Μακρόν όπως Μακιαβέλι, Γράφει η Μαρία Δεναξά


Ενώ στις ομιλίες του εμφανίζεται ενωτικός λέγοντας ότι "πρέπει να ξεπεραστούν οι διαχωρισμοί και οι διχόνοιες", οι πράξεις του Μακρόν δείχνουν πως έχει κάνει το "διαίρην και βασίλευε", σημαία της υπο ίδρυση μοναρχίας του.


Μετά την διάλυση του σοσιαλιστικού κόμματος που η συμβολή του, όπως κι αυτή του Ολαντ, ήταν καθοριστικής σημασίας, τώρα καταβάλει τα μέγιστα για να αποσταθεροποιήσει την γαλλική δεξιά.

Διορισε τον δεξιό βουλευτή και δήμαρχο της Χάβρης Εντουάρ Φιλίπ, πρωθυπουργό της χώρας με σκοπό αφενός να γοητεύσει ψηφοφόρους της δεξιάς και αφετέρου να σπείρει τον διχασμό μέσα στο συντηρητικό κόμμα, για να προσελκύσει δεξιούς βουλευτές, ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να εφαρμόσει ανενόχλητος την αντιλαική πολιτική που του υπαγορεύουν το Βερολίνο & ΣΙΑ Ο.Ε.


Και φαίνεται πως καταφέρνει να διχάσει κι άλλο την κοινωνία, καθώς απόψε γνωστές προσωπικότητες της δεξιάς, καλούν να στηριχθεί ο νέος πρόεδρος, ο οποίος επιχειρεί να δημιουργήσει όχι έναν κυβερνητικό συνασπισμό αλλά μια κατ'επίφαση δημοκρατική μοναρχία.

Απέναντι της δεν θα έχει κομματικούς σχηματισμούς, τους οποίους το "φαινόμενο" Μακρόν έχει εξολοθρεύσει, αλλά τα επικίνδυνα άκρα, που θα ενισχύονται με τις πολιτικές που θα εφαρμόζει.

Οσο για τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας, που λιποτάκτησε απο το στρατόπεδο της δεξιάς, οι φίλοι του τον χαρακτηρίζουν αστείο και συμπαθητικό. 

Για τους επικριτές του είναι ψυχρός,υπολογιστής, υπερφιλόδοξος και απόμακρος. Ακριβώς τα ίδια αρνητικά χαρακτηριστικά με τον μέντορα του Αλέν Ζιπέ, τον οποίο έτυχε να γνωρίσω

ΥΓ Ο νέος πρωθυπουργός είναι λάτρης του μπόξ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.