ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

 ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΕΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
 Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε όταν μια από αυτές δέθηκε με χειροπέδες στο βήμα διαμαρτυρόμενη για την αρχή του ενός ανδρός..

Σε ρινγκ του μποξ μετατρέπεται όλο και πιο συχνά το Τουρκικό Κοινοβούλιο και σκηνές που θα ζήλευε μέχρι και το… ιαπωνικό κοινοβούλιο το οποίο φημίζεται για το ξύλο που ανταλλάσουν οι βουλευτές του.

 
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει του άντρες βουλευτές να «έρχονται στα χέρια», αλλά στο χθεσινό επεισόδιο πρωταγωνίστριες ήταν γυναίκες βουλευτές. Αφορμή η ομιλία και ταυτόχρονη διαμαρτυρία της βουλευτού του Λαϊκού Ρεπουμπλικανού Κόμματος, Αϊλίν Ναζλιακά, η οποία εμφανίστηκε στο βήμα της βουλής κρατώντας ένα ζευγάρι χειροπέδες, ως διαμαρτυρίας για την αναθεώρηση του τουρκικού συντάγματος η οποία όταν γίνει θα δώσει υπερεξουσίες στον Πρόεδρο Ερντογάν.

«Δένομαι στο βήμα για να πω "όχι" στις επιταγές ενός μονάχα άνδρα, αντιτίθεμαι στον εκμηδενισμό των αξιών της Δημοκρατίας και διαμαρτύρομαι εναντίον της τοποθέτησης χειροπέδων στην Εθνοσυνέλευση μέσω αυτής της συνταγματικής αναθεώρησης» δήλωσε η Ναζλιακά.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήγε τότε και ξήλωσε το μικρόφωνο για να δώσει τέλος στην ενέργεια της συναδέλφου της. Τότε η Ναζλιακά άρχισε να ουρλιάζει και άρχισε η «συμπλοκή». Μια άλλη βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κλώτσησε μία συνάδελφό της από το φιλο-κουρδικό κόμμα και αμέσως άρχισε το μαλλιοτράβηγμα. Κάποιες μεταφέρθηκαν και στο νοσοκομείο, ενώ η ανάπηρη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σαφάκ Παβέι, έπεσε κάτω όταν συνάδελφός της την έσπρωξε. Συνολικά, τέσσερις βουλευτίνες τραυματίστηκαν. 

ΠΗΓΗ: ΚΛΥΔΩΝΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.