ΓΣΕΒΕΕ: Δύο στους τρεις νέους στην Ελλάδα σκέφτονται να μεταναστεύσουν

Σχόλιο ιστολογίου : "Ευτυχώς που δεν βγήκαμε από το €υρώ"!* Αλλά ξεχάσαμε ότι το παραμύθι δεν περνάει πια και τώρα έχει γίνει: "Το 10 μπορούσαμε τώρα δεν γίνεται". Ε λοιπόν ας συνεχίσουν να πηγαίνουν να κουνάνε το μαντήλι σε αυτούς που ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους όσοι αποδέχονται ως αναπόφευκτη  την γενοκτονία μας . 
Γιατί το 2021...εεε... το 2041 ...εεε... το 2062 ...εεε... το 2081  ... που θα έρθει η ...ανάπτυξη δεν θα υπάρχουν ούτε οι ξενιτεμένοι αλλά ούτε καν η Ιθάκη τους, αφού ο ραγιαδισμός υπερισχύει από την λαχτάρα για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

*(φυσικά το νόμισμα από μόνο του δεν μπορεί να καλύψει το έλλειμμα αξιοπρέπειας ενός λαού που δεν παλεύει για να πάρει τη ζωή στα χέρια του).

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟ 2016

Μείωση εισοδημάτων, σε σχέση με το 2015, είχε το 75% των Ελλήνων και το 35% των πολιτών ζει με εισοδήματα κάτω των 10.000 ευρώ ετησίως.



Αυτά προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από την έρευνα εισοδήματος για το 2016 που πραγματοποίησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και θα παρουσιαστεί αναλυτικά αύριο το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην έρευνα, δύο στους τρεις νέους δηλώνουν την πρόθεση να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Σημειώνεται ότι το φαινόμενο του brain drain έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Η... διαρροή «εγκεφάλων» είναι μια από τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα και σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας από το 2008 έως το 2016 έχουν μεταναστεύσει από τη χώρα 427.000 Ελληνες, ηλικίας 15-46 ετών.

Οι λόγοι που νέοι επιστήμονες οδηγούνται προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό δεν είναι μόνο η αδυναμία εύρεσης εργασίας και η οικονομική κρίση, αλλά και η αναξιοκρατία και διαφθορά που περιορίζει τις δυνατότητες εξέλιξης.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της ICAP για τη φυγή των νέων στο εξωτερικό σύμφωνα με τα οποία ένα ποσοστό 47% του δείγματος είχαν ήδη εργαστεί στην Ελλάδα πριν φύγουν ενώ αποφάσισαν να φύγουν λόγω της επικρατούσας αναξιοκρατίας και διαφθοράς (ποσοστό 37%), της ανεργίας (ποσοστό 35%), της οικονομικής κρίσης (ποσοστό 33%) και των καλύτερων προοπτικών εξέλιξης (ποσοστό 33%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.