευδώς διαδίδουν τα παπαγαλάκια και οι πολιτικοί παπαγάλοι των μνημονίων. Η «αποστολή» των πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία επιμένουν με πυγμή οι δανειστές – αποικιοκράτες, είναι να αποπληρωθούν χρέη του κράτους. Όποιος υποστηρίζει οτιδήποτε άλλο ή δεν γνωρίζει ή εν γνώσει του ψεύδεται!

JOURNALIST.gr

Σχετικά με τις «διθυραμβικές» κυβερνητικές ανακοινώσεις περί των δημοσιονομικών στοιχείων του 2016 και το «επιτευχθέν πρωτογενές πλεόνασμα», ο Τομέας Οικονομίας & Ανάπτυξης του Ε.ΠΑ.Μ. αναφέρει τα εξής:

Η Κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ ανακοίνωσε, μέσω της Ανεξάρτητης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, πανηγυρικά, την δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος, για το έτος 2016, ύψους 6,9 δισ. ευρώ. Δημοσιονομικό πλεόνασμα σημαίνει ότι οι εισπραχθέντες φόροι, το 2016, ήταν μεγαλύτεροι των κρατικών δαπανών κατά 6,9 δισ.

Και ως είθισται, έπιασαν δουλειά οι αγράμματοι ινστρούχτορες των ΜΜΕ, τα γνωστά παπαγαλάκια κατά το κοινώς λεγόμενο, πληροφορώντας ψευδώς τον ελληνικό λαό, ότι επίκειται διανομή του «πλεονάσματος», για να έλθει η πολυπόθητη «ανάπτυξη»!

Αγνοώντας το στοιχειώδες, το οποίο κάθε εχέφρων πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών σχολών γνωρίζει, ότι κάθε πλεόνασμα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή παλαιών χρεών του Κράτους.

Άλλωστε ποια θα ήταν η αιτία να φορολογηθούν οι πολίτες πιο πολύ για να δημιουργηθεί πλεόνασμα, αν αυτό είχε σαν στόχο να επιστραφεί σε αυτούς ευθύς εξ αρχής.

Ο λογαριασμός δαπάνες του κράτους, που αντιστοιχεί στους φόρους, έχει μεριμνήσει γι’ αυτό και για την αναδιανομή του εισοδήματος εκ των προτέρων.

Κατά συνέπεια το πλεόνασμα του κράτους ούτε αναδιανέμεται, ούτε αποταμιεύεται.


Με άλλα λόγια το πλεόνασμα στραγγίζει την ρευστότητα των πολιτών και της οικονομίας.

Επιχαίρουσα η Κυβέρνηση για το κατόρθωμα της παρέλειψε να μας πει πως αυτό το κατόρθωσε και αν πράγματι το κατόρθωσε.

Κατ’ αρχήν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, τα έσοδα του Κράτους ανήλθαν το 2016 στο ποσό των 87,4 δισ. ευρώ ενώ το 2015 τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 84,8 δισ. Δηλαδή η φορολογία αυξήθηκε κατά 2,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η Κυβέρνηση πιστή όσο καμία άλλη στα Μνημόνια, στο καθήκον της διάλυσης του Κράτους, μείωσε τις δαπάνες της από 95,2 δισ. ευρώ το 2015 στα 86,1 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 9,1 δισ. ευρώ, πάντα σύμφωνα με το Δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά την κρατούσα όμως οικονομική θεωρία και πράξη, η μείωση των κρατικών δαπανών συνιστά κατά ευθύ λόγο, αύξηση της φορολογίας και κατά συνέπεια αιτία περαιτέρω οικονομικής συρρίκνωσης.

Στη γλώσσα της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης μας αυτό λέγεται «νοικοκύρεμα» άσχετου αποτελέσματος, λόγου χάρη αύξηση της ανεργίας.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι αν πραγματικά, μετά από τόσες θυσίες, επετεύχθη αυτό το πλεόνασμα, γιατί αν όντως έχει επιτευχθεί, πώς είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το χρέος να αυξήθηκε από τα 311,6 δισ. ευρώ το 2015 στα 314,8 δισ. ευρώ το 2016δηλαδή να αυξήθηκε κατά 3,2 δισ. ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι το πλεόνασμα που επετεύχθη, μετά από τόσες θυσίες,ήταν μόλις 1,3 δισ. ευρώ, αφού τα έσοδα της Κράτους ήταν 87,4 δισ. ευρώ και οι δαπάνες 86,1 δισ. ευρώ.

Το πλεόνασμα των 6,9 δισ. ευρώ, θα προέκυπτε της Κυβέρνησης, αν δεν είχε να πληρώσει τους τόκους και άλλες δαπάνες το 2016, που δυστυχώς είχε.

Αν από τις συνολικές δαπάνες αφαιρέσουμε μόνο τις πρωτογενείς δαπάνες τότε -θεωρητικά- προκύπτει πλεόνασμα 1,3 δισ. ευρώ. Και αυτό μόνο με το στράγγισμα της οικονομίας με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα που ανέρχονται ήδη στα 5 δισ. ευρώ και την αύξηση της φορολογίας κατά 2,5 δισ., οπότε χωρίς αυτά,το πλεόνασμα θα μετατρεπόταν σε έλλειμμα (5+2,5-1,3=6,2 δισ. ευρώ). Ισχυρίζεται όμως η κυβέρνηση, ότι αν δεν είχε να πληρώσει και τους τόκους τότε το πλεόνασμα θα ήταν 6,9 δισ. ευρώ.

Άνθρακες ο θησαυρός. Οι ξένοι θα πάρουν για φέτος μόνο 1,3 δισ. ευρώ συν ότι ιδιωτικοποιήσουν (που το λέμε στο πλαίσιο του γλωσσικού ιμπεριαλισμού «ξένες επενδύσεις»).

Τελικά ποιό είναι το πραγματικό έλλειμμα ή πλεόνασμα; 

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα με αριθμούς, Απρίλιος 2017, (είναι και στο διαδίκτυο) ο πίνακας 2 που μας δίνει τα στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας από το 2005 έως το 2016 μας αποκαλύπτει εμμέσως πλην σαφώς το έλλειμμα του 2016, το όποιο φθάνει τελικά στο ύψος των 8,8 δισ. ευρώ!

 Διανύουμε τον 9ο χρόνο λιτότητας και τον 8ο χρόνο μνημονίων και λιτότητας και κάθε χρόνο αποκαλύπτεται ότι η πολιτική αυτή δεν είναι μόνο ατελέσφορη άλλα είναι καταστροφική για την πατρίδα.
 Οφείλουμε λοιπόν να γυρίσουμε σελίδα, να επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα, διότι είναι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία της χώρας και του ελληνικού λαού.


Φωτό από lykavitos.gr

ΠΗΓΗ: journalist


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.