Ιδιωτικό – Δημόσιο: Μια ακόμη πρόστυχη διαίρεση των ανθρώπων προς όφελος της εξουσίας!


Στην τριλογία του Κόπολα “Ο Νονός” με τους Μάρλον Μπράντο και Αλ Πατσίνο, σε κάποια από τις τρεις ταινίες, προσκαλείται ο αρχιμαφιόζος Πατσίνο στην Κούβα λίγο πριν την επανάσταση των Φιντελ Κάστρο και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, για να διαπραγματευτεί την χρηματοδότηση του καθεστώτος με αντίδωρα από το καθεστώς, καζίνο, ξενοδοχεία, και συμφωνίες για τον έλεγχο του τζόγου, της πορνείας, του λεθρεμπορίου ποτών, τσιγάρων και ναρκωτικών στην Κούβα.
Στην διαδρομή για το ξενοδοχείο που θα γινόταν η συνάντηση, ένας Κουβανέζος καμικάζι ζωσμένος εκρηκτικά επιτίθεται στην αυτοκινητοπομπή φωνάζοντας “Ζήτω η Επανάσταση”.
Ο Πατσίνο μένει κίτρινος σαν το κερί.
Σώζεται βέβαια, για τις ανάγκες της ταινίας, και φθάνει στον χώρο της συνάντησης όπου είναι αξιωματούχοι του καθεστώτος της Κούβας και μερικοί άλλοι αρχιμαφιόζοι από τον τρόπο όμως που μιλούν, φαίνεται καθαρά ότι ο Πατσίνο είναι το πρόσωπο κλειδί.
Αρχίζει η συζήτηση όπου οι αξιωματούχοι, προδότες του Κουβανικού Λαού ξετυλίγουν την πραμάτεια τους. Οι πολλοί αρχιμαφιόζοι δείχνουν ευχαριστημένοι και όλοι στρέφουν τα βλέματα στον Πατσίνο.
Αυτός κάτωχρος ακόμη περιγράφει το περιστατικό με την επίθεση και τους λέει ότι κατά τη γνώμη του οι επενδύσεις που συζητούν για τον χώρο της Κούβας, έχουν πολύ μεγάλη επικινδυνότητα.
Οι άλλοι τον ειρωνεύονται και του λένε έλα μωρέ φοβήθηκες εσύ ο αρχιμαφιόζος! Αφού ξέρεις ότι θα έχουμε την στήριξη του “θείου Σαμ!”.
Και τότε ο Πατσίνο εκρήγνυται και τους λέει φωνάζοντας, ότι κανένας στρατός μαφιόζων δεν μπορεί να νικήσει ένα λαό συνειδητοποιημένο που παλεύει για ελευθερία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια. Ένα λαό που ο καθένας από μόνος του, σαν τον καμικάζι, χωρίς εντολές και χρηματικά κίνητρα, γίνεται θυσία για την ελευθερία όλων. Και σηκώνεται και φεύγει.
Και δικαιώνεται στην ταινία, αλλά και ιστορικά, αφού η επανάσταση των Τσε Γκεβάρα και Κάστρο επικρατεί στην Κούβα εκείνης της εποχής.
Στην ταινία, αναμφίβολα, και σημειώστε το αυτό, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι η μαφιόζοι , Αμερικανοιταλοί και Κουβανέζοι, και ο δημόσιος τομέας κι ας μην υπάρχει κράτος ακόμη, είναι ο κουβανέζος καμικάζι, ο Κάστρο, η επανάσταση.

Ετυμολογία
Μιλώντας για Ιδιωτικό και Δημόσιο χώρο, θα πρέπει να εξετάσουμε ποιο είναι ακριβώς το νόημα αυτών των λέξεων.

Η λέξη “idiot” που στα αγγλικά σημαίνει “ηλίθιος”, χαρακτηρίζει όπως και στην Ελληνική τα άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου, και προέρχεται από την Ελληνική λέξη Ιδιώτης.

Η λέξη “ιδιώτης” προέρχεται από τη λέξη “ίδιος” που σήμαινε στην αρχαιότητα ότι και σήμερα. Στα λατινικά μεταφέρθηκε ως “idiota” και αρχικά σήμαινε “μέσος άνθρωπος” ενώ αργότερα “αμόρφωτος, απαίδευτος άνθρωπος”. Την ίδια σημασία (του αμόρφωτου ανθρώπου) είχε η λέξη αρχικά και στην Αγγλική γλώσσα, ενώ σήμερα σημαίνει απλώς ηλίθιος, δηλαδή άτομο πολύ χαμηλού νοητικού επιπέδου ενώ η ηλιθιότητα (idiocy) χαρακτηρίζει το προσόν του ηλίθιου δηλαδή τη μεγάλη βλακεία.

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του χρησιμοποίησε τoν όρο “ιδιωτικός” για να περιγράψει τις προσωπικές υποθέσεις των πολιτών, σε αντιδιαστολή με τον όρο “πολιτικός” που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τις δημόσιες υποθέσεις (του δήμου, αυτό που ονομάζουμε σήμερα “τα κοινά”).

Στην αρχαία Αθήνα, η σημαντικότερη αποστολή της πολιτείας, ήταν η μετατροπή των ιδιωτών (δηλ. των εγωκεντρικών ατόμων που ασχολούνταν με τις προσωπικές τους υποθέσεις) σε πολίτες (δηλ. σε άτομα που ασχολούνται και συμμετέχουν στα κοινά). Θεωρούσαν ότι η ιδιότητα του ιδιώτη είναι μια φυσική ιδιότητα την οποία διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι από τη φύση τους, ενώ η ιδιότητα του πολίτη είναι επίκτητο χαρακτηριστικό που διαμορφώνεται μέσω της παιδείας που παρέχεται από την πολιτεία. Συνεπώς το άτομο που παρέμενε “ιδιώτης”  ήταν άτομο απαίδευτο και αμόρφωτο, αφού δεν είχε εκπαιδευτεί επαρκώς στην ενασχόληση με τα κοινά.

Σε προηγούμενη ραδιοφωνική μας συνάντηση, αναλύσαμε, ότι δύο είναι οι πανίσχυρες δυνάμεις που κυριαρχούν στον κόσμο μας:
Η κοινωνική οργάνωση και η γνώση.
Το πώς, αυτές οι δύο δυνάμεις διατίθενται και σε τίνος την υπηρεσία μπαίνουν, οδηγεί σε συγκεκριμένη μορφή, δόμησης της ανθρωποομάδας.
Όταν οι πολίτες αρνούνται να συμμετέχουν και να οργανώνονται, αρνούνται να γνωρίσουν την αλήθεια και να έχουν σοβαρή και υπεύθυνη άποψη, οδηγούμαστε στην δόμηση του χώρου της Εξουσίας που οδηγεί σε Ολιγαρχία
Όταν συμμετέχουν, είναι αλληλέγγυοι, οργανώνονται με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς να διαβλέπουν σε χρήματα και θέσεις, ψάχνουν την αλήθεια, δεν φοβούνται να την γνωρίσουν και αναλαμβάνουν ευθύνες, τότε οδηγούμαστε την δόμηση του χώρου του Λόγου που οδηγεί στην Δημοκρατία.

Πηγαίνοντας πίσω στον Αριστοτέλη πάλι, του Πλούταρχου, μαθαίνουμε ότι το ολιγαρχικό πολίτευμα έχει για στήριγμα, τέσσερις πανάρχαιους, κανόνες – συνταγές, που το κάνουν να διατηρεί διαχρονικά την θέση ισχύος του:
Κανόνας 1. Διαίρει και βασίλευε. Δηλαδή χώρισε τους ανθρώπους σε αντιμαχόμενες ομάδες ώστε να κατατρώγονται μεταξύ τους, να μην απασχολούνται με την εξουσία παρά μόνο στον βαθμό που το επιτρέπει, αλλά και να βρίσκει αυτή την ευκαιρία να το παίζει ο διαιτητής στις διαμάχες αυτές.
Κανόνας 2. Κράτα τους πολλούς σε περιορισμένο χώρο, ώστε να τους ελέγχεις, συνεχώς απασχολημένους με την εργασία και ανόητα παιχνίδια, ώστε να μην έχουν χρόνο να σκέπτονται, και φορολόγησέ τους τόσο, ώστε να καλύπτουν ίσα – ίσα τις άμεσες ανάγκες τους.
Κανόνας 3. Η παιδεία είναι μόνο για την ελίτ. Η εκπαίδευση των γόνων της ανθρωπομάζας πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της παραγωγής και κατανάλωσης υλικών αγαθών. Της άνευ αμφισβήτησης αποδοχής της εξουσίας και της ιεραρχίας. Η αληθινή παιδεία πρέπει να κρατιέται μακριά από τους πολλούς, γιατί μπορεί να τους ξυπνήσει.
Κανόνας 4. Εξόντωση με κάθε μέσο αυτών που ξεχωρίζουν σε κάποιον τομέα, που λόγω κάποιου φυσικού χαρίσματος που έχουν, ελκύουν την προσοχή των πολλών, αν και εφόσον δεν υποτάσσονται στην εξουσία. 

Απερίφραστα λοιπόν το ιδιωτικό και το δημόσιο είναι ένα κατασκεύασμα της εξουσίας που στόχο έχει, το διαίρει και βασίλευε.
Θυμάστε στην αρχή της κρίσης δημοσιογράφους σαν τον Καψή, τον Πρετεντέρη και άλλους την επίθεση που έκαναν ενάντια στον υπερμεγέθη ταχα δημόσιο τομέα της Ελλάδας;
Θυμάστε, πόσο μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού είχε ταυτιστεί μαζί τους, πιστεύοντας ότι  με τις ιδιωτικοποιήσεις το κεφάλαιο θα τους έκανε συνεταίρους;
Μήπως το ίδιο δεν έγινε με το παιχνίδι των λέξεων αριστερά - δεξιά;
Και δώστου εμεις να ρίξουμε τον δεξιό Καραμανλή να βγάλουμε τον αριστερό Παπαντρέου.
Κι ύστερα να ρίξουμε τον αριστερό Παπαντρέου να βγάλουμε τον δεξιό Σαμαρά.
Και ξανά να ρίξουμε τον δεξιό Σαμαρά να βγάλουμε τον αριστερό Τσίπρα.
Ειλικρινά πιστεύετε, ότι αν η εξουσία δεν ήταν σίγουρη για την έκβαση, θα άφηνε κάποιον απ' αυτούς να γίνει πρωθυπουργός;

Ας κρίνουμε αυτό που βιώνουμε 7 χρόνια τώρα με βάση τον Αριστοτέλη:
Αυτό που κυριαρχεί στα συστημικά δελτία ραδιοφώνου και τηλεόρασης, αλλά και ο λόγος που εκφράζεται στην Βουλή βρίθει από οικονομικούς όρους νομοθεσίες που αφορούν το χρέος, το χρήμα (ουσιαστικά το νόμισμα ευρώ), ενώ αποκλείεται οτιδήποτε δεν έχει σχέση με ευρώ, πολύ περισσότερο όταν το αντιστρατεύεται.
1.    Το ευρώ σαν Έλληνες μας έχει μονιάσει ή μας έχει διαιρέσει; Αν μας έχει διαιρέσει και μας έχει βάλει να τρωγόμαστε μεταξύ μας, δημοκρατία θέλει να φέρει στους Έλληνες ή την υποδούλωση τους σε μια ολιγαρχία του πλούτου;
2.    Η μεγάλη φορολογία, η κατάργηση των εργασιακών νόμων, η επιβολή διοδίων και η αύξηση των λογαριασμών όλων των οργανισμών, ευνοούν την δημοκρατική συμπεριφορά του πολίτη ή τον αναγκάζουν να φέρεται σαν πληγωμένο και φοβισμένο ζώο;
3.    Η παιδεία έχει παραμεριστεί χάριν της γενικής επιδίωξης όλων των οικογενειών να επιβιώσουν. Κανείς γονιός πλέον, εκτός από τους πλούσιους δεν έχει την διάθεση να διαθέσει χρόνο και κόπο, ώστε το παιδί του να μορφωθεί σωστά. Άλλωστε και η σκόπιμη υποβάθμιση σχολείων και Πανεπιστημίων, στοχοθετεί σε ένα μόνο “Νέε τελείωνε και μπες στον κύκλο του χρήματος”. Δυστυχώς ο Ελληνικός λαός στερείται και γνώσης και δημοκρατικής παιδείας. Όποιος δεν το βλέπει αυτό, μάλλον εθελοτυφλεί.
4.    Το ότι εξοντώνεται φυσικά και ηθικά κάθε τι που εναντιώνεται στην κρατούσα άποψη το βλέπετε και μόνοι σας. Πρώτη φορά μετά από διακόσια χρόνια από την ελληνική επανάσταση ο ιθαγενής ελληνικός πληθυσμός της χώρας μειώνεται σταθερά. Αν δεν ανακαλύψουμε εγκαίρως το “μαζί” η μοίρα του Ελληνικού λαού θα είναι παρόμοια με αυτήν του Συριακού.

Το είχε πει και ο Κάρολος Κουν: «Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον βλάκα. Κι όμως θα το καταλάβετε όταν έρθει στην παρέα ο βλάκας με άποψη».
Αφού, όσο εμείς κοιτάζαμε προς την κατεύθυνση του άχρηστου Δημόσιου Υπάλληλου,
αυτοί:
πέταξαν στα σκουπίδια το εργατικό δίκαιο,
κατάργησαν το οχτάωρο,
εφηύβραν την ελαστική απασχόληση,
έφεραν στην εργασία τις συνθήκες γαλέρας,
διέλυσαν εντελώς το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και αφάλισης,
ίδρυσαν ετειρείες διαχείρισης (βλέπε ιδιωτικοποίησης) της δημόσιας περιουσίας, αλλά και συστηματικά περνούν, ότι, με τον κόπο ενός λαού φτιάχτηκε, σε “δικούς” τους ανθρώπους.
Τώρα θα αλλάξουν λέει και το σύνταγμα προσθέτοντας μέσα ένα άρθρο που θα λέει “ζήτω οι μνημονιακοί Πρωθυπουργοί”

Μπράβο μας!

Σαφώς και πρέπει να υπάρχει ο ιδιωτικός χώρος.
Ποιος θα ήθελε ο οποιοσδήποτε να εφορμά μέσα στο σπίτι του την ώρα που κοιμάται;
Ποιος θα ήθελε να τον παίρνουν από τη δουλειά ή από το σπίτι και να του λένε, ξέρεις αποφασίσαμε ότι η καρδιά σου θα είναι πιο χρήσιμη στον τάδε, άρα σήμερα κιόλας σου την αφαιρούμε και την δίνουμε στον τάδε.
Σαφώς και δεν γίνεται να λειτουργήσει η κοινωνία με δημοκρατία αν γίνουν όλα ιδιωτικά.
Το ιδιωτικό τελειώνει, είναι ανάγκη να τελειώνει, εκεί που σταματάει, η δημοκρατία να είναι δημοκρατία, και μετατρέπεται σε ολιγαρχία.
Μπορείς να θέλεις ένα πλούσιο τραπέζι φορτωμένο με ότι πιο εκλεκτό, φερμένο από κάθε γωνιά της Γης. Αλλά δεν μπορείς και δεν θα έπρεπε να το έχεις, όταν έστω και ένα παιδί στη Γη πεθαίνει από πείνα. Δεν είναι δημοκρατικό. Δεν είναι ανθρώπινο. Δεν είναι χριστιανικό.
Παιδιά του χωροχρόνου είμαστε όλοι. Το ότι ο χώρος που μας ανήκει είναι ένα διαμέρισμα είκοσι τετραγωνικών, και ο χρόνος που μας ανήκει είναι ένας εξάωρος ύπνος, δεν μπορεί να είναι μόνο κατόρθωμα της κατεργαριάς της εξουσίας. Προφανώς είναι κατόρθωμα και της δικής μας ανοησίας, άγνοιας, αμορφωσιάς!

Τι είναι λοιπόν ο ιδιωτικός χώρος που εισέβαλε ξαφνικά στη ζωή μας, και μας έβαλε να βλέπουμε με καχυποψία τον διπλανό μας;

Είναι η εξουσία φίλοι μου. Το χρήμα!
Το χρήμα που είναι ιδιωτικό. Ναι φίλοι, λάθος νομίζουμε ότι το χρήμα είναι δημόσιο. Το χρήμα εδώ και περισσότερο από εκατό χρόνια, στις περισσότερες χώρες του κόσμου, σχεδόν σε όλες, είναι ιδιωτικό.
Αυτό το ιδιωτικό χρήμα λοιπόν, εδώ και πολλές δεκάδες χρόνια έβαλε στόχο να γίνει θεός μας κι εμείς πειθήνιοι σκλάβοι του.
Πρώτη ιδιωτικοποίηση που επέβαλλε ήταν η  ιδιωτικοποίηση του βίου μας.
Σταματήσαμε να ενδιαφερόμαστε. Να ενδιαφερόμαστε για οτιδήποτε συμβαίνει έξω από την αυλή μας.
Ακούγαμε ότι το ΔΝΤ πήγε σε χώρες της Αφρικής και επέβαλλε τους όρους του και ο λαός δυστυχεί.
Και λέγαμε: Καλά να πάθουν, οι απολίτιστοι.
Ακούγαμε ότι το ΔΝΤ πήγε στη Σοβιετική Ρωσία και ο ρώσικος λαός έγινε δυστυχισμένος.
Και λέγαμε: Καλά να πάθουν οι κομουνιστές.
Ακούγαμε για το ΝΑΤΟ που διέλυσε την Γιουγκοσλαβία και την έκανε κομμάτια.
Πάλι παπαγαλάκια του συστήματος μας αποπροσανατόλιζαν. Έφταιγε ο Μιλόσεβιτς, έλεγαν, ο οποίος μετά θάνατον αθωώθηκε!
Τώρα το ΝΑΤΟ το ΔΝΤ ο ΕΜΣ, όλα μαζί, είναι ανάμεσα μας. Αφού διέφθειραν τις συνειδήσεις μας, αφού μας έκαναν εχθρούς μεταξύ μας,, τώρα απαιτούν την Ελλάδα χωρίς τους Έλληνες.

Το έλεγε καθαρά μια διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας παλιότερα που διαφημιζόταν σαν τη μεγάλη μας φίλη. Τότε ήταν που είπε ο διοικητής της ότι οι τράπεζες δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα και νοιάζονται μόνο για το κέρδος. Δεν είναι είπε, ελληνική η εθνική τράπεζα, τα χρήματα όμως που πήρε για την ανακεφαλαιοποίηση της, ήταν του ελληνικού λαού.
Τότε δεν φαινόταν καθαρά τι εννοούσε. Σήμερα όμως που έχουμε κάπιταλ κοντρόλ, που οι πληστειριασμοί παίρνουν τα σπίτια των συμπολιτών μας, που οι τράπεζες έγιναν ο κύριος μοχλός διφθοράς του λαού και πώλησης της δημόσιας περιουσίας, δεν φαίνεται καθαρά ποιοι ήταν ο ιδιωτικός χώρος που απαιτούσε να διαλύσει τον δημόσιο, γιατί τάχα αυτός είναι παραγωγικότερος;
Είναι μαφία, απατεώνες και λωποδύτες που ξεγέλασαν τον περιπτερά, τον χασάπη, τον μπακάλη, τον ταξιτζή, τον ασφαλιστή, τον μικροέμπορα. Τους έβαλαν στο κεφάλι το σκουλήκι του διχασμού και διέλυσαν την οικονομική δύναμη της χώρας που ήταν κυρίως η μικρή επιχείρηση και η μικρή βιοτεχνία. Πόσες μικρές ιδιωτικές επιχειτήσεις έκλεισαν; Προς όφελος τίνων; αν οχι προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών;!

Και η τράπεζα της Ελλάδος ανώνυμη εταιρεία είναι.
Το χρήμα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:
Ένας, η πολιτεία που το εισάγει, το όποιο χρήμα, στην προκειμένη περίπτωση το ευρώ.
Δεύτερος, η δικαιοσύνη με τους μηχανισμούς της (Αστυνομία - δικαστήρια) που το επιβάλλει.
Τρίτος και κυριώτερος, η πίστη των πολλών σ' αυτό.
Οι δύο πρώτες είναι δυστυχώς διεφθαρμένες από το χρήμα. Δεν είναι δυνατόν να μην κατάλαβαν ότι η Ελλάς πωλείται, και ο Λαός της αφανίζεται. Απλά όταν οι θέσεις του δικαστή του εφοριακού του βουλευτή και τόσες άλλες είναι αντικείμενα αγοραπωλησίας, παύει η εθνική συνείδηση, πωλείται το έθνος, ο εθνικός πλούτος του, και αφανίζεται ο πολίτης, γιατί ποιος ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει αν ξυπνήσει!
Ο τρίτος, η πίστη του πολίτη, μπορεί να ανατρέψει τους άλλους δύο με ένα μόνο τρόπο. Αν δηλαδή ο κάθε πολίτης χωριστά και όλοι μαζί, αποφασίσουν να άρουν την εμπιστοσύνη τους από το χρήμα που τους απειλεί, ζωή και αξιοπρέπεια, παρόν και μέλλον. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει ο Λόγος. Ο λόγος που θα υπενθυμίσει στον πολίτη τι σημαίνει άνθρωπος, τι σημαίνει έλληνας, ποιοι ήταν οι πρόγονοι του, τι σημαίνει να μάχεσαι “υπέρ βωμών και εστιών”.

Το ιδιωτικό χρήμα φίλοι μου, σκεφτείτε το, από την φύση του, δεν μπορεί παρά να είναι, μαφιόζος, δουλέμπορος, κλέφτης, δολοφόνος, δικτάτορας, παραγωγός και διακινητής ναρκωτικών, προαγωγός και διακινητής πορνείας, και όπως λένε οι χριστιανοί “λατρεία του σατανά”. Όπως έλεγε και η Ναόμι Κλάιν, το 58% του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος, προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες!

Το χρήμα, το ιδιωτικό χρήμα, είναι λάθος.
Ξέρετε τί άλλο είναι ιδιωτικό; Το χρέος! Κοιτάξτε τον πίνακα χρέους. Τι βλέπετε; Όλες οι χώρες είναι χρεωμένες. Όχι απλώς χρεωμένες υπερχρεωμένες! Σε ποιον χρωστούν; Μα στους ιδιώτες δανειστές. Καλά οι χώρες χρωστούν σε άτομα; Ναι σε άτομα, σε τράπεζες, σε χρηματιστηριακούς οίκους ιδιωτικούς. Αυτό κι αν είναι λάθος. Αφήσαμε το χρήμα να είναι ιδιωτικό, και έγινε η Γη ιδιωτική περιουσία. Αυτό κι αν είναι ολιγαρχία, αυτο κι αν είναι δικτατορία, αυτό κι αν είναι μαφία!
Και είναι ένα λάθος που το κάναμε όλοι μαζί. Πολιτικοί και δικαστικοί και ακαδημαϊκοί επιστήμονες καλλιτέχνες και λαός. Δώσαμε στο χρήμα μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή, από την ανθρώπινη πνευματική αξία.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την μετάνοια, την ειλικρινή αποδοχή του λάθους και των συνεπειών του και την υπεύθυνη χωρίς άλλους ενδοτισμούς μεταστροφή της κοινωνίας.

Το ιδωτικό χρήμα λοιπόν, και το ιδιωτικο χρέος, χρειαζόνταν κι ένα συρφερτό ανόητων, ιδιοτελών, αχόρταγων, αλλαζόνων, αδίστακτα βίαιων, μοχθηρών, φιλάργυρων.
Τους έφτιαξε!
Τους ονομάζει, δανειστές, γκόλντεν μπόις, επιχειρηματίες, οικονομολόγους της σχολής του Σικάγου, οίκους αξιολογήσεων, οικονομικούς δολοφόνους, πολιτικούς έτοιμους να προδώσουν κάθε ιερό και όσιο, δικαστές τελείως τυφλούς και χωρίς συνείδηση. Ύστερα έδωσε και λαμπερή όψη στην παγκόσμια απάτη. Εφεύρε το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, τον ΟΗΕ και πολλά ακόμη. Σας φαίνεται λογικό το ότι όλα αυτά είναι στην Αμερική; Όταν λοιπόν το ιδιωτικό χρήμα, με τα εύσημα των διεθνών οργανισμών που χρηματοδοτούσε, ένιωσε ότι πατάει γερά, αποφάσισε ότι πρέπει να επεκτείνει δραστηριότητες, εφεύρε το ευρώ και με ναυαρχίδα πρώτα τη Βρετανία, αργότερα τη Γερμανία, επεξέτεινε τον νεοφιλελεφθερισμό στην Ευρώπη.

Ένα κύριο επιχείρημα των πρακτόρων της παγκοσμιοποίησης είναι ότι σε ένα κόσμο όπου έχει επικρατήσει ο ιμπεριαλισμός του χρήματος και των αγορών δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο και αναγκαστικά θα υποκύψεις.
Πρώτον είναι αναληθές ότι η παγκοσμιοποίηση που επιχειρούν οι μαφιόζοι έχει επικρατήσει.
Κοιτάξτε το ταρακούνημα που έπαθαν όταν ο Παπαντρέου μίλησε για δημοψήφισμα.
Τον πανικό που είχαν με το δημοψήφισμα του Τσίπρα.
Το γλωσσικό μπέρδεμα που τους έπιασε με το δημοψήφισμα της Αγγλίας και το Brexit.
Το ξεσήκωμα του κόσμου στο Παρίσι.
Τους φοβούνται, και πολύ μάλιστα τους λαούς.
Έπειτα φίλε συμπολίτη σε ρωτώ: Είσαι έτοιμος να αποδεχθείς ότι το χιόνι είναι μαύρο, και η θάλασσα κόκκινη ή όπως έλεγαν οι παλιότεροι ότι ο γάϊδαρος πετάει; Μόνο και μόνο επειδή κάποιοι, πολλοί ίσως άλλοι, το αποδέχτηκαν;
Βεβαίως η εξουσία γνωρίζει ότι η ανοησία είναι μεταδοτική και κάνει ότι μπορεί για να νοθεύσει με κάθε τρόπο τις συνειδήσεις:

Παράδειγμα:
 «…το BBC μετέδωσε την είδηση ότι η άνοδος της θερμοκρασίας στη Γη που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια θα κοστίσει 5,5 τρισεκατομμύρια ευρώ…»

   Η είδηση μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων της 31/10/2006.
Αφορά το γνωστό φαινόμενο του θερμοκηπίου, που λέγεται από κάποιους κύκλους ότι απειλεί με οικολογική καταστροφή τη Γη. Μια καταστροφή που πηγάζει αποκλειστικά από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον.
   Δηλαδή: Οι ποικίλες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τις καύσεις γεμίζουν την ατμόσφαιρα με μια ζώνη από αυτό το αέριο. Καύσεις του κάρβουνου στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Καύσεις πετρελαίου ή μαζούτ σε άλλα εργοστάσια. Πετρελαίου στους καυστήρες θέρμανσης. Βενζίνης και πετρελαίου στους κινητήρες των αεροπλάνων, των πλοίων, των αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών. Του φυσικού αερίου που καίγεται στα εργοστάσια και στα σπίτια. Του ξύλου που καίγεται στα κακόμοιρα δάση της επίβουλης οικοπεδοποίησης.
Η ζώνη που σχηματίζει το αέριο αυτό γύρω από τη Γη, παρεμποδίζει έως και εγκλωβίζει την δυνατότητα ακτινοβολίας της Γης προς το Διάστημα, με αποτέλεσμα την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές κλιματολογικές μεταβολές οι οποίες ήδη γίνονται φανερές. Και επειδή το φαινόμενο επιδεινώνεται αφού δεν λαμβάνονται μέτρα, σε κάποιους τόπους θα υπάρξει απλά παρατήρηση των αλλαγών, αλλά σε πολλούς θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστούν πληθυσμοί ολόκληροι σε μετανάστευση.
   Σε συνδυασμό με την γνωστή «τρύπα του όζοντος», θα προκληθούν λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί βιβλικής έκτασης και ισχύος.
Βέβαια πολοί επιστήμονες έχουν βγεί από τότε και έχουν πει ότι όλα αυτά είναι αρλούμπες!
   Το ενδιαφέρον στην είδηση είναι ο τρόπος μέτρησης της καταστροφής: ΣΕ ΕΥΡΩ!
Λες κι αν είχαμε 5,5 τρις ευρώ περίσσευμα, θα τα δίναμε στο Θεό που πιστεύουμε, κι αυτός σαν καλός έμπορος – επαγγελματίας, ότι προτιμάτε, θα χτυπούσε, ευχαριστημένος από την αμοιβή, το μαγικό ραβδάκι του και θα επανέφερε το ένα συστατικό του διοξειδίου του άνθρακα, στα φύλλα των δέντρων των καμένων δασών του ανθρώπινου παραλογισμού, και το άλλο, το οξυγόνο, θα το απέδιδε ελεύθερο στην ατμόσφαιρα, για να το αναπνέουν όλοι ανεξαιρέτως, χωρίς τέλη και ΦΠΑ. (Παρ’ όλο που οι βιομήχανοι και οι έμποροι θα το προτιμούσαν συγκεντρωμένο σε δεξαμενές, ώστε να πάρουν τα δικαιώματα διάθεσης και εμπορίας, όπως το πετρέλαιο, και να τα κονομήσουν δεόντως.)
   Η αποτίμηση σε χρήμα μιας τέτοιας έκτασης ζημιάς, που καλύπτει ολόκληρο τον πλανήτη, έχει προκληθεί στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, από αυτούς που κατέχουν και διαχειρίζονται το χρήμα, και θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις, στο επίσης συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, σ’ αυτούς που παραδοσιακά «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα», αποδεικνύει το μέγεθος της καταστροφής που έχει επέλθει στην ανθρώπινη συνείδηση και που είναι γενεσιουργός αιτία των άλλων καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του φαινομένου του θερμοκηπίου.
   Η καταστροφή της ανθρώπινης συνείδησης δεν έγινε από την μια μέρα στην άλλη.
Αιώνες τώρα, η Εξουσία με το γνήσιο τέκνο της το Χρήμα, δηλητηριάζουν το ανθρώπινο πνεύμα, δολοφονούν την αλήθεια, παρουσιάζουν το ψέμα σαν κάτι παραπάνω από φυσιολογικό, ωθούν τον άνθρωπο σε μια μίζερη αποπνευματικοποιημένη ζωή, με δυνατότητα επιλογής δράσης, αποκλειστικά ανάμεσα στις δουλειά – κατανάλωση.
   Η αλαζονεία, της εξουσίας που κατέχει, η πλανηταρχίνα Αμερική, είναι που την ξεχωρίζει σαν την μόνη χώρα που δεν υπογράφει την συνθήκη του Κιότο (αφορά τη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα).
Το χρήμα είναι που λαδώνει τους Δημόσιους Ελεγκτές ώστε να κάνουν τα στραβά μάτια όταν αφαιρούνται τα φίλτρα από τις καμινάδες των εργοστασίων.
Η εξουσία που χαρίζει η κατοχή του πετρελαίου σαν πηγής ενέργειας, είναι που κάνει τις χώρες που έχουν την δυνατότητα εξαγωγής και εμπορίας του, να λαδώνουν τους δημόσιους υπαλλήλους των χωρών παραγωγής του, ν’ ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών σαν να είναι υπάλληλοι επιχείρησης, να σπέρνουν διχόνοιες ακόμη και πόλεμο στους λαούς που τις κατοικούν, να κρατούν τους λαούς αυτούς σε χαμηλό πνευματικό επίπεδο και οικονομική ανάπτυξη.
Η αύξηση των κερδών σε χρήμα των ιδιοκτητών των πετρελαιοφόρων είναι που τους κάνει ν’ αδιαφορούν για τα πληρώματα των πλοίων, για τις διατάξεις που επιβάλουν τα πετρελαιοφόρα να έχουν πολλές στεγανές δεξαμενές ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να περιορίζεται η οικολογική καταστροφή κι ένα σωρό άλλα.
Είπε κανείς στους κατοίκους των χωρών εξόρυξης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ότι οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν το γέμισμα των πηγαδιών εξόρυξης μετά την εξάντληση του κοιτάσματος με θαλασσινό νερό, ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενο σεισμό και αν οι εταιρείες που έχουν αυτήν την υποχρέωση την τηρούν; Ή μήπως κάνουν την παλαβή γλυτώνοντας το κόστος, που όμως το έχουν συνυπολογίσει στην τιμή διάθεσης του προϊόντος;
Δεν είναι άραγε το χρήμα και η εξουσία η βασική αιτία όλων των πολέμων;
Ας το δούμε αλλιώς:
   Όταν χαλάσει το αυτοκίνητό σας λέτε: «η ζημιά είναι π.χ. 1000€»,  υπονοώντας ότι η επισκευή του θα κοστίσει το ποσό αυτό.
Όταν τρακάρετε και το αυτοκίνητο δεν επισκευάζεται, οπότε το πετάτε, λέτε ότι μου κόστισε π.χ. 10000€ η αγορά του, συν 300€ τα έξοδα για να το πετάξω σύνολο10300€. Άντε αν είστε πολύ του οικονομικού να βάλετε και την αγορά του νέου, σύνολο 20300€.
Η ζημιά του πλανήτη μας ποσού 5.500.000.000.000 € τι σημαίνει;
Προφανώς η λογική του πρώτου παραδείγματος δεν στέκει γιατί δεν μιλάει η είδηση για αποκατάσταση της ζημιάς. Άλλωστε πώς θα μπορούσε αφού η καταστροφή απλά συνεχίζεται.
Δεν στέκει όμως και η λογική του δεύτερου παραδείγματος, αφού τον πλανήτη μας ούτε να τον πετάξουμε γίνεται για να πάρουμε καινούργιο.
Τότε τι σημαίνει αυτή η βαρυσήμαντη αποτίμηση;
Περιλαμβάνει μέσα καταστροφές σπιτιών, επιχειρήσεων, υποδομής, δασών, χωραφιών, δέντρων, θανάτους ζώων που δεν θα ξέρουν πώς ν’ αποφύγουν το επερχόμενο, ως και θανάτους ανθρώπων;
Λοιπόν δύο πράγματα ευσταθούν:
Ή ότι οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι είναι ηλίθιοι και αερολόγοι.
Ή ότι είναι εντεταλμένοι, εκόντες ή άκοντες, να εμπεδώσουν στην συνείδηση των γήινων ότι ακόμη μια φορά θα πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό με την εργασία τους χωρίς να προσδιορίζεται το γιατί.
Αφού τα χρήματα αυτά ακόμη και να πληρωθούν, η ζημιά δεν διορθώνεται και αφού οι έχοντες και κατέχοντες ούτε καν περνάει από το μυαλό τους να σταματήσουν την ρυπογόνο δραστηριότητα.
Τότε γιατί;
Μα είναι απλό. Ακόμη και η καταστροφή του πλανήτη μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο κερδοσκοπίας για τους «έξυπνους». 
Ιδου η λύση για το διοξείδιο και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Φόρος διοξειδίου του άνθρακα!, αν δεν το πιστεύετε κοιτάξτε τον λογαριασμό σας της ΔΕΗ.
Δεν τον πληρώνουν μόνο οι Έλληνες, όλοι το πληρώνουν.
Ποιοι εισπράτουν;
Μα φυσικά οι αφέντες του ιδιωτικού χρήματος.
Επίσης βάζουν πρόστιμα σε χώρες που τάχα ρυπαίνουν, αλλά αφού τα χρήματα τα πληρώνουν οι λαοί τι τους νοιάζει τους κυβερνήτες; Ποιοι εισπράτουν; Μα οι ίδιοι!
Κι υπόλοιποι τι κάνουν; Μα βλέπουν τηλεόραση! Άνθρωποι χωρίς συνείδηση που περιμένουν να δουλέψουν, να καταναλώσουν, να ξοφλήσουν τα 5,5 τρις σ’ αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή, σ' αυτούς που τυπώνουν χρήμα από το τίποτε, χωρίς κανένα κόστος κι ύστερα το δανείζουν με απάνθρωπα πανωτόκια, σε τράπεζες, κράτη, σε όλους μας. Που επιδιώκουν να πεθάνουν οι πολλοί για να αραιώνει πληθυσμιακά ο πλανήτης όταν θα έρθουν τα δύσκολα, αφήνοντας περισσότερο χώρο στους καπάτσους.
   Όσο Χριστιανοί – Μουσουλμάνοι – Βουδιστές και κάθε είδους «πιστοί», συνεχίζουν να προσκυνούν από το πρωί, ως το άλλο πρωί, Ευρώ – Δολάριο – Γιεν και κάθε είδους είδωλο αξίας (δηλαδή χρήμα) που δεν ελέγχεται από αληθινές δημοκρατίες, τόσο οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι της δεκάρας (για να δώσουμε κάποια αξία στην δραχμούλα που πέθανε), θα κάνουν αποτίμηση των καταστροφών και των χιλιάδων νεκρών σε χρήμα με ανομολόγητους στόχους.

Παρόμοιου τύπου νοθεία συνείδησης ήταν και η κατά ριπάς επαναλαμβανόμενη επίθεση του ιδιωτικού τομέα ενάντια στον δημόσιο.
Σκεφτείτε:
Γιατί από τα πρώτα που έκανε ο Παπανδρέου ήταν το κλείσιμο του ΙΓΜΕ;
Γιατί ανανέωσε την συμβαση Cooper 31/12/2010;
Ο Μητσοτάκης (ο Κωνσταντίνος) σαν πρωθυπουργός γιατί επέβαλε με νόμο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να πηγαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος;
Ο Σημίτης γιατί επέβαλε με νόμο τα αποθεματικά αυτά να αξιοποιούνται σε ομόλογα στο χρηματιστήριο;
Στο μεγάλο φάγωμα του χρηματιστήριου, που ο κάθε Έλληνας πίστεψε ότι θα κερδίσει μερικές δεκάρες εύκολες, αυτοί ξεκοκάλισαν δισεκατομύρια από τις ασφαλιστικές εισφορές όλων μας!
Σήμερα δεν έχουν να πληρώσουν τις συντάξεις.
Πιστεύετε ότι δεν ήταν συνεννοημένοι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία; Πιστεύετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκτός συνεννόησης; Αν ναι τότε είστε “ιδιώτης” με την αρχαία έννοια.

Άλλο παράδειγμα:
Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει πάλι η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της  ΔΕΗ. Μάλιστα θα περάσει με νόμο λέει από τη Βουλή.
Η ΔΕΗ ως επιχείρηση είναι μία τελειωμένη υπόθεση από την εποχή που ο Σημίτης την έβαλε στο χρηματιστήριο (χωρίς να υπάρχει ουδεμία αντίδραση από πουθενά, από κανένα κόμμα όπως θα ήταν φυσικό) το 2001 αλλά και πέρασε την δημόσια γη, στην Επιχείρηση ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 σε μια κατεστραμμένη από παγκόσμιο και εμφύλιο πόλεμο (με χρήματα και μηχανήματα της Αμερικανικής Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησης και των Ιταλικών επανορθώσεων, βγάζοντας “λάδι” την Γερμανία) καταργώντας το δικαίωμα στους ιδιώτες που μέχρι τότε παρήγαγαν και πουλούσαν ενέργεια και είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό και υδάτινο πλούτο της χώρας απαλλοτριώνοντας ιδιωτικές ελληνικές εκτάσεις για έργα Κοινής Ωφελείας.
Να φθάσει ρεύμα μέχρι και στην τελευταία στάνη. Και ο λαός συμφώνησε, δίνοντας με μηδαμινές χρηματικές απολαβές τον ίδιο του τον τόπο, για το Κοινό Συμφέρον.
Ολόκληρα χωριά μετεγκαταστάθηκαν για την ανόρθωση και εκπολιτισμό της χώρας.
Βλέπουμε το κόλπο; Το κράτος μπαίνει μπροστά για να κάνει τη βαρειά δουλειά. Απαλοτριώσεις, δίκτυο διανομής, ότι έχει μεγάλο κόστος.
Μετά ιδιωτικοποίηση! Κέρδος χωρίς κόπο και ρίσκο!
Το κόλπο που χρησιμοποιήθηκε στην Εγνατία Α.Ε, στην Ιονία Οδό, στην Ολυμπία Οδό, όλων των δημοσίων ακινήτων που τώρα πωλούνται - τα οποία έγιναν με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για έργα Κοινής Ωφέλειας και τώρα περνούν σε χέρια ιδιωτών -.

Μετά χαρακτήρισαν το νερό ως προϊόν προς πώληση και όχι αγαθό κοινό τοις πάσι.
Δεν αφορά τον Έλληνα, αν πωλείται η επιχείρηση ΔΕΗ οι επιχειρήσεις ΕΥΔΑΠ -ΕΥΑΘ -ΕΛΒΟ; 
Δεν πρέπει να τους αφορά τους Έλληνες, ότι πωλείται, με υποχθόνια νομικά τερτίπια η ίδια τους η ζωή;
Δεν πρέπει να κάνουν φράγμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όλοι οι Έλληνες την συνείδησή τους;
Τελικά η Ελλάδα δεν πουλάει καμία "μικρή ΔΕΗ", αντιθέτως η ΔΕΗ με όλο αυτό το κόλπο που δρομολογήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις , πουλάει την Ελλάδα.
Ακούσατε τι λέει ο καθηγητής Φώσκολος για την πώληση της ΔΕΗ; Την θεωρεί μεγάλη απάτη.
[https://www.youtube.com/watch?v=Ax-gJ1N-zG0]
Ακούσατε τι καταμαρτυρεί η κυρία Παπαδέδε, για το ίδιο θέμα; Πώς η δημόσια επιχείρηση που έφερε τον πολιτισμό σε κάθε μικρό χωριό της Ελληνικής επικράτειας, κατατεμαχίστηκε σε κομμάτια και πωλείται πολύ κάτω του κόστους σε ιδιώτες;
[https://www.youtube.com/watch?v=d8ULsZwY6WM]

Άξιο προσοχής είναι και τούτο:
Η προσπάθεια δυσφήμησης του δημόσιου πριν γίνει ιδιωτικό.
Έτσι μιλάμε για κακό νοσοκομείο, για κακό σχολείο, για κλέφτες συνταξιούχους, απαξιώνουμε στη συνείδηση των πολλών, δημόσιους χώρους και υπηρεσίες, που χρόνια πολλά έστησαν κυριολεκτικά αυτό το έθνος – κράτος. Η απαξίωση όλων αυτών θα ρίξει τις αξίες τους και θα περάσουν στα χέρια των αετονύχηδων τσάμπα (ιδιωτικοποίηση). Όταν θα τα ιδιωτικοποιήσουν θα είναι αργά για δάκρυα.
Ποιος σπέρνει τη διαφθορά σε ιδιωτικό και δημόσιο;
Το χρήμα!
Το χρήμα είναι, που έσπρωξε τον δημόσιο υπάλληλο να τα πάρει.
Το ίδιο χρήμα που έσπρωξε τον ιδιώτη επιχειρηματία να λαδώσει. Αλλά και να δώσει μισθούς πείνας στους εργάτες του ή τους υπαλλήλους του, αφού η υπερεργασία τους, έπρεπε να πληρώσει και τα λαδώματα.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένας πίνακας με το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου του ενεργού πληθυσμού. Η Ελλάδα κατέχει τη προτελευταία θέση, πάνω, μόνο από την Ιαπωνία. Όλες οι άλλες χώρες ακόμη και η Γερμανία και η Αμερική έχουν μεγαλύτερο ποσοστό. Με πολύ μεγάλο βέβαια αυτό των Σκανδιναβικών χωρών. Άρα το δημόσιο στην Ελλάδα διογκώθηκε με ψευτιές των λαδωμένων δημοσιογράφων.
[http://www.ert.gr/dimosii-ypallili-se-ellada-ke-evropi-video/]
Αλλά κύριοι και κυρίες δημόσιοι υπάλληλοι, ως πότε θα στρουθοκαμηλίζετε κάνοντας πως δεν βλέπετε ότι κινείτε την μηχανή που κομματιάζει την ελληνική κοινωνία; Την μηχανή που οδηγεί σε απόγνωση εκατομμύρια συμπολιτών σας; Νομίζετε ότι εσείς θα μείνετε στο απυρόβλητο; Γι αυτό σιωπάτε; Πάλι το ιδιωτικό συμφέρον υπεράνω του δημόσιου; Αιδώς Αργείοι!
Κυρίες και κύριοι, επιχειρηματίες και επενδυτές, και όλοι οι υποστηριχτές του ιδιωτικού χρήματος, έχετε αντιληφθεί τίνος θεού πιστοί είστε; Τυφλοί υπηρέτες του Μαμωνά; Αίσχος!
Βλέπετε πώς η εξουσία σας έστρεψε τους μεν εναντίον των δε, μέχρι να σας βάλει στο χέρι όλους;

Ένας τομέας που είναι, και θα μείνει για πάντα ιδιωτικός, είναι αυτός της ανάγκης όλων μας για πρόσβαση στην αλήθεια. Στον καθένα μας εναπόκειται να ασκήσουμε αυτό μας το δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση, με ευσεινηδησία, αφού αφορά το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Συμπολίτη αν σε παραπληροφορούν, αν σε γεμίζουν τερατώδη ψέματα, αν σε εξαπατούν, έχεις κι εσύ ευθύνη. Μην αμφιβάλλεις. Πώς να φτάσει ο Φώσκολος και η Παπαδέδε σε σένα, όταν η ενημέρωση έχει παραδοθεί σε ιδιώτες μεγαλοεργολάβους;
Κάνε κι εσύ μια προσπάθεια να φθάσεις στην αλήθεια. Εκτός κι αν το ψέμα έγινε η απαραίτητη καθημερινή δόση σου. Κλείσε την πρόστυχη τηλεόραση! Το μεγαλύτερο όπλο αυτών που έφεραν τα μνημόνια στην Ελλάδα ήταν η τηλεόραση! Ναι δεν φταίει το μέσο, αλλά όταν ένα μέσο έχει παραδοθεί εξ' ολοκλήρου στην εξυπηρέτηση συμφερόντων αντίθετων με τα δικά σου, συμπολίτη, τι να την κάνεις τη θεωρία! Η πράξη την ανατρέπει!

Έχεις συμπολίτη μου ακουστά για τις συνθήκες TTIP ,TISA , CETA;
Αν όχι κακώς! Μην περιμένεις να το πουν στην τηλεόραση! Δεν πρόκειται!
Ένας χώρος που μπορεί να σε πληροφορήσει με ακρίβεια για το τί είναι αυτές οι συνθήκες και το πόσο κακό απεργάζονται για σένα και τα παιδιά σου είναι το ΕΠΑΜ.
Έλα, επικοινώνησε με το  ΕΠΑΜ μάθε, ότι και όσα είναι απαραίτητα να γνωρίζεις. Υπάρχουν λύσεις που το  ΕΠΑΜ τις έχει επεξεργαστεί εδώ και καιρό.
Το χρήμα (το νόμισμα) μπορεί και πρέπει να πάψει να είναι ιδιωτικό, οφείλει, να γίνει δημόσιο. Εθνικό Δημόσιο Νόμισμα! Έλα να σου δείξουμε το πώς και το γιατί.

Η  TISA αφορά την ιδιωτικοποίηση νερού, παιδείας και υγείας.
Ξαναγυρνώντας πάλι πίσω στον παππού Αριστοτέλη, μαθαίνουμε ότι το νόμισμα και το σχολείο δεν πρέπει ποτέ να γίνουν ιδιωτικά, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι το διαίρει και βασίλευε της εξουσίας θα  καταφέρει βαθιά διαίρεση στον κοινωνικό ιστό. Τόσο βαθιά που θα είναι πολύ δύσκολα αναστρέψιμη.
Αυτό βέβαια το καταλαβαίνει κανείς εύκολα. Όταν το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού υποβαθμίζεται συνεχώς πνευματικά, κάποια στιγμή θα υπάρχει άβυσος ανάμεσα στους μεν και τους δε.
Στην εποχή του Αριστοτέλη δεν υπήρχε δημόσιο νοσοκομείο και δημόσια κοινωνική ασφάλιση. Και το νερό ήταν καθαρό και γάργαρο στα πάμπολλα ποταμάκια και στην διάθεση του καθένα.
Είμαι βέβαιος ότι αν ήξερε, θα τα συμπεριελάμβανε στον κατάλογο των αγαθών που θα έπρεπε να απαγορευτεί συνταγματικά η ιδιωτικοποίηση τους.

Σκέψου:
Η ιστορία που γνωρίζουμε είναι ένα σύνολο από εθνικές ιστορίες ιστορίες λαών!
Ποια η ιστορια του ιδιωτικου τομέα;
Ποιος προσπαθεί σήμερα να παραποιήσει ή να εξαφανίσει την γνωστή ιστορία;
Ποιο το όραμα του ιδιωτικου τομέα; Τι έχει να προτείνει εκτός από την αύξηση των κερδών των λίγων και την φτωχοποίηση των πολλών;
Πότε άλλοτε στην ιστορία, το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατείχε το 50% του παγκόσμιου πλούτου;

Εν καταλέίδι το ιδιωτικό και το δημόσιο είναι μια από τις πολλές προσπάθειες νοθείας των  συνειδήσεων των πολλών και αποσκοπεί στο να ληστέψει τον πλανήτη από τους φυσικούς του κτήτορες δηλαδή όλους εμάς. Αν δεν πετύχουν να σε ξεγελάσουν και να δηλητηριάσουν τη συνείδηση σου, θα σε απειλήσουν.
Με γεωπολιτικά παιχνίδια με πολέμους τοπικούς και παγκόσμιους. Αλλά:
Και το πιο εξελιγμένο όπλο για να λειτουργήσει, χρειάζεται ένα χέρι που θα πατήσει το κουμπί που θα το ενεργοποιήσει. Το κάθε χέρι συνδέεται με έναν εγκέφαλο. Ας φροντίσουμε λοιπόν, να μην βρεθούν την κρίσιμη ώρα εγκέφαλοι χωρίς συνείδηση.

ΕΛΠΕ: Οκτώ ξένες εταιρείες ενδιαφέρονται για έρευνες υδρογονανθράκων
[http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=870716]
http://katohika.gr/wp-content/uploads/2017/03/XARTHS_OIKOPEDA-670x400.jpg           
Ανάμεσα τους κολοσσοί όπως οι Total και Shell
Ο χάρτης από την εφημερίδα Ημερησία


Όπως βλέπεις στον χάρτη, όλα αυτά είναι δυτικά και νότια. Φαντάσου άλλα τόσα και ίσως περισσότερα, ανατολικά. Να λοιπόν γιατί “Η Ελλάς πωλείται!”

Ε.Πα.Μ.
Ανακοίνωση: Προ των πυλών, η ιδιωτικοποίηση του κράτους.

Με πρόσχημα την αποτελεσματικότητα των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την πάταξη της γραφειοκρατίας, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση δεν διστάζει να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου και αυθαίρετου μηχανισμού, επιχειρώντας ένα ακόμα κυβερνητικό πραξικόπημα ύστερα από προσχέδιο Νόμου που δημοσιοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2016, φέροντας τον τίτλο: «Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων»

Με το εν λόγω σχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και στην θέση της συστήνεται Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα ελέγχει το σύνολο της δημοσιονομικής πολιτικής και τον δημοσιονομικό μηχανισμό του κράτους.

Πιό συγκεκριμένα, στις αρμοδιότητες της υπάγονται: α) ο προσδιορισμός, η βεβαίωση και η είσπραξη φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, β) η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, γ) η λήψη και η εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αποδοτική λειτουργία των φορολογικών και λοιπών υπηρεσιών της, δ) η έκδοση κανονιστικών πράξεων, εγκυκλίων , οδηγιών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας που σχετίζεται με τους τομείς της αρμοδιότητάς της.
Επίσης περαιτέρω αρμοδιότητες που κατά την κείμενη νομοθεσία ασκούνται από τον Υπουργό Οικονομικών ή τον αρμόδιο Αναπληρωτή ή Υφυπουργό Οικονομικών  δύνανται να μεταβιβάζονται και να περιέχονται στην Αρχή, χωρίς να μπορούν να αναμεταβιβασθούν στους ανωτέρω υπουργούς ή σε άλλα κυβερνητικά όργανα με μεταγενέστερη κανονιστική διοικητική πράξη.

Το σχέδιο Νόμου, καθιστά την Αρχή λειτουργικά ανεξάρτητη, με πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και χωρίς να υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές αφού:

«Τα μέλη του Συμβουλίου της Διοίκησης της Αρχής συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και του Διοικητού της, δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό και απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας. Επίσης δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο από τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί μόνο να υποβάλλει προτάσεις και να παρέχει στρατηγικές οδηγίες που άπτονται στις αρμοδιότητες της Αρχής, μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και οι οποίες δεν μπορούν να επεκταθούν σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Αρχής, ή σε θέματα του προσωπικού αυτής.»
«Ο υπουργός Οικονομικών, δεν δύναται για συγκεκριμένες περιπτώσεις να υποβάλλει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριών, ή να παράσχει δεσμευτικές οδηγίες.  Σε περίπτωση διαφωνίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Διοικητή της Αρχής σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής, το ζήτημα παραπέμπεται στο Συμβούλιο της Αρχής.»

Τέλος, ο Διοικητής και το πενταμελές Συμβούλιο της Διοίκησης ορίζεται από Επιτροπή Επιλογής, δεν θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και η μόνη υποχρέωσή τους είναι... «να υπηρετούν με συνέπεια τους σκοπούς της Αρχής και να ασκούν τις αρμοδιότητες που τους ανατίθενται από τον παρόντα νόμο και την εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, με γνώμονα την επίτευξη των στόχων αυτής, και την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία και δράση της Αρχής.» Προβλέπεται επίσης κι ένας ειδικός εμπειρογνώμονας σε ρόλο εντεταλμένου συμβούλου, ο οποίος και θα επιλέγεται από κατάλογο 3 υποψηφίων επιλογής της ΕΕ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με το Σχέδιο Νόμου θα νομοθετηθεί η πλήρης κατάργηση του ελληνικού κράτους και  η ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση του.

Το κράτος δεν θα έχει πλέον λόγο και νόημα ύπαρξης, παρά μόνο σαν ιδιωτική εταιρεία, η οποία και θα δίνει λογαριασμό στην εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή, που θα αντικαταστήσει την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Καταργείται κάθε έννοια λογοδοσίας και ελέγχου, ενώ αντίθετα λογοδοτούν και ελέγχονται όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ειδικά ο εκάστοτε Υπουργός Οικονομικών.

Καταργείται η ίδια η έννοια του δημόσιου συμφέροντος. Ο δημόσιος υπάλληλος ή ο αξιωματούχος της διοίκησης, υποχρεούται να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Αντίθετα οι αρμοδιότητες και ο τρόπος στελέχωσης και οργάνωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, παραδίδει τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων σε τεχνοκράτες και εξωθεσμικά – παρακρατικά κέντρα και δημιουργείται για να υπηρετήσει τους στόχους, τις λογικές και τις σκοπιμότητες των μνημονίων, και την λεηλασία που απορρέει από τον εναγκαλισμό με τους δανειστές.

Καταργείται η προστασία του πολίτη και η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, από τις μεθοδεύσεις που θα υιοθετηθούν και τις πρακτικές που θα εφαρμοστούν, προκειμένου να εισπραχθούν φόροι και οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών και αποτελούν παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και Συνταγματικής τάξης στην χώρα, εκχωρώντας εκ νέου την εθνική κυριαρχία.

Ταυτόχρονα, με το νέο πολυνομοσχέδιο 7.000 σελίδων που κατατέθηκε και θα ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου, και που περιλαμβάνει το νέο υπέρ - Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα και πράσινα, ενήμερα δάνεια των πολιτών, μια σειρά αποτρόπαιων μέτρων αύξησης άμεσης και έμμεσης φορολογίας ύψους 1.8 δις ευρώ και βέβαια την τροπολογία για τον γνωστό κόφτη που στοχεύει σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες πλην της υγείας, ο κυβερνητικός θίασος, δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο της πλέον υποτελούς και δωσίλογης κυβέρνησης, αντάξια και γνήσιο τέκνο των προκατόχων της στα έξι χρόνια του καθεστώτος κατοχής στην Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Βιώνει ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνεται πλήρως, την εγκαθίδρυση του καθεστώτος κατοχής στο δημοσιονομικό, κανονιστικό, και οικονομικό πεδίο άσκησης πολιτικής στην χώρα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτέλεσης των εντολών των επικυρίαρχων και της διαχείρισης τους προς όφελος ξένων και ντόπιων συμφερόντων, αδιαφορώντας για την ανείπωτη καταστροφή που δημιουργεί με την παραμονή της στην εξουσία.

Καλεί τους Έλληνες πολίτες να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, και να προκρίνουν τις δυνάμεις που θα ανοίξουν τον δρόμο και θα καταστήσουν την Ελλάδα, λαϊκά κυρίαρχη και εθνικά ανεξάρτητη, απελευθερωμένη από κάθε είδους τυρανία, εξάρτηση και κατοχή.

Μη αναγνώριση και διαγραφή του παράνομου και ληστρικού δημόσιου χρέους με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Καταγγελία των δεσμεύσεων και των Δανειακών Συμβάσεων
Έξοδος από την ευρωζώνη , και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα.
Τιμωρία των ενόχων και απόδοση Δικαιοσύνης.
Συντακτική Εθνοσυνέλευση διευρυμένης εκπροσώπησης του ίδιου του λαού, για την σύνταξη και Ψήφιση δημοκρατικού Συντάγματος.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Πα.Μ.

  Προχθές βγήκε η Διαμαντοπούλου και είπε ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα υπεύθυνοι είναι οι συνταξιούχοι!

  Χθες ο Στουρνάρας σε ομιλία του στον Εκόνομιστ, είπε ότι η ηλικία συνταξιοδότησης θα έπρεπε να πάει από τα 67 στα 70, και ότι το κράτος θα έπρεπε να μην μετέχει των παροχών ασφάλισης. Όποιος θέλει σύνταξη να πληρώσει ιδιωτικές ασφάλειες. Κι αυτοί που μέχρι τώρα πλήρωναν το δημόσιο; Ας πρόσεχαν! Και οι εισφορές που φαγώθηκαν; Μα μαζί τα φάγαμε!

  Παλαιότερα ο κύριος Λοβέρδος είχε πει το αμίμητο: “Οι συνταξιούχοι αργούν να πεθάνουν!”

Φίλε συνταξιούχε, που ψηφίζεις παραδοσιακά αυτούς που ψηφίζεις, καταλαβαίνεις τώρα τι έκανες;
Ψήφισες το θάνατο της σύνταξης σου, της πατρίδας σου και του μέλλοντος των παιδιών σου. Μην είσαι ξεροκέφαλος. Αυτοί που ψήφισαν και στηρίζουν τα μνημόνια στην Ελλάδα, σε θέλουν στον τάφο. Πριν προλάβουν να το καταφέρουν, κάνε κάτι: Άλλαξε την ψήφο σου και ψήφισε αυτούς που θα τους καθίσουν στο σκαμνί του δικαστηρίου.

Επίλογος
Θα πω ένα ανέκδοτο που ξεσήκωσα από μια ταινία.
Πάει κάποιος σε ένα μπαρ, παραγγέλνει το ποτό του και βλέπει γύρω.
Μια πολύ όμορφη κοπέλα κάθεται μόνη σε ένα κοντινό σκαμπώ και απολαμβάνει το ποτό της.
Την πλησιάζει της χαμογελά, του χαμογελά κι αυτή και την ρωτά:
Μου αρέσεις πολύ, πάμε σπίτι μου;
Αυτή χαμογελώντας προκλητικά, κουνώντας το κεφάλι με ασαφές νόημα.
Θα σου δώσω ένα εκατομμύριο δολλάρια.
Η κοπέλα ζαλίστηκε.
Πόσα είπες;
Ένα δολάριο.
Μα για ποια με περνάς;
Μα νομίζω, ότι αυτή η ερώτηση απαντήθηκε προηγουμένως, τώρα είμαστε στη διαπραγμάτευση!

  Έλληνα αν θέλεις να είσαι και να λέγεσαι Έλληνας, απόγονος άξιων προγόνων, σταμάτα κάθε διαπραγμάτρευση εδώ και τώρα.
  Απαγόρευσε εδώ και τώρα, στους πολιτικούς σου να διαπραγματεύονται με δανειστές και τρόϊκες, με διαβόλους και τριβόλους, τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου.
   Την τιμή, την αξιοπρέπεια, την ανεξαρτησία, της πατρίδας σου δεν τα διαπραγματεύεσαι.
Αλλιώς. Είσαι αυτό που φαίνεται!


Γιώργος Χαραλαμπίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.