Οι Γερμανοί φίλοι μας


Γράφει ο Απόστολος Διαμαντής

 

Ο ιταμός τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζουν οι γερμανοί τον έλληνα πρωθυπουργό και επομένως την Ελλάδα προκαλεί σοκ, αλλά ταυτόχρονα μας υποχρεώνει να δούμε συνολικά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.


Η Ελλάδα, με εγκληματικούς χειρισμούς  της πολιτικής της ηγεσίας, εγκλωβίστηκε στα δίχτυα των ευρωπαϊκών τραπεζών και του ΔΝΤ. Υπεύθυνος γι’ αυτήν την χρεωκοπία  της χώρας, αλλά και την υποταγή της, είναι ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η πορεία ήταν εφεξής προδιαγεγραμμένη. Υποταγμένη στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ελέγχου η Ελλάδα έχασε μέσα σε λίγα χρόνια όχι μόνον το ¼ του εθνικού της πλούτου, αλλά και το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της, ενώ ταυτόχρονα εκχώρησε πλήρως και οικειοθελώς την εθνική της κυριαρχία σε όλους τους τομείς, καταργώντας πλήρως την εσωτερική έννομη τάξη της και φυσικά το σύνταγμά της. Όλοι οι νόμοι που ψηφίζει η εκβιαζόμενη Βουλή είναι αντισυνταγματικοί, ενώ προσφάτως καταργήθηκαν ουσιαστικά και οι εκλογές, εφόσον προ-νομοθετούνται μέτρα για την επόμενη Βουλή.

Δοθέντος ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά ένα γερμανικό κράτος- ακόμη και η Γαλλία μόνον τυπικά συμμετέχει στη διοίκησή της και ουσιαστικά υπακούει στις αποφάσεις της Καγκελαρίας- και επειδή η Ελλάδα έχει χάσει κάθε ίχνος κυριαρχίας, είναι φυσικό ο πρωθυπουργός της να αντιμετωπίζεται ως εντολοδόχος των γερμανών και όταν τολμάει να πει κάτι που δεν το εγκρίνουν να μην διστάζουν να τον βάζουν στη θέση του, με τρόπο που υπενθυμίζει το καθεστώς της πλήρους υποταγής της Ελλάδας στη Γερμανία.

Ανεξαρτήτως των λανθασμένων χειρισμών που έκανε ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούμε πως βρισκόμαστε στη χειρότερη δυνατή θέση από τότε που ιδρύθηκε το νέο ελληνικό κράτος. Ουδέποτε η χώρα δεν είχε αντιμετωπιστεί με τόσο εξευτελιστικό τρόπο, από αυτόν της μνημονιακής περιόδου.

Η Γερμανία πάντα επιδιώκει την πλήρη συμμόρφωση των δορυφόρων της. Ιστορικά αυτό είναι θεμελιωμένο στην ιδιαίτερη εθνική τους φυσιογνωμία, στον μόνιμο γερμανο-πρωσικό απολυταρχισμό και στην αποθέωση της ιδέας της ισχύος. Η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση πολιτισμικά με τη Γερμανία και ουδέποτε πολιτικά συμμάχησε μαζί της. Η Ελλάδα ήταν πάντα στο πλευρό των φιλελεύθερων δημοκρατικών αγγλο-σαξωνικών χωρών.

Σήμερα, που η χώρα υποφέρει υπό την αυταρχική γερμανική κηδεμονία, απαιτείται ριζική αλλαγή προσανατολισμού. Η χώρα πρέπει να στραφεί ενεργά προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της και να προσπαθήσει να δημιουργήσει σοβαρά διπλωματικά αντίβαρα, ώστε σύντομα να ανακτήσει την εθνική της αξιοπρέπεια. Είναι αδύνατον οι έλληνες να ανεχθούν για πολύ ακόμα την πραγματικά άθλια γερμανική πολιτική επιβολής και υποταγής.

Όσο για τον πρωθυπουργό, έπρεπε νωρίτερα να είχε αναλύσει σωστά την κατάσταση και να είχε αντιληφθεί το ασύμβατο ανάμεσα στην ευρωζώνη και το κόμμα του. Κάνοντας το λάθος να παραμείνει στην εξουσία, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αποφασιστική ήττα, στρατηγικής σημασίας για τον χώρο του.

Το να είσαι πρωθυπουργός δεν είναι κατόρθωμα. Δεκάδες πρωθυπουργοί πέρασαν από τη χώρα και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ανάξιοι και ασήμαντοι. Το σημαντικό είναι να ξέρεις τί πρέπει να κάνεις την κρίσιμη στιγμή, ώστε να κρατήσεις τη θέση του και το κύρος σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.