ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ!!! Πυρ ομαδών εφοριακών κατά της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.

Σχόλιο: Άλλη μία φορά διαπιστώνεται το πόσες ταχύτητες πίσω σε σχέση με την συγκυρία βρίσκονται τα συνδικάτα μιλώντας για ....πολιτική ανευθυνότητα . 

Τόσα χρόνια κάποιοι ουρλιάζουν για κατοχή μετά το πραξικόπημα του Καστελόριζου!
Τόσα χρόνια καταδεικνύεται η αποψίλωση  του εθνικού χαρακτήρα του δημοσίου συμφέροντος και της φυσιογνωμίας του κράτους! 
Μετά από την κατάλυση της νομικής υπόστασης του κράτους και καταπάτηση του Συντάγματος! 
Μετά την μετατροπή των πάσης φύσεως δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών σε "δοσάδες" και συνεργάτες των τοκογλύφων και πόσα άλλα τραγικά όσο και συνεχώς επιδεινούμενα μπορούν να προστεθούν σε αυτές τις διαπιστώσεις που για πολλούς θεωρούνται γραφικότητες.
Και να σου ξαφνικά η τραγική αφύπνιση  από την πραγματικότητα. Φτάνει η στιγμή που οι κατακτητές  δεν έχουν ανάγκη να συντηρήσουν καμία κρατική δομή για να ολοκληρώσουν την εκποίηση της πατρίδας και του λαού μας. Παίρνουν παντού τον έλεγχο και πετούν τα βαρίδια. 
Όλα αυτά είναι γνωστά και υπογεγραμμένα.
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν εξ αρχής δεν υπήρχε ο εμμονικός (στο αθωότερο)  διαχωρισμός εθνικού και ταξικού συμφέροντος απέναντι σε μια υπαρξιακή απειλή που απαιτεί ένα ενιαίο παλλαϊκό μετωπικό αγώνα;;;
Αν οργανωμένα κατέβαινε ΟΛΟΣ ο λαός σε έναν ανένδοτο αγώνα με μετωπικό αίτημα "Όλοι μαζί ενάντια στο καθεστώς κατοχής";;;. 
Είναι απίστευτο να ελπίζουν κάποιοι από ένα Σ.τ.E. (ποιας Επικράτειας;) να τους δικαιώσει για τα εργατικά, κλαδικά, ταξικά αιτήματα τους, όταν στην ουσία αποτελούν πληθυσμιακή οντότητα μιας πρώην χώρας, που έγινε χώρος. Ένας χώρος που δεν σου ανήκει, που δεν ορίζεις. 
Εκεί όπου δεν έχεις ποια κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα. Ούτε καν τα ανθρώπινα δικαιώματα!

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο.


Πυρ ομαδών εφοριακών κατά της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων.

Προσφεύγουν στο ΣτΕ γιατί όπως λένε είναι «πολιτικά ανεύθυνη» καθώς δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Ομαδικά πυρά από τους εφοριακούς και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις δέχεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που προβλέφθηκε με το νόμο 4389/2016 και λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου 2017 , καθώς όπως καταγγέλλουν καταργεί βασικές αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του Κράτους και καθίσταται απόλυτος και πλήρως ανέλεγκτος κριτής των φορολογικών ελέγχων.

Έξι εφοριακοί και 3 συνδικαλιστικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός και παράνομος ο νόμος 4389/2017 με τον οποίο η ΑΑΔΕ ανέλαβε τον νευραλγικό τομέα της είσπραξης των εσόδων του κράτους και της οργάνωσης των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων με δυνατότητα παρέμβασης στο νομοθετικό φορολογικό έργο. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα νομικοί ανατίθενται σε αυτήν αρμοδιότητες του στενού πυρήνα του κράτους και είναι πολιτικά «ανεύθυνη» αφού δεν υπόκειται σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρότι υποκαθιστά την Κυβέρνηση, ενώ θεωρούν πως ουσιαστικά καταργεί τους οικονομικούς εισαγγελείς. 

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ

Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι οι αρμοδιότητες της Αρχής -σε αντίθεση με τις Συνταγματικές επιταγές- την καθιστούν φορέα στην ουσία νομοθετικής εξουσίας, που υποκαθιστά εν τέλει την Κυβέρνηση ενώ δεν μπορεί να ελεγχθεί από τα αρμόδια υπουργεία, δεν λογοδοτεί και δεν έχει ευθύνες, παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του κοινοβουλευτικού συστήματος και της εκτελεστικής εξουσίας.

Ακόμη, υπογραμμίζουν ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανάθεση στην Αρχή αρμοδιοτήτων που είναι φορολογικού, δημοσιονομικού και γενικά αυστηρά καταναγκαστικού και αστυνομικού χαρακτήρα και υπάγονται στις αρμοδιότητες του στενού κρατικού πυρήνα. Μάλιστα, επισημαίνουν στο σημείο αυτό την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την μεταφορά αστυνομικών αρμοδιοτήτων στους Δήμους, όπως και άλλες ανάλογες περίπτώσεις. Παράλληλα ουσιαστικά μεταφερονται υπο την έλεγχό της όλες οι φορολογικές υπηρεσίες της χώρας, γεγονός που συνιστά για τους υπαλληλους δυσμενή υπηρεσιακή μεταβολή.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών και 6 πρώην υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και νυν υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.