Ξεκάθαρη απειλή ΗΠΑ προς Μόσχα: “Η Ρωσία θα συνεχίσει να στέλνει πτώματα σε σακούλες πίσω, θα συνεχίσει να χάνει πόρους, ίσως ακόμα και αεροπλάνα αν δεν σταματήσει η βία στη Συρία”

 

Γράφει Ο Γιώργος του Κλικ

«Εκεί που μας χρωστούσανε μας κλέψαν και το βόδι»

Αν η Ρωσία “δεν σταματήσει την βία” στην Συρία, οι εξτρεμιστές θα εκμεταλλευθούν “το κενό” για να επιτεθούν στα ρωσικά συμφέροντα και ακόμα και σε πόλεις. Δηλώσεις του State Department.

Οι εξτρεμιστικές ομάδες θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τα κενά στη Συρία για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν επιθέσεις κατά ρωσικών συμφερόντων, ίσως και ρωσικών πόλεων. Η Ρωσία θα συνεχίσει να στέλνει πίσω στρατιώτες σε body bags και θα συνεχίσει να χάνει πόρους, ίσως ακόμα και αεροπλάνα”. Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kirby. 

Αν συνεχιστεί ο πόλεμος “περισσότερες ζωές Ρώσων θα χαθούν, περισσότερα ρωσικά αεροπλάνα θα καταρριφθούν”, είπε ο Kirby.

Προηγουμένως ο Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ John Kerry απείλησε να διακόψει την συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία, εκτός και αν η Μόσχα και η Δαμασκός σταματήσουν την επίθεση τους στο Ανατολικό Χαλέπι.

Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση των βημάτων που ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουμε για να σταματήσουμε την συνεργασία με τη Ρωσία στο ζήτημα της Συρίας. Ακόμα δεν κάναμε αυτά τα βήματα”, είπε ο Kirby. “Το μήνυμα προς τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών ήταν ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ακολουθήσουμε αυτά τα βήματα που θα τερματίσουν την διμερή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στη Συρία”.

Ο Ρώσος ΥπΕξ Sergey Lavrov παρουσίασε μια διαφορετική βερσιόν της συνομιλίας με τον Kerry, δηλαδή το αίτημα να τηρήσουν οι ΗΠΑ την υποχρέωση που ανέλαβαν να διαχωρίσουν τις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις [προς τον Άσσαντ] από τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε ρεπορτάζ στο ρωσικό κανάλι και ιστότοπο RT.

Απορίες

1. Για ποιο “κενό” στη Συρία μιλάει το State Department; Το κενό που θα αφήσει πίσω του ποιος;

2. Καλά τα body bags και οι “πόροι” που θα χάνονται. Για την επίθεση σε “ρωσικές πόλεις” δεν αφήνει το State Department να μιλήσει το ΙΣΙΣ ή η Αλ Νούσρα; Τι είναι ο John Kirby; Εκπρόσωπος τύπου του ΙΣΙΣ;

3. Τι σημαίνει “περισσότερα ρωσικά αεροπλάνα”; Η Ρωσία ένα αεροπλάνο έχει χάσει μέχρι στιγμής και αυτό το έριξαν οι Τούρκοι. Όχι το ΙΣΙΣ. Εκτός και αν “γλώσσα λανθάνουσα” μας λέει, επίσημα πλέον, ότι μέχρι τώρα όλος αυτός ο συνασπισμός της δημοκρατίας και της ελευθερίας, ΗΠΑ-Τουρκία-ΙΣΙΣ κλπ, δρούσε από κοινού και σε αγαστή συνεργασία.

4. Πως ακριβώς θα χάσει “περισσότερα ρωσικά αεροπλάνα” η Ρωσία; Από τη στιγμή που το ΙΣΙΣ δεν διαθέτει αεροπορία, ένας μόνο τρόπος υπάρχει: Να προμηθευτούν ΙΣΙΣ και Αλ Νούσρα με πυραύλους εδάφους αέρος που μέχρι τώρα δεν διέθεταν. Και που θα τα βρουν αυτά; Στο κοντινό σουπερμάρκετ;

Δεν φτάνει που σπάσανε ξετσίπωτα και εσκεμμένα την συμφωνία με τον βομβαρδισμό στο Der Zor, ζητάνε και τα ρέστα τώρα;


Ή έχουν πάθει σοκ από την επικείμενη εξουδετέρωση των τρομοκρατών στο Χαλέπι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.