ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΤΗΝΟΣ: Σόιμπλε: η Ελλάδα πρέπει πρώτα να υποφέρει, όπως εγώ


Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σημείο της συνομιλίας του Γερμανού ΥΠΟΙΚ με τον Ευ. Βενιζέλο για το Grexit το 2011: 


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


«Του είχα πει: η προσαρμογή την οποία θα πρέπει να κάνετε είναι τρομερά δύσκολη, αν δεν έχετε στη διάθεσή σας το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος. Το Grexit θα ήταν ίσως ένα ακόμη πιο απεχθές βήμα, ο λαός θα υπέφερε. Αλλά: από την επόμενη μέρα ξεκινά ανοδική πορεία. Το έχω ζήσει και ο ίδιος. Κάποιος σας πυροβολεί και βρίσκεστε στο έδαφος. Και κάποια στιγμή υπάρχει και πάλι ανόρθωση και κάθε μέρα τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα. Στην παρούσα διαδικασία τίθεται, ωστόσο, το ερώτημα: είναι αυτό που συμβαίνει κάτι που μπορεί να συντηρηθεί πολιτικά για πολλά χρόνια;». 

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε μια συζήτηση με τον πρέσβη της χώρας μας στη γερμανική πρωτεύουσα Θόδωρο Δασκαρόλη. 

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γερμανομαθής διπλωμάτης έθεσε υπόψιν του το προηγούμενο απόσπασμα από τη συζήτηση που είχε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ με τον τότε ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο το 2011, όταν του πρότεινε Grexit, πρόταση στην οποία αναφέρθηκε ξανά πολύ πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραλληλίζει τον πόνο του ελληνικού λαού σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη με τον δικό του όταν δέχθηκε δολοφονική επίθεση το 1990, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης, με αποτέλεσμα την καθήλωσή του σε αναπηρικό καροτσάκι.  

Το παράδειγμα που χρησιμοποίησε δείχνει πόσο έχει εσωτερικεύσει την ελληνική υπόθεση και πόσο προσωπικά την αντιμετωπίζει. Δεν είναι κάτι άγνωστο στις Βρυξέλλες. 

ΠΗΓΗ: enallaktikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.