Η Γαλλία απαγορεύει οριστικά πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουναΣτον αντίποδα της απαγόρευσης της Γαλλίας στέκεται η άποψη ότι αυτός ο νόμος αντιτίθεται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων.
Στη Γαλλία ψηφίστηκε νόμος ο οποίος ορίζει ότι όλα τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα θα κομποστοποιηθούν και στο εξής θα είναι φτιαγμένα από υλικά βιολογικής προέλευσης.
Ο νόμος ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το 2020, είναι μέρος του σχεδίου για την Πράσινη Ανάπτυξη, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στοχεύει να κάνει τη Γαλλία μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή.
Παρ΄ όλο όμως που αρκετές οικολογικές ομάδες χαιρετίζουν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης υπάρχουν άλλες ομάδες οι οποίες διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι καταρρίπτει τη δυνατότητα του κάθε πολίτη ή εμπόρου για την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών.
Για παράδειγμα η οργάνωση Pack2Go Europe η οποία έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τους εργοστασιάρχες συσκευασίας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πολεμάει το νέο νόμο της Γαλλίας ελπίζοντας ότι αυτός ο νέος οικολογικός νόμος δεν θα γίνει παράδειγμα και για άλλες χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.