Τέλος τα λεφτά.. τέλος και τα χειρουργεία! Δύο μήνες χωρίς επεμβάσεις η Ορθοπεδική!


Δύο ολόκληρους μήνες, χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις μένει η Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Χατζηκώστα!!! Τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το κύρος του ίδιου του Νοσοκομείου, πολύ περισσότερο όμως για τους ασθενείς της περιοχής.

Το τραγικό είναι ότι μία από τις νευραλγικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος βγαίνει «νοκ αουτ» για λόγους οικονομίας κι ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Η εισήγηση έγινε από τον Διοικητή του Χατζηκώστα και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση έχει κοινοποιηθεί ήδη στη Διεύθυνση της Κλινικής.

Η διοίκηση έχοντας στη διάθεσή της την περίφημη λίστα χειρουργείου, διαπίστωσε ότι τα ορθοπεδικά περιστατικά υπερβαίνουν το όριο της μηνιαίας δαπάνης, που έχει οριστεί για τακτικά και έκτακτα στις ενενήντα χιλιάδες ευρώ!

Έτσι λοιπόν κατέληξε στην εύκολη λύση!!

Αφού δεν επαρκούν τα χρήματα… κόβονται τα χειρουργεία!


Το Διοικητικό Συμβούλιο λοιπόν αποφάσισε «την απαρέγκλιτη τήρηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών στο όριο των 90 χιλιάδων ευρώ, την τήρηση της λίστας για τον μήνα Ιούνιο καθώς έχουν ενημερωθεί οι ασθενείς και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο την πραγματοποίηση μόνο έκτακτων χειρουργείων»!!!!

Είναι άγνωστο αν από την διοίκηση ζητήθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Κλινικής και η εξυπηρέτηση των ασθενών… Κι όλα αυτά την ώρα που εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι ανάλογες αποφάσεις θα υπάρξουν και για άλλες κλινικές, απόρροια της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων…

Πηγή: protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.