Έρχεται η σταύρωση για εκατομμύρια συνταξιούχους, παλαιούς και νέους. Η Εγκύκλιος είναι έτοιμη

 

Του Δημήτρη Κυπριώτη

Περίμεναν να φύγει ο Κατρούγκαλος για να ξεχαστεί το θέμα και τώρα ύστερα από 11 μήνες καθυστέρηση, το ΥΠΕΣ, εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία γίνεται ο υπολογισμός 60.000 συντάξεων που εκκρεμούσαν από τον περασμένο Μάιο. Και δεν έφταναν αυτές οι περικοπές, αλλά στην ίδια εγκύκλιο περιλαμβάνονται και όλες οι νέες συντάξεις! Ντροπή σας!!


Οι δανειστές το είχαν ξεκόψει από την αρχή και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε ότι δεν καταλάβαινε και κορόιδευε τον κόσμο. Και νάσου τώρα η λυπητερή για το καλό της Ελλάδας, βεβαίως-βεβαίως, γιατί αυτό θα ακούμε συνεχώς από εδώ και στο εξής!

Για 2 εκατομμύρια 650 χιλιάδες παλαιούς συνταξιούχους, οι ετήσιες αποδοχές τους θα είναι μειωμένες σε ένα ποσό που φτάνει τα 1,8 δις ευρώ. Έτσι η μέγιστη σύνταξη για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων θα φτάνει τα 1200 ευρώ. Σε ανάλογες μειώσεις, ακόμη και μεγαλύτερες, θα είναι οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.

Επειδή αυτοί ήρθαν και στρογγυλοκάθισαν και δεν πρόκειται να κουνηθούν από τη θέση τους αν δεν τους στείλει ο λαός από εκεί που ήρθαν, τότε δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια, ανοικοδόμησης της χώρας. Για αυτό τονίζεται από πολλές πλευρές του λαού τώρα, ότι η κοινωνία, ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να σηκώσει κεφάλι και να αντισταθεί.

Επίσης, τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και οι ελεύθερες οργανώσεις και οι πρωτοβουλίες, οφείλουν να δώσουν την απάντησή τους  ΤΩΡΑ.

Δεν χρειάζεται να ψάχνονται για να βρουν ότι… δεν τους ενώνει! Μπροστά σε αυτά που επιφυλάσσονται για τον τόπο και τους πολίτες είναι αστείος ο στρουθοκαμηλισμός σε περίεργες καταστάσεις και ιδεολογήματα που θέλουν να αποδείξουν ποιος είναι ο περισσότερο αριστερός, ή ο περισσότερο δεξιός.

Αν θέλουμε να δείξουμε ότι πονάμε την Ελλάδα και τους Έλληνες καιρός είναι να φανεί και ο Πατριωτισμός μας!

Αυτή είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ μας!

* O Δημήτρης Κυπριώτης είναι Οργανωτικός Γραμματέας και μέλος της ΠΓ του Ε.ΠΑ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.