ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ: Δείτε το παγκόσμιο εμπόριο σε διαδραστικό χάρτη-Η Ελλάδα ουσιαστικά ανύπαρκτη.


Με την κατάθεση του προϋπολογισμού φαίνεται ότι τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα νεοφιλελευθέρια της ΝΔούλας, διαχρονικά μας λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τις άμεσες ξένες επενδύσεις και την αύξηση … των ελληνικών εξαγωγών. Το πώς θα γίνει αυτό σε συνθήκες πλήρους αποδόμησης της οικονομίας, απόπληθωρισμού, απόεπένδυσης, παρατεταμένης ύφεσης και καταστροφής των πόρων … δεν μας το λένε. 

Σε αυτές τις συνθήκες όλο το πολιτικό κατεστημένο, από την Χρυσή Αυγή έως το ΚΚΕ μας λέει ότι πρέπει να μείνουμε στο Ευρώ και στην ΕΕ γιατί θα είναι καταστροφή να φύγουμε τώρα. Το ότι συνεχώς επιδεινώνεται η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας μένοντας μέσα στο Ευρώ και την ΕΕ κανείς δεν το σχολιάζει. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλοι τους ανεξαιρέτως. 

Η οικονομική επιστήμη είναι ξεκάθαρη για το ζήτημα της ανάπτυξης. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει κάποιος να επενδύσει. Πρέπει να υπάρξει δαπάνη. Ποτέ έως τώρα δεν ήρθε η ανάπτυξη και οι δουλειές από τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, γιατί να έρθει τώρα; Σε αυτές τις συνθήκες διάλυσης της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας αποκλείεται να αυξηθούν οι εξαγωγές που θα φέρουν χρήμα στην οικονομία σε τέτοιο βαθμό που θα αντιστρέψουν την τραγική κατάσταση. Η μοναδική λύση είναι να δαπανήσει το κράτος, να κάνει δηλαδή τέτοιες δημόσιες επενδύσεις στους παραγωγικούς τομείς και στις υποδομές που θα αναστρέψουν το κλίμα και θα υπάρξει επιτέλους ανάπτυξη και θα βρει επιτέλους δουλειά ο Έλληνας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν φύγουμε από το Ευρώ και την ΕΕ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο άλλος δρόμος που μας έχουν βάλει και μας σπρώχνουν καθημερινά είναι ο δρόμος της εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και ξενιτιάς. Κατανοητό;

Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη τις ροές του παγκοσμίου εμπορείου και παρατηρείστε ότι για την Ελλάδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Δείτε το χάρτη επιλέγοντας όποια χώρα επιθυμείτε:



ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ YOUTUBE



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.