Από ότι φαίνεται η Ρωσία χτύπησε ένα οχυρό της συμμαχίας στο Χαλέπι, σκοτώνοντας 30 ξένους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών


του John Galt
Μετάφραση ο Γιώργος του Κλικ

Στις 21 Σεπτεμβρίου το FARS ανακοίνωσε ότι 30 Ισραηλινοί, Αμερικανοί, Τούρκοι, Σαουδίτες, Καταριανοί και Βρετανοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών σκοτώθηκαν από χτύπημα πυραύλου Kalibr στο Χαλέπι. Η επίθεση έγινε αμέσως μετά (και σαν αντίποινα) στον βομβαρδισμό της συμμαχίας κατά του συριακού στρατού (εκείνου που αναφέρθηκε ότι είχε εκ των προτέρων συντονιστεί μαζί με το ISIS, αλλά υποτίθεται ότι ήταν ένα τραγικό λάθος).
Το άρθρο του FARS κάνει αναφορά σε ένα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Sputnik στα αραβικά. Το ρεπορτάζ του Sputnik, όπως καταλαβαίνουμε από το Google Translate, μεταφέρθηκε αξιόπιστα από το FARS. Όπως και με κάθε νέο, και μέχρις ότου επαληθευτεί περαιτέρω, η αληθοφάνεια του είναι θέμα εκτίμησης του καθενός. Αλλά ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι το πρακτορείο Sputnik είναι ο διάδοχος του διεθνούς κλάδου του RIA Novosti που ανήκει και ελέγχεται από το Κρεμλίνο. Αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε λέει το Sputnik, το λέει η Ρωσία. Συνεπώς το άρθρο, ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων, πρέπει να το πάρουμε στα σοβαρά.

Αν όντως η επίθεση έγινε, τότε είναι λογικό η Ρωσία να την κράτησε κρυφή διαφημίζοντας την μόνο σε ένα αραβόφωνο κοινό – έχοντας στόχο να ενημερώσει τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του Assad, χωρίς να υποχρεώσει το ΝΑΤΟ να αντιδράσει αναγνωρίζοντας την ή διαψεύδοντας την. Θα εξηγούσε επίσης το γιατί οι πολεμοχαρείς στην Ουάσινγκτον έγιναν τόσο υστερικοί από τότε. Λένε ότι αυτό συμβαίνει λόγω του ανθρωπιστικού κομβόι ή λόγω των πολιτών που υποφέρουν στο Χαλέπι. Στην ουσία κατηγορούν την Ρωσία ότι έχει την δική της εκδοχή του δόγματος Dahiya, και ότι σπέρνει τον τρόμο (ίσως την κατηγορούν ότι επιδιώκει το σοκ και δέος). Η κατηγορία, προερχόμενη από τον επικεφαλής βομβαρδιστή, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της υποκρισίας. Είναι τσαντισμένοι για κάποιον άλλο λόγο.

Και αυτό θα εξηγούσε την κλιμάκωση από τότε:
· Οι ΗΠΑ διακόπτουν τις διπλωματικές συνομιλίες με την Ρωσία για την Συρία
· Ο στρατηγός ΗΠΑ Joseph Dunford λέει ότι η επιβολή μιας no-fly zone στην Συρία θα ισοδυναμούσε με πόλεμο κατά της Ρωσίας
·  Η προπαγάνδα για το Χαλέπι αυξάνεται σημαντικά
· Η κυβέρνηση Obama αρχίζει να σκέφτεται αεροπορικές επιθέσεις κατά του Assad
· Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας λέει ότι η Ρωσία, για να αποτρέψει περισσότερα λάθη, θα χτυπήσει οποιοδήποτε αεροπλάνο επιχειρήσει να επιτεθεί σε περιοχές που ελέγχονται από την συριακή κυβέρνηση
· Ο Αρχηγός του ΓΕΣ στρατηγός Mark Milley προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καταστρέψουν την Ρωσία















Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ο Trump άλλαξε το ύφος του για την Ρωσία, όπως έκανε και ο αντιπρόεδρος του. Αν αποφασιζόταν μια επίθεση στην Συρία (και μια αντιπαράθεση με την Ρωσία), ο Trump θα έπρεπε να ενημερωθεί, ώστε να μην φανεί σαν “Αντιαμερικανός” όταν θα συνέβαινε.

Η κλιμάκωση, μέχρι τώρα, είναι μόνο ακουστική. Όμως οι παλαβοί έχουν ένα σχέδιο.

Αν τα φρικιά είχαν βομβαρδίσει τον Assad το 2013, όπως ήταν σχεδιασμένο να συμβεί, τότε ίσως θα τα είχαν καταφέρει. Θα είχαμε στην Συρία άλλη μια μεγάλη επιτυχία όπως έγινε στην Λιβύη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Σομαλία ή στην Υεμένη. Το σιιτικό τόξο θα είχε σπάσει εύκολα. Το χάος στην Μέση Ανατολή θα ήταν ακόμη χειρότερο από ότι είναι σήμερα. Τα εγκληματικά συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, του Ισραήλ, της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ θα είχαν αρκούντως εξυπηρετηθεί. Το Ισλαμικό Κράτος θα είχε ήδη την πρεσβεία του στην Ουάσινγκτον.

Μπήκαν όμως στη μέση οι Ρώσοι. Έτσι, τώρα δεν υπάρχει τρόπος ανατροπής του συριακού καθεστώτος παρά μόνο πάνω από το πτώμα του Πούτιν.

Ας ελπίσουμε ότι στην Ουάσινγκτον θα επικρατήσουν τα ψύχραιμα μυαλά. Δυστυχώς δεν δείχνει πολύ πιθανό. Αυτή τη στιγμή την αμερικανική εξωτερική πολιτική την ασκεί το Πεντάγωνο. Η προπαγάνδα δείχνει να προετοιμάζει τους κλόουν των ΗΠΑ, Ισραήλ, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας για περαιτέρω αναμέτρηση με Κίνα, Ρωσία και Ιράν στην Μέση Ανατολή (και στην ευρύτερη Ευρασία). Ο Ayatollah Khomeini, για πρώτη φορά, αμφισβήτησε την κηδεμονία της Σαουδικής Αραβίας στην Μέκκα και στην Μεδίνα. Αν ο πόλεμος περιοριστεί στο να πάρει το Ιράν την Αραβική χερσόνησο, ο κόσμος θα μπορούσε να το αντέξει (και ίσως και να ήταν ευγνώμων γι' αυτό). Αν όμως παρασυρθούν σ' αυτό και οι μεγάλες δυνάμεις, τότε δεν μπορεί να αποκλεισθεί μια βιβλική αναμέτρηση.

Φαίνεται ότι η ανθρωπότητα είναι πιο κοντά σε παγκόσμιο πόλεμο από όσο βρέθηκε από το 1962. Ένα είναι σίγουρο, ο Obama δεν είναι ο JFK.
  
Πηγή: goldandliberty

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.