Έλληνες, σκεφτείτε πόσους ανθρώπους κάνατε ευτυχισμένους


Του Πιτσιρίκου

Καθώς τα Μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο και η χρεοκοπία της χώρας θεωρείται πια μια κανονικότητα, ήρθε ο καιρός να δούμε και την πιο θετική, ευγενική και γενναιόδωρη κίνηση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Οι Έλληνες, αν και ζουν σε μια χρεοκοπημένη χώρα, έκαναν πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους.

Οι Έλληνες έκαναν ευτυχισμένο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πόσο μεγαλείο ψυχής κρύβεται σε αυτή την κίνηση!

Οι Έλληνες πρόσφεραν ευτυχία και στον Αντώνη Σαμαρά.

Τον Σαμαρά τον είχε ξεχάσει για καμιά 15αριά χρόνια και ο Θεός -κανείς δεν ήξερε αν ζούσε ή αν είχε πεθάνει- αλλά οι Έλληνες τον έκαναν πρωθυπουργό.

Οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν έλεγες πριν από έξι χρόνια πως ο Τσίπρας θα γίνει πρωθυπουργός, θα γελούσαν όλοι μαζί σου αλλά οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Τσίπρα δυο φορές.

Οι Έλληνες είδαν πως ο Τσίπρας δεν ήταν πολύ ευτυχισμένος με μόνο οκτώ μήνες στην πρωθυπουργία και τον εξέλεξαν και δεύτερη φορά -μετά μάλιστα από την απάτη του με το δημοψήφισμα-, για να νιώσει ευτυχία και να πιστέψει στον εαυτό του.

Και να ήταν μόνο οι πρωθυπουργοί;

Οι Έλληνες έκαναν ευτυχισμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον κλόουν της trash tv, οι Έλληνες τον έκαναν υπουργό.

Ευτυχισμένος και ο Άδωνις που από το καθημερινό δούλεμα από όλους βρέθηκε πρώτη μούρη στα κανάλια, να τον αποκαλούν οι τηλεδημοσιογράφοι «κύριο υπουργό».

Ευτυχισμένο έκαναν οι Έλληνες και τον Μάκη Βορίδη. Τον Μάκη με το τσεκούρι.

Οι Έλληνες έκαναν ευτυχισμένο και τον Φώτη Κουβέλη. Μπήκε ο Κουβέλης με το κόμμα του στην κυβέρνηση.

Και τον Καρατζαφέρη έκαναν ευτυχισμένο οι Έλληνες, αφού και το δικό του κόμμα μπήκε στην κυβέρνηση.

Οι Έλληνες έκαναν ευτυχισμένο και τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος παίζει τον Κολοκοτρώνη υπουργό και ντύνεται με στρατιωτικές στολές σαν να είναι Απόκριες. Αυτό ήταν το παιδικό όνειρο του Πάνου Καμμένου. Φαίνεται.

Πόση ευτυχία έδωσαν οι Έλληνες και στα παλικάρια της Χρυσής Αυγής, που από πορτιέρηδες και μπράβοι βρέθηκαν στη Βουλή. Κρίμα ήταν τα παιδιά να ξενυχτάνε στα κωλόμπαρα. Οι Έλληνες τους χάρισαν μια φυσιολογική ζωή.

Η πιο γενναιόδωρη κίνηση που έκαναν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια ήταν που έβαλαν τον Βασίλη Λεβέντη στη Βουλή.

Σαράντα χρόνια προσπαθούσε ο Λεβέντης να μπει στη Βουλή, και οι Έλληνες του έκαναν το χατίρι να τον βάλουν στη Βουλή, για να το παίζει σοφός και πολιτικός παράγοντας, και να λέει συνέχεια πως πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση, λες κι έχει καμιά σημασία η κυβέρνηση στο μνημονιακό και χρεοκοπημένο προτεκτοράτο.

Οι Έλληνες έκαναν τόσους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Γελοίους δεξιούς, χαβαλέδες αριστερούς, φασίστες, ιδεοληπτικούς, μικρονοϊκούς, όλους.
Και τώρα, οι Έλληνες ετοιμάζονται να κάνουν ευτυχισμένο και το ζαβό παιδί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Εντάξει, ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά δείχνει την αγάπη των Ελλήνων για τους καθυστερημένους.

Αν και γονατισμένοι από την χρεοκοπία, οι Έλληνες δεν σκέφτηκαν καθόλου τους εαυτούς τους αλλά μόνο το πώς θα δώσουν ευτυχία σε προβληματικούς και απατεώνες.

Προσκυνώ το μεγαλείο σου, λαέ μου!

(Δεν γράφω και πόσους ξένους έκαναν ευτυχισμένους οι Έλληνες -πολιτικούς, ζάπλουτους αλλά και άλλους λαούς που αισθάνθηκαν πολύ ανώτεροι σε σχέση με τους εθελόδουλους Έλληνες- γιατί θα πρέπει να γράφω για μέρες.)

ΠΗΓΗ: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.