Κρίνεται η τύχη τους- Αποφασίζει ο Αρειος Πάγος για τους 8 τούρκους στρατιωτικούς



Σήμερα Δευτέρα αναμένεται το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να ανακοινώσει επί έδρας τις αποφάσεις του για την τύχη των 8 τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.
Η Τουρκία να ζητά την έκδοση τους και να τους κατηγορεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, με 3 διαφορετικές συνθέσεις, να έχει εκδώσει αντίθετες αποφάσεις για το αν πρέπει να εκδοθούν ή όχι, το ζήτημα πήγε στον Άρειο Πάγο.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των 8.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των 8 σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, καθώς επίσης και ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.