Κατασκοπευτικά «σκανάρουν» το Αιγαίο – Η ΜΙΤ στήνει «ατύχημα», λέει Τούρκος δημοσιογράφος


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με τα τουρκικά μαχητικά να προβαίνουν καθημερινά σε δεκάδες παραβάσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.


Οι κινήσεις της Άγκυρας προκαλούν ανησυχία την ώρα μάλιστα που γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος αποκαλύπτει κινήσεις και παράνομες επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας είναι η χθεσινή δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο.

Τρία τουρκικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων σε σχηματισμό, προχώρησαν σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο από τις 17 παραβιάσεις, οι 16 πραγματοποιήθηκαν από ένα και μόνο αεροσκάφος, ένα «κατασκοπευτικό» CN-235.

Το τελευταίο διάστημα σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, συμμετέχει ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος που στην ουσία «σκανάρει» όλο το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σοβαρό ζήτημα Εθνικής Ασφάλειας για την Ελλάδα εγείρει ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας, Zaman και ένας εκ των γνωστότερων δημοσιογράφων στην Τουρκία, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, έγραψε στο Twitter από τη Σουηδία, όπου βρίσκεται αυτοεξόριστος, τα εξής: «Οι πηγές μου αναφέρουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έχουν κλιμακώσει τις κεκαλυμμένες επιχειρήσεις στην Ελλάδα αυξάνοντας και τον αριθμό των επιχειρησιακών».

Πηγή: euro2day.gr μέσω anapoda


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.