Μόλις στο 4,5% η ανεργία στη Βρετανία: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών

Το ποσοστό της ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε στο 4,5% στα τέλη Μαΐου από το 4,6% στα τέλη Απριλίου, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 42 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS.
Για το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου, στη χώρα καταγράφηκαν 1,49 εκατ. άνεργοι, κατά 152.000 λιγότεροι σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με την ONS, η οποία, ωστόσο, αναφέρθηκε και στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Περίπου 32,01 εκατ. άτομα είχαν εργασία το ίδιο διάστημα, περίπου 324.000 περισσότερα σε ετήσια βάση. Η ONS ανακοίνωσε επίσης οι αποδοχές (περιλαμβανομένων των επιδομάτων) προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό, μειώθηκαν κατά 0,7% για τους τρεις μήνες έως τον Μάιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα - η μεγαλύτερη μείωση από τα μέσα του 2014.

Σε ονομαστικούς όρους, οι συνολικές αποδοχές αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,8%, η χαμηλότερη αύξηση από τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο του 2014 και συγκριτικά με 2,1% για την περίοδο μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Απριλίου.

Ο πληθωρισμός ανήλθε τον Μάιο σε υψηλό σχεδόν τετραετίας, στο 2,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.