Είναι ανάγκη να ανατραπεί αυτός ο κατήφορος της χώρας, τώρα!, Γράφει ο Στρατηγός Ε.Α. Δημήτρης Κυπριώτης

 

Κανείς δεν ξέρει από που να αρχίσει και που να τελειώσει για να περιγράψει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μας περισσότερο από 6 χρόνια τώρα.


Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι και ο κόσμος έχει «μπουχτίσει» από αναλύσεις και διαπιστώσεις και «ψάχνεται» για λύσεις. Όμως πως είναι δυνατό να πιστέψει σε προτάσεις, για ρήξη  και ανατροπή ενός φθαρμένου και αποτυχημένου πολιτικού συστήματος,  όταν ακόμη  υπάρχουν  πολλοί που πιστεύουν όσα τους σερβίρει η κυβερνητική και αντιπολιτευτική  προπαγάνδα, και εξακολουθούν να ελπίζουν ότι η κατάσταση από μέρα σε μέρα μπορεί να βελτιωθεί; Όταν υπάρχουν τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αποπροσανατολίζουν τον Ελληνικό λαό;

Για  τους λόγους αυτούς,  το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) θα εξακολουθήσει να ενημερώνει συστηματικά τους Έλληνες για την κατάσταση που επικρατεί και για τα όσα πρόκειται να συμβούν στο πολύ κοντινό μέλλον, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική και κυρίως αν ο ίδιος ο λαός δεν αναλάβει δράση, έστω και αν αυτές οι υπομνήσεις στενοχωρούν. Ταυτόχρονα όμως θα προβάλλει την εναλλακτική του πρόταση σε αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται και θα προσπαθεί την πρόταση αυτή να την κάνει γνωστή  όσο το δυνατόν ευρύτερα στην Κοινωνία. Επίσης θα έχει μια συνεχή φροντίδα ΓΙΑ να συσπειρώσει σε μια ενιαία γραμμή και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς όμως για όλους τους Έλληνες, η σημερινή  συγκυβέρνηση της χώρας, όπως  και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των μνημονίων, έχει καθίσει για τα καλά στο σβέρκο των Ελλήνων και δεν λέει να εγκαταλείψει το «θώκο» της, αφού τίποτα δεν την πτοεί, αλλά και επειδή δεν αισθάνεται έντονα την «ανάσα» της Κοινωνίας.

Η πιστή εφαρμογή κάθε σημειώματος της τρόικας, χωρίς ίχνος αντίστασης και αντίδρασης, ακόμη και στις πιο ακραίες και παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έχουν δημιουργήσει στρατιές  εξαθλιωμένων και όλα δείχνουν ότι η χώρα οδηγείται στην πλήρη καταστροφή της.

Τα όσα διαφημίζει σήμερα η ανάλγητη συγκυβέρνηση ως επιτεύγματα, μετά μάλιστα και το τελευταίο Eurogroup, που ακόμη δεν έχουμε δει ποια ακριβώς είναι η συμφωνία που έχει υπογραφεί και όχι τα αποτελέσματα που «έτρεξαν» να δώσουν στη δημοσιότητα, με κύριο την  πολυδιαφημιζόμενη έξοδο στις αγορές στο τέλος του 2018, δεν μπορούν να πείσουν πλέον τους δυστυχούντες Έλληνες.

Τα πράγματα  δεν πάνε άλλο. Τα ελληνικά νοικοκυριά όχι απλά έχουν σφίξει το ζωνάρι, όχι μόνο έχουν κόψει από παντού και έχουν δημιουργήσει το δικό τους άθλο, αφού αναγκάστηκαν να πετσοκόψουν από τα έξοδα διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, στέγασης, εκπαίδευσης , υγείας και όλα αυτά για να είναι έτοιμοι να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που τους έχει προκύψει, αλλά και πάλι αδυνατούν! Για αυτό το λόγο τα χρωστούμενα στο δημόσιο αγγίζουν τα 100 δις ευρώ!

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι το τέλος αυτής της ιστορίας, αφού δεν είναι το  τελευταίο φορολογικό μέτρο. Οι Έλληνες πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν τα αποτελέσματα των συμφωνιών του τελευταίου Eurogroup, αφού είναι ζήτημα χρόνου για να βρουν, αν υπάρχει, ακόμη  μέρος στη ζώνη τους για μια τρύπα ακόμη!

Το ζητούμενο λοιπόν τώρα είναι τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα για να σταματήσει αυτό το κακό. Γιατί οι πολίτες, σχεδόν στο σύνολό τους, τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν σε καθημερινή βάση ότι αυτή η συγκυβέρνηση έχει οδηγήσει μια χώρα στα όριά της. Τώρα οι περισσότεροι  καταλαβαίνουν ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η χώρα  από κυβέρνηση υποτελών και ανικάνων  τόσο το καλλίτερο για όλους. Και φυσικά αντιλαμβάνονται ότι το πισωγύρισμα σε μια «κυβέρνηση Μητσοτάκη» δεν μπορεί να είναι η λύση!

Για το Ε.ΠΑ.Μ., εδώ που έχει φτάσει  η χώρα μας και για να υπάρξει ελπίδα να σωθεί η ύπαρξή της ως ανεξαρτήτου κράτους, γιατί περί αυτού πρόκειται, αλλά και για να γλυτώσει ο λαός μας από το μοιραίο,  διακηρύσσει εδώ και πολύ καιρό, ότι είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση, συναίνεση και συσπείρωση ανάμεσα στις πολιτικές  δυνάμεις και ανεξάρτητες προσωπικότητες, που αντιτάσσονται σε όσα διαδραματίζονται όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων, με δεδομένο μάλιστα ότι οι δυνάμεις της κοινωνίας και οι πολίτες της χώρας όχι μόνο συμφωνούν σε αυτήν την προοπτική, αλλά το φωνάζουν όσο πιο καθαρά γίνεται με τη φράση «ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ»!

Το Ε.ΠΑ.Μ. έχει αφουγκραστεί αυτήν την αγωνία της κοινωνίας και έχει εκφράσει δημόσια τις καλές του προθέσεις για αυτήν τη συνεννόηση με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, που να μπορούν να ικανοποιούν πολλές πατριωτικές, δημοκρατικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις, κινήσεις και ανεξάρτητες προσωπικότητες, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από το σημερινό καθεστώς. Και αυτές τις προτάσεις θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να τις επικοινωνήσει ακόμη περισσότερο, αρκεί να πετύχει του προαναφερόμενου σκοπού του.

Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα από τις συζητήσεις που γίνονται τόσο στην ίδια την Κοινωνία στη βάση της, όσο και σε επίπεδο ηγεσιών και μεταξύ προσωπικοτήτων, είναι πολύ ενθαρρυντικά, αφού η μεγάλη πλειοψηφία όλων των προαναφερομένων έχει αντιληφθεί και έχει συνειδητοποιήσει αυτόν το δρόμο.

Έτσι λοιπόν, ας βοηθήσουμε όλοι, ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά, προς την κατεύθυνση αυτή και τότε είναι σίγουρο ότι τίποτα δεν θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτήν την Πατριωτική Δημοκρατική Ριζοσπαστική Εξουσία που θα δημιουργηθεί!

*Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.


ΠΗΓΗ: epamhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.