Στο ναδίρ τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε την "Αυγή" δεν διαβάζουν οι βουλευτές του!!!


Ο διακανονισμός στους βουλευτές που δεν πληρώνουν και η χαριστική τροπολογία

Η Κουμουνδούρου και απόλυτη σε συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου ζητά από όλους να επιδείξουν συνέπεια στην υποχρέωση καταβολής μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα


Τέλος στην πολύμηνη ανοχή στους «μπαταχτσήδες» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βάζει η Κουμουνδούρου και απόλυτη σε συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου ζητά από όλους να επιδείξουν συνέπεια στην υποχρέωση καταβολής μέρους της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταβάλλουν ως οφείλουν, το μέρισμα της βουλευτικής αποζημίωσης στο κόμμα ενώ πολλοί εξ αυτών δεν το έχουν αποδώσει ούτε μια φορά ούτε στην πρώτη διακυβέρνηση του κόμματος ούτε και μετά την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για δύο και πλέον χρόνια.

Οι πιέσει που δέχονται από τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη αλλά και την Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν έκανα το αυτί των… μπαταχτσήδων βουλευτών να ιδρώσει και κάποιοι επιμένουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι και το θέμα τέθηκε επί τάπητος με αποτέλεσμα να ληφθούν «ριζοσπαστικές» αποφάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να μην κάνει ουδείς τα «στραβά μάτια» και οι υπόχρεοι βουλευτές να προσέλθουν στο «γκισέ» του κόμματος άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν εκ νέου να καταβάλουν και να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα ενώ για εκείνους όπου υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές αρκετών χιλιάδων ευρώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης.

Τα τηλεφωνήματα στους βουλευτές έχει αναλάβει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου.

Το μέρισμα της βουλευτικής αποζημίωσης που αποδίδεται στο κόμμα βάση του «κομματικού συμφώνου και καταστατικού λειτουργίας» που υπογράφουν οι βουλευτές προκειμένου να λάβουν το χρίσμα της υποψηφιότητας στις λίστες του κόμματος ανέρχεται στο 40%. Από αυτό το 20% κατευθύνεται στο κόμμα για τις ανάγκες λειτουργίας του και το άλλο 20% στις κοινωνικές δομές και δράσεις που εποπτεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό σημαίνει ότι από την από την βουλευτική αποζημίωση ων 7.000 ευρώ μηνιαίως που λαμβάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδίδει στο κόμμα 2.800 ευρώ το οποίο «στρογγυλοποιείται» προς τα κάτω με το τελικό ποσό να διαμορφώνεται στα 2.000 ευρώ.

Υψηλόβαθμη κομματική πηγή αναφέρει ότι υπάρχουν βουλευτές με οφειλές που ξεπερνούν το ένα έτος δηλαδή πρέπει να καταβάλουν ποσά που ξεπερνούν τις 33.600 ευρώ.

Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκαν άμεσα οι βουλευτές να καταβάλουν τις οφειλές δεν είναι άλλος από το ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται εδώ και αρκετούς μήνες κυριολεκτικά στο ναδίρ!

Η Κουμουνδούρου υπολογίζει ότι οι βουλευτές χρωστούν κάτι περισσότερο από 200.000 ευρώ ποσό που θα μπορούσε να κρατήσει για λίγους μήνες «ζωντανή» την κομματική μηχανή.

Η όχι και τόσο τυχαία καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης από τον κρατική επιχορήγηση έχει παραλύσει οικονομικά το κόμμα ενώ ουδείς προσφέρεται σε χαλεπούς καιρούς να κάνει σκόντο η να κρατά τεφτέρι.

Άλλωστε με την τροπολογία που ψηφίστηκε την Τετάρτη στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα για τους ΟΤΑ η κυβέρνηση επαναφέρει το ακατάσχετο στην κρατική χρηματοδότηση στο 40% μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να παρακρατήσουν το 60% από τα «δανεικά κι αγύριστα» των κομμάτων ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση οι τράπεζες παρακρατούσαν το 90%.

Όπως λένε κάποιοι μετά την ψήφιση της τροπολογία τα κόμματα θα λάβουν σημαντικά περισσότερα χρήματα και υποστηρίζουν πως αυτή ήταν και η αιτία της καθυστέρησης στην καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης.

Ενδεικτικό για τα οικονομικά του κυβερνώντος κόμματος όπως αποκάλυπτε υψηλόβαθμοι κομματική πηγή είναι πως τα τηλεφωνήματα ιδιοκτητών ακινήτων που ενοικιάζουν γραφεία στο κόμμα σε όλη την περιφέρεια είναι καθημερινά καθώς υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια.

Ποιο χαρακτηριστική περίπτωση κεντρικών γραφείων του κόμματος σε Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας με τον ιδιοκτήτη να είναι έτοιμος να αποστείλει εξώδικο.

«Ο θόρυβος που θα προκληθεί στα media αν ένα τέτοιο εξώδικο φτάσει σε κάποιο κανάλι εκθέτει ανεπανόρθωτα κόμμα και κυβέρνηση» έλεγε στέλεχος του κόμματος συμπληρώνοντας ότι «οι συνεπείς βουλευτές γκρινιάζουν για εκείνους που δεν καταβάλουν το μέρισμα στο κόμμα και τα ακούνε από τις κομματικές οργανώσεις και τα περιφερειακά στελέχη χωρίς να φταίνε».

Επιπλέον οι κοινωνικές δράσεις του κόμματος έχουν κυριολεκτικά «εξαφανιστεί» καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στις τοπικές οργανώσει για συσσίτια ή άλλες δράσεις αλληλοβοήθεια και στήριξης σε απόρους.

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει τόσο το κόμμα όσο και το Μαξίμου είναι εκτός από την μη καταβολή του 40% οι βουλευτές γυρίζουν την πλάτη και στα κομματικά media. Από τους 144 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μόλις 10 είναι συνδρομητές στην «ΑΥΓΗ».


από: bankingnews.gr μέσω gataros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.