Μαχήτριες του PKK υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 160 Τούρκους στρατευμένους το 2016

Μια μαχήτρια του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στέκεται σαν φύλακα σε μια βάση του ΡΚΚ στο όρος Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ (Asmaa Waguih / Reuters)


Η διοίκηση των γυναικών μαχητριών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) κυκλοφορήσε μια δήλωση, που υποστηρίζει ότι οι γυναίκες μαχήτριες του σκότωσαν 160 Τούρκους στρατευμένους στρατιώτες το 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοίκηση των γυναικών μαχητριών του ΡΚΚ δηλώνει ότι πραγματοποίησαν 115 επιχειρήσεις εναντίον τουρκικών κυβερνητικών δυνάμεων το 2016. Η ομάδα ορκίστηκε επίσης να « συνεχίσει τον αγώνα κατά τη διάρκεια του νέου έτους για μια ελεύθερη ζωή μέχρι τη τελική νίκη ».

Το PKK έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και ορισμένες δυτικές χώρες. Από το 1984 το ΡΚΚ έχει εμπλακεί στον ένοπλο αγώνα ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση, με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους (Κουρδιστάν) στην περιοχή. Η ομάδα δραστηριοποιείται στην Τουρκία, το Ιράκ και τη Συρία. Ομάδες που συνδέονται με το PKK επιχειρούν επίσης στο Ιράν.

Η καλλονή ηρωίδα της μάχης του Κομπάνι, Βίαν Καμισλό (Viyan Qamislo), που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Ιεράπολης πέρυσι.

Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 4.1.2017

ΠΗΓΗ: southfront  μέσω infognomonpolitics μέσω protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.