Φόροι-μαμούθ έρχονται με τη μείωση του αφορολόγητου

 

Έπειτα από μια ακόμη πολύωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η συμφωνία έκλεισε με τα πολυνομοσχέδια να πρόκειται να κατατεθούν την άλλη εβδομάδα στη Βουλή και την κυβέρνηση να αναμένει μια λύση για το χρέος στις 22 Μαΐου.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 (ή του 2019 εάν δεν πιαστούν οι στόχοι), το νέο πακέτο μέτρων και αντιμέτρων για το οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως και 18%, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, την κατάργηση επιδομάτων ανεργίας, τέκνων και πετρελαίου θέρμανσης και τη μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως όσοι δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ θα επιβαρυνθούν με 650 ευρώ φόρο το χρόνο.

Επιπλέον, η μείωση του αφορολόγητου θα φέρει απώλειες και για συνταξιούχους άνω των 474 ευρώ αφού δεν καλύπτονται από το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που παίρνει 720 ευρώ το μήνα θα πληρώνει φόρο πάνω από 600 ευρώ το χρόνο και θα είναι διπλά χαμένος λόγω και της μείωσης της σύνταξής του.

Πηγή: enikonomia.gr μέσω nonpapernet


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.