Χριστούγεννα σε μοναστήρι με ορφανά έκανε ο Άσαντ


Τα ορφανά πολέμου σε μοναστήρι έξω από τη Δαμασκό επισκέφτηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ με την οικογένειά του, για την ημέρα και τη λειτουργία των Χριστουγέννων. 


Σε μοναστήρι στην πόλη Σεϊντνάγια, στα βόρεια της Δαμασκού, έκανε Χριστούγεννα μαζί με την οικογένειά του ο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση της Συρίας φαίνεται ο Άσαντ και τα μέλη της οικογένειάς του να χαιρετούν και να αγκαλιάζονται με τα ορφανά και τις καλόγριες του μοναστηριού.

Ο Άσαντ πρόσφατα πανηγύρισε την επανάκτηση του ανατολικού Χαλεπιού, από όπου εκδίωξε τους αντάρτες, με τη συμβολή των ρωσικών δυνάμεων, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη για το στρατό του, στην πενταετή διάρκεια του εμφύλιου πολέμου, χωρίς όμως αυτή να σημαίνει το τέλος του.


Στην Συρία υπάρχουν πολλοί Χριστιανοί που σήμερα γιόρτασαν τη γιορτή των Χριστουγέννων, όπως έγινε και στην πόλη Χάσακα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, των Κούρδων και των Αράβων συμμάχων τους.

Η επανάκτηση του Χαλεπιού από τον Άσαντ είναι η μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει μέχρι τώρα σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τουλάχιστον 300.000 ζωές, ενώ έχει συμβάλει στο μεγαλύτερο κύμα προσφύγων μετά την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Την περασμένη Παρασκευή ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία, το Ιράν, η Τουρκία και ο Άσαντ συμφώνησαν σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τη λύση του συριακού πολέμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.