Εμείς μιλάμε για “γκρίζες ζώνες”. Στην Ευρώπη μιλάνε για “no-go zones”. Από μια άποψη όμως μοιάζουν: Ο Σόρος και το σινάφι του ανακατεύουν λαούς στην κατσαρόλα Ευρώπη.


Η σουηδική αστυνομία χάνει τον έλεγχο εν μέσω προσφυγικής κρίσης καθώς ο αριθμός των 'no-go zones' ανεβαίνει στις 55


Η εισροή ανθρώπων σε αναζήτηση ασύλου στη Σουηδία, μια χώρα με τους πιο φιλελεύθερους νόμους για τους πρόσφυγες, έχει βάλει σε μεγάλα ζόρια την αστυνομία της χώρας. Υπάρχουν τώρα 55 περιοχές όπου ο νόμος δεν μπορεί να τηρηθεί πλήρως.

Ονομασμένες “no-go zones” από τον τύπο, ανέρχονται τώρα σε 55 οι περιοχές σουηδικών πόλεων στις οποίες η αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ανάλογα με το ύψος κινδύνου για τους αστυνομικούς που εργάζονται εκεί.

Την τελευταία φορά που η αστυνομία υπέβαλε μια έκθεση για το θέμα, τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν 50 αλλά σε μια ενημέρωση την περασμένη εβδομάδα, είχαν ανέβει στις 55. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η υπηρεσία αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση αυτοπεποίθησης με περίπου 3 αστυνομικούς να υποβάλλουν παραίτηση κάθε μέρα. Επιπλέον, 4 στους 5 σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν επάγγελμα.

Βρισκόμαστε σε μεγάλη κρίση. Πολλοί συνάδελφοι διαλέγουν την παραίτηση”, λέει στο νορβηγικό NRK ο αστυνομικός Peter Larsson. “Ένα δραστικά επιδεινούμενο εργασιακό περιβάλλον κάνει πολλούς συναδέλφους να ψάχνουν για άλλη δουλειά”.

Εάν οι αστυνομικοί πάνε σε μια “no-go zone”, ρισκάρουν να δεχτούν επιθέσεις, είτε προφορικά είτε με πέτρες. Τα περιπολικά μπορούν να καούν ή να κλαπούν.

Τα ποσοστά εγκλημάτων στις περιοχές της “μαύρης λίστας” ανεβαίνουν συνεχώς, λέει η αστυνομική έκθεση. Τα αδικήματα πηγαίνουν από βανδαλισμούς έως εγκλήματα ναρκωτικών, σεξουαλικές επιθέσεις και ένοπλη βία.

Ένα ιδιαίτερο παράδειγμα είναι το Malmo, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, όπου πάνω από 70 αυτοκίνητα κάηκαν από εμπρηστές επί σειρά ημερών. Η αστυνομία κατάφερε να πιάσει μόνο έναν ύποπτο.

Κατά μια ειρωνεία της τύχης, μετά την χρήση από την ουγγρική κυβέρνηση του επιχειρήματος της ύπαρξης “no-go zones” στην Ευρώπη εν όψει του δημοψηφίσματος για την ποσόστωση στην ΕΕ, η Σουηδική Πρεσβεία την κατηγόρησε απαντώντας ότι “δεν υπάρχουν τέτοιες ζώνες στην χώρα μας”.

"Πρέπει να δίνονται σωστές πληροφορίες στους πολίτες της Ουγγαρίας. Κατά συνέπεια η Πρεσβεία είναι κάθετα αντίθετη με τον χάρτη της Ευρώπης με κόκκινα σημάδια σε διάφορα κράτη μέλη ανάμεσα στα οποία και η Σουηδία όπου υποτίθεται ότι η αστυνομία δεν έχει τον έλεγχο και δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών και όπου η Ουγγρική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υφίστανται no-go zones", δήλωσε στο The Local η Anna Boda, της σουηδικής αποστολής στην Ουγγαρία.

Η ονομασία “No-go zone” είναι ένας όρος φορτισμένος, χωρίς ακριβές νόημα και έχει δημιουργήσει εντάσεις μέσα στο κλίμα της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη. Πέρυσι το Παρίσι ήθελε να υποβάλλει μήνυση στο Fox New για ένα ρεπορτάζ που έλεγε ότι στην γαλλική πρωτεύουσα υπάρχουν no-go zones.

Από την πλευρά της η Ουγγαρία κάνει λόγο για 900 no-go zones στην ΕΕ λόγω προσφυγικού. Προς το παρόν.

Μετάφραση  ο Γιώργος του Κλικ

Πηγή:  rt.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.