Θα δολοφονήσει η CIA τον Τραμπ; “Είναι πραγματικά ανόητος που αμφισβητεί το έγγραφο για την Ρωσία”

 

Του Tyler Durden  Jan 14, 2017 10:20 PM

υποβλήθηκε από Mac Slavo του SHTFplan.com

Σχόλιο Μεταφραστή:
Το γεγονός ότι η τελετή ορκωμοσίας ενός νέου Προέδρου στην πιο σημαντική χώρα στον κόσμο έχει γίνει αφορμή για άρθρα όπως το παρόν, είναι από μόνο του ενδεικτικό της κρισιμότητας αλλά και της επικινδυνότητας των καιρών που διανύουμε.
Η δημόσια συζήτηση της δολοφονίας ενός προέδρου, και μάλιστα του προέδρου των ΗΠΑ, πριν αυτή, ο μη γένοιτο, συμβεί, είναι η παραδοχή ενός άνευ προηγουμένου κοινωνικού και πολιτικού αδιέξοδου.
Δεν πρόκειται για την περίπτωση του μεμονωμένου και συνηθισμένου κιτρινισμού κάποιων περιθωριακών μέσων. Βάλτε απλά τις λέξεις “CIA assassinate Trump” και δείτε τα αποτελέσματα.
Από τη δική μας πλευρά θέλουμε πρώτα να ευχηθούμε για μια ομαλή εξέλιξη και μεταβίβαση των εξουσιών από τον απερχόμενο στον νέο πρόεδρο, ελπίζοντας με βάση τις προεκλογικές δηλώσεις του Τραμπ, σε ένα, τουλάχιστον, πιο ειρηνικό μέλλον της ανθρωπότητας.
Και κατά δεύτερο λόγο θέλουμε να βοηθήσουμε να ανοίξουν τα μάτια εκείνων που συνεχίζουν να παπαγαλίζουν από αριστερή ιδεοληψία τον “κίνδυνο του φασισμού, του μισογυνισμού και του ρατσισμού” που υποτίθεται ότι ανέρχεται στον Λευκό Οίκο μαζί με τον Τραμπ.
Τίποτα πιο εσφαλμένο. Πέρα από τις κατά καιρούς λαϊκίστικες δηλώσεις του Τραμπ, η ιστορία των τελευταίων 20 χρόνων μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ο φασισμός, ο μισογυνισμός και ο ρατσισμός βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό καλά θρονιασμένοι στην εξουσία της υπερδύναμης, ασχέτως αν την ασκούσε το Δημοκρατικό ή το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Δεν μας δελεάζουν οι πολιτικές υποσχέσεις του Τραμπ. Μας προβληματίζει όμως η εχθρότητα προς αυτόν όλων εκείνων που είναι εξακριβωμένα εχθροί της ανθρωπότητας εδώ και τουλάχιστον 50 χρόνια. Και που προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδια τους διψούν για αίμα.
Και, ειλικρινά, απορούμε πως οργανώσεις για τις πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα στις ΗΠΑ, από τους αναρχικούς έως το Black Lives Matter καθώς και προσωπικότητες με κοινωνική προσφορά και καταγγελία από τον George Clooney, την Meryl Streep έως τον Michael Moore, καλούν έμμεσα ή άμεσα σε μποϋκοτάζ (ή και χειρότερα) της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου.
Δυο εξηγήσεις έχουμε γι αυτό. Η μια λέγεται “βλακεία”. Η άλλη “Σόρος”.

   

Δεν είναι μόνο που ο Τραμπ βγάζει τη γλώσσα στο κατεστημένο, βρίζει αστέρια της δημοσιογραφίας και αδιαφορεί για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Είναι ότι προκαλεί το βαθύ Κράτος, το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα, την βάση της υπέρτατης εξουσίας στις ΗΠΑ. Να γιατί έχει μπει σε επικίνδυνα νερά και ρισκάρει να έχει την τύχη του Kennedy.

Ο Τραμπ περιφρόνησε δημόσια το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών για το χακάρισμα των Ρώσων. Και αυτές ανταπέδωσαν με ένα φτιαγμένο ντοσιέ στο επεισόδιο της σειράς Τραμπ-Πούτιν με το περίφημο ‘golden shower’.


Μπορεί να ήταν μια βλακώδης ψευτιά αλλά θα μπορούσε να είναι και μια τελική προειδοποίηση.

Ίσως θέλουν να κάνουν τον Τραμπ να αισθανθεί ότι τον εκβιάζουν αναφερόμενοι σε ψεύτικες βρωμιές, ενώ του θυμίζουν πραγματικές βρωμιές που ενδεχομένως έχουν για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Το να προσβάλλεις δημόσια την αξιοπιστία των μυστικών υπηρεσιών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

Ο Τραμπ γνωρίζει την εξουσία που έχουν αυτοί που προκαλεί, ίσως όμως να μην ξέρει καλά που βρίσκεται η γραμμή ανάμεσα στην πολιτική ρητορική και την πυροδότηση της οργής αυτών που ελέγχουν την πολιτική.

Ίσως να μπορεί να του συγχωρήσουν πολλά, αλλά η άμεση παρέμβαση στις πολιτικές της σκιώδους κυβέρνησης του Βαθέος Κράτους, ξεπερνάει τα όρια.

Άλλο πράγμα είναι να το παίζεις καπετάνιος του πλοίου και άλλο να κρατάς πραγματικά το τιμόνι. Δεν έχουν πρόβλημα να αφήσουν στον Τραμπ το κύρος και τα προνόμια του ρόλου του. Όχι όμως  να παρεμβαίνει στα μεγάλα μπίζνες των πολέμων στο εξωτερικό, στις συμφωνίες θανάτου, τα ναρκωτικά, το πετρέλαιο και τα όπλα και τον πραγματικό έλεγχο των ανθρώπων με την χειραγώγηση.

Εάν ο Πρόεδρος Τραμπ τραβήξει σε μάκρος τον λαϊκισμό του, θα υποστεί την οργή των ίδιων ανθρώπων που σκότωσαν τον Kennedy… υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν ανέχονται αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε.

Και τώρα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας προειδοποιούν τον νέο Πρόεδρο για την βλακεία του να πηγαίνεις κατά του κατεστημένου της εθνικής ασφάλειας.


Με αξιοσημείωτη ειλικρίνεια ως προς την συμπεριφορά έναντι του κατεστημένου της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας   Charles Schumer κατηγόρησε τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τραμπ ότι είναι “πραγματικά χαζός” που τα βάζει με την CIA και αμφισβητεί τα συμπεράσματα της σχετικά με την Ρωσία. Ακούστε που το λέω, τα βάζεις με τις μυστικές υπηρεσίες και αυτοί έχουν 6 τρόπους από την Κυριακή που μας πέρασε να σε τακτοποιήσουν… Είναι πραγματικά χαζός που το έκανε αυτό”. […] Κανένας πρόεδρος από την εποχή του John F. Kennedy δεν τόλμησε να τα βάλει με την CIA ή με το υπόλοιπο κατεστημένο της εθνικής ασφάλειας […] Ήξεραν ότι αν τους ενοχλούσαν σε βασικό επίπεδο, θα υφίσταντο τις συνέπειες.
 Ο Kennedy… Μετά τον Κόλπο των Χοίρων (ΣτΜ, αποτυχημένη απόπειρα της CIA κατά της Κούβας), ορκίστηκε να κάνει την CIA χίλια κομμάτια και να τα σκορπίσει στον άνεμο. Απέλυσε και τον διευθυντή της τον Allen Dulles, ο οποίος, κατά έναν πραγματικά στρεβλό τρόπο, ορίστηκε αργότερα σαν μέλος της Επιτροπής Warren που ερεύνησε την δολοφονία του Kennedy. Η αντιπάθεια του Kennedy για την CIA επεκτάθηκε βαθμιαία και προς το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα, όπως το είχε ονομάσει ο Πρόεδρος Eisenhower, ειδικά όταν αυτό είχε προτείνει την Επιχείρηση Northwoods, η οποία προέβλεπε στημένες τρομοκρατικές ενέργειες σαν δικαιολογία για να γίνει εισβολή στην Κούβα και ακόμα και μια ξαφνική πυρηνική επίθεση κατά της ΕΣΣΔ  από τον Kennedy. […] Ακόμα χειρότερα, το κατεστημένο των μυστικών υπηρεσιών είδε τον Kennedy να ξεκινάει μυστικές προσωπικές διαπραγματεύσεις με τον Σοβιετικό ηγέτη Nikita Khrushchev και τον Κουβανό ηγέτη Fidel Castro, που, και οι δυο, είχαν τις ίδιες αντιλήψεις με τον Kennedy.
 […] Ο Kennedy είχε πλήρη επίγνωση του κινδύνου που αντιμετώπιζε πηγαίνοντας κόντρα σε έναν τόσο μεγάλο εχθρό.

Και στο βαθμό που ο Πρόεδρος Kennedy συνειδητά τα έβαλε με το σύστημα, πλήρωσε το τίμημα της προσπάθειας του να διαχειρίζεται ανεξάρτητα την εξουσία από τον Λευκό Οίκο.

Είναι μια τρομερή σκέψη. Ένα σκληρό μάθημα ιστορίας που δεν πρέπει να παρερμηνευτεί.

Οι επιπτώσεις για τον Τραμπ είναι φανερές. Εάν η άρνηση του να ενημερώνεται από τις μυστικές υπηρεσίες ή να ακολουθεί τις συμβουλές της CIA είναι σοβαρή, τότε θα ακολουθήσουν σοβαρές συνέπειες. Εάν ο Τραμπ μιλάει σοβαρά για ειρήνη με τον Πούτιν ενώ οι “άλλοι” επιμένουν για πόλεμο, θα υπάρξει πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλοί γύρω από τον θρόνο που δεν τους αρέσει η ιδέα της πραγματικής ισχύος των προέδρων και της αλλαγής των σεναρίων.

Η αληθινή ειρήνη δεν είναι καλό πράγμα για τις μπίζνες του στρατιωτικού και βιομηχανικού συμπλέγματος. Η αληθινή ειρήνη, χωρίς την επίμονη ύπαρξη απειλών και του σχετικού χάους που τις τροφοδοτεί, δεν είναι ανεκτή.

Ως προς τα σημερινά πράγματα, το να κάνεις φιλίες με τον Πούτιν και να παραμερίζεις τον πόλεμο με την Ρωσία, είναι απλά ανεπίτρεπτο. Εάν ο Τραμπ θέλει να κάνει την δική του ειρήνη τραγουδώντας το “My Way” του Frank Sinatra στην τελετή ορκωμοσίας, μπορεί να ξυπνήσει πολύ άσχημα.

Εάν, από την άλλη, το χαρτί Τραμπ παίζεται από το ίδιο το κατεστημένο, τότε τα πράγματα ίσως εξελιχθούν σύμφωνα με το προδιαγεγραμμένο σενάριο, έστω σε άρωμα Τραμπ.

Με τόσα στελέχη της Goldman Sachs και τόσους νεοσυντηρητικούς συμβούλους γύρω του μπορεί τελικά να είναι αυτή η περίπτωση για τον Τραμπ. Όμως το κατεστημένο των μυστικών υπηρεσιών δεν θέλει να το διακινδυνεύσει γιατί υπάρχουν πάντα και τα απρόβλεπτα.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, οι πτήσεις των αεροπλάνων “Doomsday” αμέσως μετά τις εκλογές υποδείκνυαν μια κυβερνητική συνέχεια και αποτελούσαν μια επίδειξη ισχύος και προειδοποίησης τόσο στον Τραμπ όσο και στον Αμερικανικό λαό. Η σκιώδης κυβέρνηση είναι αληθινή και, προς το παρόν, διατηρεί τον έλεγχο.


Ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος Ron Paul προειδοποίησε για τον κίνδυνο η σκιώδης κυβέρνηση να πάρει τον έλεγχο της κυβέρνησης Τραμπ πριν ακόμα σχηματιστεί:

Κοιτάζουμε τον πρόεδρο, το τι λέει, το τι θα μπορούσε να κάνει, τους συμβούλους του, αλλά ειλικρινά υπάρχει μια εξωτερική εξουσία, την οποία ονομάζουμε Βαθύ Κράτος ή Σκιώδη Κυβέρνηση. Υπάρχει κόσμος με πολλή μεγάλη επιρροή, περισσότερη από εκείνη της κυβέρνησης ή του προέδρου μας. Εννοώ, κοιτάξτε πως εμπλέκεται η κυβέρνηση μας σε εκλογές σε ολόκληρο τον κόσμο, από την Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία.

Ο Τραμπ διατηρεί την προσωπική του ομάδα ασφαλείας, παραμερίζοντας το πρωτόκολλο των Μυστικών Υπηρεσιών… και αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι αυτός και η ομάδα του έχουν σκεφτεί καλά τα ζητήματα ασφάλειας και την πιθανότητα μιας στημένης από μέσα δουλειάς.

Αυτό είναι συνετό αλλά οι άνθρωποι του Βαθέος Κράτους έχουν προσβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Βρίσκονται παντού. Ίσως και εκεί που ο Τραμπ έχει εμπιστοσύνη. Οι απειλές είναι σίγουρα πολλές.

Για χάρη της σταθερότητας αυτής της χώρας και για την ίδια τη ζωή του εκλεγμένου Προέδρου Τραμπ, ας ελπίσουμε ότι θα βρίσκονται αρκετά βήματα μπροστά από οποιονδήποτε θα θελήσει να τον βλάψει.

Ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανατριχιαστικά, είναι όμως αληθινά.

***

Σε προσωπικό επίπεδο, νομίζω ότι καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο εκτεταμένων αναταραχών λόγω πολιτικής αστάθειας.

Δώστε προσοχή στην τελετή ορκωμοσίας, και σε κάθε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ή διαδήλωση.

Ταραχές στην ορκωμοσία ή σε πόλεις της χώρας είναι πιθανές, ίσως και σίγουρες, όπως και μια δολοφονική απόπειρα. Ακόμα και αν αυτό το σενάριο είναι υπερβολικό, ή και ταμπού για συζήτηση, ο ρόλος της CIA σε παλιά πραξικοπήματα, επαναστάσεις και ξεσηκωμούς, αρκεί για να πάρουμε μέτρα προφύλαξης.

Υπάρχει ένα χαοτικό στοιχείο σ' αυτήν την 45η μεταβίβαση προεδρικών εξουσιών καθώς και ένα πληγωμένο ζώο σε αμυντική/επιθετική στάση.

Αν βρεθείτε σε κάποια διαδήλωση, είτε συμμετέχοντας είτε σαν παρατηρητής, παρατηρείστε τις συνολικές συμπεριφορές του πλήθους, εντοπίστε πιθανούς προβοκάτορες και μείνετε μακριά από σημεία ενδεχόμενης βίας. Η αστυνομία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό κατά των εξεγέρσεων και να ψεκάσει τον κόσμο, να πυροβολήσει με πλαστικές σφαίρες, να χρησιμοποιήσει μικροκύματα θέρμανσης ή ήχου, να προβεί σε μαζικές συλλήψεις ή να μπλοκάρει μεγάλα κομμάτια της πόλης.

Αν συμβεί κάτι σημαντικό χρησιμοποιείστε κινητά ή κάμερες για να το καταγράψετε αν και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κατασχέσεις ή χρήση τεχνολογιών που θα εξουδετερώνουν τα κινητά.  Κάποια σακίδια ηλεκτρομαγνητικής προστασίας μπορεί να βοηθήσουν. Ανεβάστε αμέσως το υλικό στο διαδίκτυο αν και μπορούν να μπλοκάρουν τα σήματα των κινητών. Κάντε αντίγραφα και back-ups.

Αν είστε σπίτι, μην περιμένετε το σήμα των αρχών ότι “όλα είναι εντάξει τώρα”, καλυφτείτε και προετοιμαστείτε για την περίπτωση που συμβεί κάτι ακραίο και επικρατήσει πανικός. Μην εμπιστεύεστε τα ΜΜΕ, προσπαθήστε να καταλάβετε αν έχει συμβεί πραξικόπημα και η συνταγματική εξουσία έχει ανατραπεί.

Μετάφραση   ο Γιώργος του Κλικ

Πηγή:  shtfplan  μέσω  zerohedge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.